Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Veckans fördjupning handlar om en av 1800-talets största uppfinningar. Vet du vad det var? Lös den kluriga rebusen nedan för att få en ledtråd.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Veckans fördjupning handlar om en av 1800-talets största uppfinningar. Vet du vad det var? Lös den kluriga rebusen nedan för att få en ledtråd."— Presentationens avskrift:

1 Veckans fördjupning handlar om en av 1800-talets största uppfinningar. Vet du vad det var? Lös den kluriga rebusen nedan för att få en ledtråd.

2 Bilen

3 Drönare till självstyrande bilar Ett bilföretag håller på att utveckla en ny uppfinning. De vill ha drönare som kan hjälpa självstyrande bilar. Drönarna ska köra i förväg. De kan då se vad som händer på vägen framför bilen.

4 Den första bilen Carl Benz anses av många ha uppfunnit bilen. Han var den första att få patent för en motordriven bil Många var skeptiska till den nya uppfinning. Det var Carl också. Men hans fru Bertha trodde på idén. Carl Benz anses av många ha uppfunnit bilen.

5 Den första bilen Hon smög ut medan Carl sov. Hon tog med sig barnen Rickard och Eugene. Tillsammans körde de till Berthas föräldrar. De lyckades komma dit till slut. Resan blev en stor succé och många ändrade sig om bilen. Carl Benz första bil.

6 Källor http://varldenshistoria.se/teknik/uppfinningar/berta -benz-fick-bilen-att-rulla http://varldenshistoria.se/teknik/uppfinningar/berta -benz-fick-bilen-att-rulla www.tekniskamuseet.se/1/531.html


Ladda ner ppt "Veckans fördjupning handlar om en av 1800-talets största uppfinningar. Vet du vad det var? Lös den kluriga rebusen nedan för att få en ledtråd."

Liknande presentationer


Google-annonser