Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Veckans fördjupning handlar om en svensk tradition Vet du vilken det är? Lös den kluriga rebusen för att få en ledtråd.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Veckans fördjupning handlar om en svensk tradition Vet du vilken det är? Lös den kluriga rebusen för att få en ledtråd."— Presentationens avskrift:

1 Veckans fördjupning handlar om en svensk tradition Vet du vilken det är? Lös den kluriga rebusen för att få en ledtråd.

2 Majlis, 92 år var lucia Ett äldreboende i Sundsvall hade ett luciatåg. Majlis, 92 år fick vara lucia. Det var första gången hon fick vara lucia.

3 Lucia Lucia föddes i Italien på 280-talet. Det påstås att hon dog för att hon var kristen. Det fick man inte vara i romarriket på den tiden. Hon är skyddshelgon för de blinda.

4 Lucia i Sverige Första moderna luciatåget hölls 1927. Då var det bara en lucia. Idag finns både tärnor, stjärngossar, pepparkaksgubbar och tomtar i tåget.

5 Filmklipp Majlis, 92 år, går lucia: http://www.tv2.no/v/986589/http://www.tv2.no/v/986589/ Luciafirande i Olaus Petri Kyrka i Örebro: https://www.youtube.com/watch?v=CjnRRxrYCxg https://www.youtube.com/watch?v=CjnRRxrYCxg

6 Källor https://www.svenskakyrkan.se/troochandlighet/da rfor-firar-vi-lucia http://www.nordiskamuseet.se/aretsdagar/lucia


Ladda ner ppt "Veckans fördjupning handlar om en svensk tradition Vet du vilken det är? Lös den kluriga rebusen för att få en ledtråd."

Liknande presentationer


Google-annonser