Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Veckans fördjupning handlar om en känd barnbok som görs om i en serietidning. Kan du gissa vilken bok det är? Lös rebusen för att få en ledtråd.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Veckans fördjupning handlar om en känd barnbok som görs om i en serietidning. Kan du gissa vilken bok det är? Lös rebusen för att få en ledtråd."— Presentationens avskrift:

1 Veckans fördjupning handlar om en känd barnbok som görs om i en serietidning. Kan du gissa vilken bok det är? Lös rebusen för att få en ledtråd.

2 Kalle Anka blir Nils Holgersson Foto: Foto: Egmont Publishing

3 Nils Holgersson blir Kalle Holgersson Nils Holgersson är en känd svensk barnbok. Historien ska nu göras om i Kalle Anka och C:o. Man vill göra fler nyfikna på boken. Foto: Egmont Publishing

4 Selma Lagerlöf

5 Skrev boken om Nils Holgersson. Föddes i Värmland 1858. Kunde inte leka som barn. Hade en skada. Läste mycket istället. Skrev Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige 1906-1907.

6 Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige Handlar om en pojke som en dag blir pyssling. Reser genom Sverige på en gås som heter Mårten. Skulle från början vara en lärobok. Har översatts till över 60 språk och blivit tecknad serie.

7 Youtube Intro till tecknade TV-serien (1:00)


Ladda ner ppt "Veckans fördjupning handlar om en känd barnbok som görs om i en serietidning. Kan du gissa vilken bok det är? Lös rebusen för att få en ledtråd."

Liknande presentationer


Google-annonser