Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Veckans fördjupning handlar om en av världens största religioner. Vet du vilken det är? Lös den kluriga rebusen för att få en ledtråd.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Veckans fördjupning handlar om en av världens största religioner. Vet du vilken det är? Lös den kluriga rebusen för att få en ledtråd."— Presentationens avskrift:

1 Veckans fördjupning handlar om en av världens största religioner. Vet du vilken det är? Lös den kluriga rebusen för att få en ledtråd.

2 Ett buddhistiskt tempel. Buddhismen

3 Munkrobotar i Kina Det kommer allt fler robotar i världen. Den senaste är en buddistisk munkrobot. Roboten heter Xian’er och har utvecklats i Kina. Xian’er har snabbt blivit populär på sociala medier. Nu har det kommit en buddhistisk robotmunk (Det är en annan robot på bilden).

4 Buddhismen Är en av världsreligionerna. Är framför allt spridd i östasien. Karma är viktigt för buddhister. Gör man goda saker så händer goda saker. Har ingen gud. Istället är Buddha läromästare. Två buddhistiska munkar.

5 Buddhismen Buddha hette egentligen Siddharta Gautarna. Han nådde nirvana när han mediterade. Det innebär att man når upplysning. Det vill alla buddhister göra. Då slipper man födas om igen när man dör. Det kallas reinkarnation och det tycker inte buddhister är bra. En staty av Buddha. Buddhister reinkarnation händer för att man inte mår bra. Genom att nå nirvana slipper man det.

6 Källor http://www.so-rummet.se/kategorier/religion/buddhismen https://sv.wikipedia.org/wiki/Buddhism


Ladda ner ppt "Veckans fördjupning handlar om en av världens största religioner. Vet du vilken det är? Lös den kluriga rebusen för att få en ledtråd."

Liknande presentationer


Google-annonser