Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Landsbygdspartiet Landsbygdens folk behöver ett parti som lyssnar till dess väljare, därför har vi bildat Landsbygdspartiet.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Landsbygdspartiet Landsbygdens folk behöver ett parti som lyssnar till dess väljare, därför har vi bildat Landsbygdspartiet."— Presentationens avskrift:

1 Landsbygdspartiet Landsbygdens folk behöver ett parti som lyssnar till dess väljare, därför har vi bildat Landsbygdspartiet.

2 Fyra hörnstenar Företagande och service Demokrati och påverkan
Framtidstro och utveckling Traditioner och kulturarv

3 Företagande och service
För att landsbygden skall överleva måste möjligheterna att driva företag förbättras. Villkoren för små företag på mindre orter måste förbättras. Service som skolor, butiker, postservice, kommunikationer mm, måste finnas inom rimligt avstånd även på landsbygden.

4 Demokrati och påverkan
En väl fungerande demokrati där besluten fattas så nära dem de berör som möjligt. Alltför många beslut som rör landsbygden fattas idag i Stockholm och Bryssel. Inget av de etablerade partierna företräder egentligen landsbygden. De ekonomiska vinsterna av naturtillgångar hamnar till stor del någon annan stans.

5 Framtidstro och utveckling
Landsbygdens människor har fått allt mindre möjligheter att på demokratisk väg påverka sin livssituation. Den kreativitet och framåtanda som alltid funnits på landsbygden har blivit allt mindre genom att beslut fattas allt mer centralt, ofta av stadsbor som inte riktigt förstår landsbygdens villkor.

6 Traditioner och kulturarv
De praktiska kunskaperna finns ingen annan stans och kan inte återskapas. Det gäller tex jakt, fäbodbruk, fiske, djurhållning, friluftsliv mm För att håla landskapet öppet, och upprätthålla en biologisk mångfald, krävs betande djur. Det innebär också att rovdjurs- förekomsten måste begränsas.

7 Valmanifest 2014 Lokal och rättvis service med närdemokrati
Ökad självförsörjningsgrad för baslivsmedel Ansvarsfull rovdjurspolitik Kommunal beskattning av naturresurser och fastigheter. Omförhandling av EU-medlemskapet Rättvis drivmedelsbeskattning för landsbygden

8 Lokala frågor Att hitta lokala frågor som passar in i partiets politik, och som engagerar människor, brukar inte vara alltför svårt. Det gäller bara att vara lyhörd och följa de lokala medierna. Typiska frågor brukar vara nedläggning av skolor, brandförsvar, lanthandel, rovdjursproblem mm


Ladda ner ppt "Landsbygdspartiet Landsbygdens folk behöver ett parti som lyssnar till dess väljare, därför har vi bildat Landsbygdspartiet."

Liknande presentationer


Google-annonser