Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Journalia Oktober 2016 Välkomna! Agenda Inledning

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Journalia Oktober 2016 Välkomna! Agenda Inledning"— Presentationens avskrift:

1 Journalia Oktober 2016 Välkomna! Agenda 10.00 Inledning
10.05 Att arbeta i Journalia + nyheter i version 23 11.30 Tips i Journalia/VAS vid AK-behandling Ca Frågestund Välkomna! Ni som ringt upp via CMA /video – var snälla och sätt era mikrofoner på ljudlöst när ni inte pratar. Ulla Jakobsson, BMA/Sjuksköterska Björknäs Hälsocentral Kristina Eriksson, Utvecklingsledare Vårdsystem Hälso- och sjukvårdsenheten Anna Ramebäck, Journalia

2 Uppgradering Vi går från version 20 till version 23
Nätverk Journalia i NLL har varit med och lämnat utvecklingsönskemål samt testat den nya versionen inkl. kopplingen till VAS. Driftsättning 1/11 på kvällen, planerat stopp i Journalia. - Information om exakt tidpunkt kommer i driftinformation på insidan. I samband med uppgraderingen får Journalia en utbildningsmiljö: - Nås via VAS vutb - Finns på alla datorer som har VAS prod - Logga in med anvid/lösen i VAS vutb - Behörighet ges via VAS-jouren (beh till VAS vutb + upplägg i Journalia-utb)

3 Informations och Utbildningstillfällen
Tisdagen den 25 Oktober kl Lokal Musfällan Sunderbyn, Videonummer Onsdagen den 26 Oktober kl Lokal Aulan Sunderbyn, Videonummer Inspelning av info/utb-tillfälle Läggs på insidan, på sidan för Journalia. Information går ut via VAS-sidan och nätverket. < 2 timmar.

4 Nätverk Journalia NLL Insidan, nås enklast via A-Ö och J Länk Uppdrag
Deltagare Dokument - Version 23 jämfört med vår tidigare version - Rutin Journalia NLL - Tips i Journalia och VAS vid antikoagulantiabehandling mfl

5 Anna Ramebäck, Journalia

6 Tips i Journalia och VAS vid antikoagulantiabehandling
Att föra in telefonnummer till patienten i Journalia och VAS Att undvika fel i statistiken för TTR från Journalia Att kontrollera uteblivna kontroller i Journalia Antikoagulantia i VAS Att ordinera Waran i VAS, LMB på inneliggande patienter Journalia på insidan

7 Att föra in telefonnummer till patienten i Journalia och VAS
I VAS finns fyra fält för telefonnummer till patienten och i Journalia tre. De två första telefonnumren som skrivits in i VAS förs över från VAS till Journalia. Fälten ”Telefon” och ”Telefon Arbete” i VAS förs över till fälten ”Telefon hem/mobil” och ”Telefon Arbetet” i Journalia. Andra telefonnummer till patienten ska därför inte föras in i dessa två fält i Journalia för då skrivs de över från VAS. Om man vill ändra telefonnummer i något av dessa fält så måste ändringen göras i VAS för att bli korrekt i båda systemen.

8 I VAS förs telefonnummer till patienten in via fliken patient, patientuppgifter i patientvyn.
Observera att telefonnummer som anges i fälten ”Mobilnr 1” och ”Mobilnr 2” inte förs över till Journalia.

9 I Journalia kan det tredje fältet ”Telefon annan (SMS)” som inte skrivs över från VAS, användas för fler tfn-nummer än de två första.

10 Att undvika fel i statistiken för TTR från Journalia
Ibland finns det medicinsk anledning att dosera under målvärde tex efter operation. Alltid vid planerad dosering under målvärde i Journalia så är det viktigt att svara Ja på frågan nedan för att inte generera felvärden i statistiken för TTR (Time in therapeutic range). NLL skickar in sådan statistik till socialstyrelsen regelbundet.

11 Att kontrollera uteblivna kontroller i Journalia
Välj meny ”Gå Till” och ”Moduler”  Välj AK-kontroll Nås även via Shift + F2 eller ….lista med fler funktioner

12 Forts att kontrollera uteblivna kontroller i Journalia
”Uteblivit” och ”Nya som uteblivit” ska vara ibockat. Ange 1 dagar. Välj kontrollera.

13 Forts att kontrollera uteblivna kontroller i Journalia
Nu får du en lista. De nya patienterna är markerade med ”ny kom ej” i listan. Denna kontroll kan utföras regelbundet med intervall som man kommit överens om inom kliniken. Listorna går att skriva ut.

14 Antikoagulantiabehandling i VAS
Insättning Alla patienter ska ha sitt preparat infört i VAS (LMB eller LM). Recept. Ange ”antikoagulantia” i PA12 Varning. Utsättning Vid avslutad behandling ska preparatet även sättas ut i VAS. Ta bort märkning ”antikoagulantiabehandling” i PA12 Varning i VAS. Byte av preparat Sätt ut det tidigare antikoagulantia-preparatet i VAS och sätt in det nya. Kontrollera PA12 Varning (angiven ATC-kod)

15 Att ordinera Waran i VAS på inneliggande patienter (LMB)
I LMB ska dosering ”eo” (enligt ordination) anges i fältet för dosering. Administreringsklockslag, tex. klockan 20, anges med ”o” (ordinerat) i timaxeln. I ordinationsanvisningen anges tex ”Se ordination i Journalia”.

16 Kontrollmeddelande Om man försöker spara utan att ange klockslag visas detta meddelande: Svara Ja på frågan så sker navigering till tidsaxeln där administreringsklockslag anges. Film

17 Waranordination i VD7 (administreringslistan)
Förutsatt att ordinatören har angett administreringsklockslag i LMB så visas ordinationen med gulmarkerat administreringstillfälle i VD7 (administreringslistan) Om ordinatören INTE har angett administreringstillfälle i LMB visas ordinationen istället utan gulmarkering i VD7 vilket medför en risk att sjuksköterskan missar att administrera läkemedlet

18 Kommande aktiviteter i nätverket
Visa ordinationer (brev) i Nationell patientöversikt (NPÖ) Automatöverföring av Krea från VAS till Journalia

19 Journalia på insidan Insidan – A-Ö – J – Journalia
Lägg till sidan i dina genvägar

20 Frågestund

21 TACK FÖR UPPMÄRKSAMHETEN


Ladda ner ppt "Journalia Oktober 2016 Välkomna! Agenda Inledning"

Liknande presentationer


Google-annonser