Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Att minska ljudnivån Aktionsforskning våren 2008 På Sandflundran.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Att minska ljudnivån Aktionsforskning våren 2008 På Sandflundran."— Presentationens avskrift:

1 Att minska ljudnivån Aktionsforskning våren 2008 På Sandflundran

2 Aktioner som vi gjort… Köpt in vaxduk och bords filt Köpt in vaxduk och bords filt Flyttat på borden Flyttat på borden Att inte prata med varandra mellan borden under måltiderna Att inte prata med varandra mellan borden under måltiderna Låta ett bord i taget duka av Låta ett bord i taget duka av Inga toa besök (endast akuta) Inga toa besök (endast akuta)

3 Vår aktion har medfört… Att vi har lugnare måltider tillsammans Att vi har lugnare måltider tillsammans Prat mellan borden har nästan upphört Prat mellan borden har nästan upphört Att pedagogerna får tänka på sitt eget förhållningssätt Att pedagogerna får tänka på sitt eget förhållningssätt Ökat pedagogernas medvetenhet om den inre miljön Ökat pedagogernas medvetenhet om den inre miljön

4 Kvalitet i förskolan, vad är det? ” miljön behöver vara utformad för aktiviteter i såväl stora som små grupper och för både lugna och livliga aktiviteter. ” miljön behöver vara utformad för aktiviteter i såväl stora som små grupper och för både lugna och livliga aktiviteter. Den måste också vara anpassad till barnens behov av en god daglig omsorg” (ur Kvalitet i förskolan) (ur Kvalitet i förskolan)

5 Hur går vi vidare ? Kontakta hörselpedagogen för att låna ett ”öra” Kontakta hörselpedagogen för att låna ett ”öra” Medvetet tänka om inköp av material, leksaker etc. Medvetet tänka om inköp av material, leksaker etc. Tänka på vilka barn som sitter bredvid varandra vid matbordet Tänka på vilka barn som sitter bredvid varandra vid matbordet


Ladda ner ppt "Att minska ljudnivån Aktionsforskning våren 2008 På Sandflundran."

Liknande presentationer


Google-annonser