Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Elevråd på SFI vad är det?. Du som är elev på SfI har möjlighet att påverka din utbildning. Det betyder att du kan tala om vad som fungerar bra och vad.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Elevråd på SFI vad är det?. Du som är elev på SfI har möjlighet att påverka din utbildning. Det betyder att du kan tala om vad som fungerar bra och vad."— Presentationens avskrift:

1 Elevråd på SFI vad är det?

2 Du som är elev på SfI har möjlighet att påverka din utbildning. Det betyder att du kan tala om vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra i skolan.

3 SFI och CVL använder ett demokratiskt arbetssätt- det betyder att lärare och elever tillsammans kommer överens om hur utbildningen på SFI ska vara. Du och din lärare kan diskutera dina studier. Din lärare ska berätta om kursens kunskapskrav. Alla elever ska få säga vad de tycker till Elevrådet.

4 En person(en representant)från varje grupp ska komma till elevrådet. Den personen ska framföra(berätta) vad din klass tycker. Det kan till exempel vara om ni tycker att det borde finnas ett cykelställ ute. Eller du kanske vet någon bra bok vi borde läsa på SFI?

5 SFI har en Likabehandlingsplan. Där kan man läsa om vilka regler som finns på SFI och CVL, och som elevrådet också kan diskutera. Likabehandlingsplanen finns på alla bloggar, och det finns också en film. Be din lärare att berätta! I god tid innan elevrådet är det viktigt att din lärare har berättat om Likabehandlingsplanen.

6 Det är inte säkert att det blir som du tycker. Det kanske är för dyrt eller för svårt. Det är rektorn som bestämmer. Elevrådet kommer att vara den 4 maj 2016


Ladda ner ppt "Elevråd på SFI vad är det?. Du som är elev på SfI har möjlighet att påverka din utbildning. Det betyder att du kan tala om vad som fungerar bra och vad."

Liknande presentationer


Google-annonser