Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 4. I detta bildspel ska vi städa av ett stopp i ett mangroveträsk och sedan runda udden på Baja California.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 4. I detta bildspel ska vi städa av ett stopp i ett mangroveträsk och sedan runda udden på Baja California."— Presentationens avskrift:

1 Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 4

2 I detta bildspel ska vi städa av ett stopp i ett mangroveträsk och sedan runda udden på Baja California och svänga in i Sea of Cortez där det lär finnas ett fint korallrev. Håll i hatten för nu åker vi!

3 Vi har ankrat ganska långt ut i Bahia Magdalena som är en stor och grund bukt. För att ta sig in i träsket måste man börja med att betvinga det stora och ibland alldeles för grunda deltat i inloppet.

4 Så där ja. Då är vi framme vid de djupa mangroveskogarna. Mangrove är ett träd som likt Red Wood träden växter sig mellan 50 och 100 meter höga.

5 Eller, nja, kanske inte riktigt så höga men lite större än så här blir de i alla fall. Vi är fortfarande i utkanten av träsket.

6 Nu börjar det likna någonting. Vi fräser fram längs vindlande gångar i mangroveträsket.

7 Ibland är det stora öppna vattenytor men det finns också gott om trånga och smala passager.

8 Ibland stannar vi till och gör ett strandhugg där det passar. Obs! Mangroveträsket är ett dåligtställe att provköra sina nya vita tennisskor på…

9 Krabbor verkar trivas här i geggan.

10 Den blåbenta simkrabban ser vi så fort vi sätter fötterna i vattnet. Den är ganska stor och ser god ut att äta tycker Martin. Den röda lilla gynnaren håller mest till på land. David jagar träskfiskar och simkrabbor.

11 De här små vinkarkrabborna var roliga. De har EN jättestor rosa klo som de viftar med när de kommer upp ur sina hålor i sanden. Plötsligt är där tusentals krabbor som alla går åt samma håll.

12 Förutom krabbor finns det gott om fåglar också.

13 Pelikaner

14 Hägrar

15 Mer hägrar

16 Gamar

17 Vadare

18 Och olika måsfåglar.

19 Nu har vi kommit till kanten av träsket. Här breder prärien ut sig. Det verkar hyggligt torrt och platt. Anna spanar och spejar…

20 …och tamejtusan. Är det inte en prärievarg där borta också.

21 Prärien verkar ganska så ogästvänlig faktiskt. Det mesta är väldigt taggigt och man undrar ju vem eller vad som grävt alla hål i sanden. Sandaler och shorts är inte den optimala munderingen här. Kom och titta vilka söta skorpioner och skallerormar det bor här borta bland kaktusarna. Njae, någon måste ju vakta jollen serru. Jag stannar här!

22 Sköna taggar

23 Ajaj, Ojoj…. Oscar klappar en kaktus.

24 Ajsomfan, rappa på lite med den där %##&%** bilden…

25 Huston, I have a problem…

26 Nej, nu får det vara nog med träsk för idag. På vägen ut till båten stannar vi till på en sandbank för att plocka lite snäckor. Rejäla doningar till snäckor de har mexikanerna. Det är inte ofta man kan använda ett snäckskal till att ösa jollen med.

27 Oscar hittar en komulerocka

28 Nu blir det ett par dygns segling igen. Vi fångar vår första Dorado som blir middag direkt. Förutom att den är en av havets vackraste fiskar så smakar den smaskens .

29 På tal om mat förresten så har vi det ganska så bra på båten. Man kan ju lätt tro att det blir mycket påsmat á la campingkök men så är det faktiskt inte. Tvärt om. Explorer of Sweden är ett flytande gourmet kök. Välkommen till bords!

30 Råvarorna är inte de sämsta. Både de vi står för själva och de vi köper eller byter oss till. Mercado de Mariscos, Fiskmarknaden Eller direkt ur havet. En gulfenad tonfisk kan t.ex. sluta sina dagar som…

31 En pinfärsk Sashimi till förrätt. Följt av stekta tonfiskkotletter med lime och kokossmör och en liten papayasalsa.

32 David och Niklas lagar hummer. Igen… Hummern kan serveras gratinerad med smör och vitlök…

33 …som en anspråkslös hummersallad…

34 …eller varför inte som hummerburgare. Oscar attackerar en hummerburgare med god aptit.

35 Helstekt oxfilé, räkor i curry, räkor i vitlök, tonfisk tacko, tonfiskröror, grönsallader, fruktsallader, blabla…, osv.

36 Och till dessert: En chokladbakelse med vispad grädde eller varför inte en tårta.

37 Frukosten består av t.ex. pannkakor eller nybakt bröd eller varför inte båda.

38 Kliver man iland öppnar sig förståss ytterligare möjligheter när man svänger in på första bästa restaurang. Fisksoppor, tacos, burritos, enchiladas osv. Mexiko är definitivt ett matland av rang!

39 Ölen heter t.ex. Sol eller Pacifico och är ljus och iskall 

40 Livet kan vara riktigt gött ibland men kom ihåg att livet inte enbart är en lek…

41 … Det är även en dans på rosor! Glada och mätta hälsningar från Martin, Anna, Oscar, David, Niklas, Daniel & Frida Ps. korallrevet fick inte plats i detta bildspel utan kommer i nästa istället.

42

43


Ladda ner ppt "Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 4. I detta bildspel ska vi städa av ett stopp i ett mangroveträsk och sedan runda udden på Baja California."

Liknande presentationer


Google-annonser