Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Veckans fördjupning handlar om ett känt svenskt lopp. Vet du vilket det är? Lös den kluriga rebusen nedan för att få en ledtråd.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Veckans fördjupning handlar om ett känt svenskt lopp. Vet du vilket det är? Lös den kluriga rebusen nedan för att få en ledtråd."— Presentationens avskrift:

1 Veckans fördjupning handlar om ett känt svenskt lopp. Vet du vilket det är? Lös den kluriga rebusen nedan för att få en ledtråd.

2 Vasaloppet

3 Måns tävlar i Vasaloppet Måns Zelmerlöw ska vara med i Vasaloppet. Därför håller han nu på och hårdtränar. Det är första gången Måns åker längdskor. Han ska åka loppet på grund av ett vad.

4 Vasaloppet Världens äldsta, största och längsta skidlopp. Är 90 km långt och går mellan Sälen och Mora. Fler än en miljon människor har åkt Vasaloppet. Det är en del av en svensk klassiker. Vasaloppet är ungefär lika långt som det är mellan Malmö och Simrishamn.

5 Vasaloppets historia Första loppet ägde rum 1922. Anders Pers hette mannen som kom på idén till loppet. Vasaloppet går samma sträcka som Gustav Vasa åkte. Gustav Vasa ledde ett uppror mot Danmarks kung. Han blev Sveriges första kung.

6 Källor http://www.vasaloppet.se/ https://sv.wikipedia.org/wiki/Vasaloppet


Ladda ner ppt "Veckans fördjupning handlar om ett känt svenskt lopp. Vet du vilket det är? Lös den kluriga rebusen nedan för att få en ledtråd."

Liknande presentationer


Google-annonser