Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

1 MediaCenters arbetar med undervisningsmedia och digitala lärobjekt i olika former för att elever, lärare, skolledare och annan personal inom skolan ska.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "1 MediaCenters arbetar med undervisningsmedia och digitala lärobjekt i olika former för att elever, lärare, skolledare och annan personal inom skolan ska."— Presentationens avskrift:

1 1 MediaCenters arbetar med undervisningsmedia och digitala lärobjekt i olika former för att elever, lärare, skolledare och annan personal inom skolan ska uppnå högre måluppfyllelse. Målet med MediaCenters verksamhet är att vara ett erkänt stöd till IT- och mediepedagogiskt arbete i samtliga kommuner och därigenom bidra till att öka den digitala kompetensen hos lärare och elever i Västerbotten.

2

3 3 MediaCenter är en del av Region Västerbotten och är en politiskt styrd organisation. På MediaCenter arbetar ca 10 personer. Mediainformatörer som hanterar utlåningen av undervisningsmedia som film, strömmande film och bok- och filmväskor Mediepedagoger som arbetar direkt gentemot kommuner, skolhuvudmän och enskilda skolor. Mediepedagogerna erbjuder också kursverksamhet. Skolbiblotekarier som arbetar med läsfrämjande insatser, skolbiofestival och stöder länets skolbibliotek. Webbredaktör, grafiker och tekniker som arbetar med MediaCenter många olika webbplatser och projekt. Vem arbetar på MediaCenter?

4 MediaCenter hanterar mycket film och post och är i behov av en god postgång och möjligheter till förvaring. Vi lånar ut tiotusentals artiklar varje år även om strömmande film hela tiden ökar. Vi pratar ofta i telefon och behöver därför enskilda rum, men i nära anslutning till varandra. Vi behöver materialförråd, både för film och för material som vi använder i länet, gärna i anslutning till arbetsrummet, men inte i arbetsrummet. Vi behöver en undervisningslokal som bör innehålla interaktiv tavla, högtalare, interaktivt bord, dokumentkamera, spännande möblering med innovativ design och materialval som mer påminner om fest än om kontor och fabrik. Framtiden innebär mer strömmande film och fler digitala lärobjekt. Vi behöver tillgång till en inspelningsstudio med utrustning för undervisning över nätet. Vi behöver också tillgång till videokonferenssystem så att man kan ta in bild och ljud från hela världen. För att möta våra kunder behöver vi en bra möteslokal. Vi behöver någon typ av yta där vi kan visa våra filmer och böcker, lite som ett showroom. 4 Lokalbehov för MediaCenter


Ladda ner ppt "1 MediaCenters arbetar med undervisningsmedia och digitala lärobjekt i olika former för att elever, lärare, skolledare och annan personal inom skolan ska."

Liknande presentationer


Google-annonser