Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

VÄLKOMMEN TILL 6A.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "VÄLKOMMEN TILL 6A."— Presentationens avskrift:

1 VÄLKOMMEN TILL 6A

2 Dagordning: Allmänt om 6A Nationella prov (NP) Betyg Frågor från er Aktivitetsgrupper

3 Om 6A: Vi berättade kort om 6A idag.
Eleverna har blivit medvetna om sitt lärande vilket visar sig genom högre koncentration och fokus på lektionerna. Vi har också märkt positiva resultat av en till en iPad. En av dem är mölligheten till att kunna lyssna till egna spellistor när det är enskilt arbete. Vi har pratat om bra arbetsmusik och mindre bra. Vi berättade att vi behöver hjälp av er föräldrar med att se till att barnen får med sig sitt material tillbaka till skolan. Vi vill att böcker och material alltid ligger i väskan. Har man glömt böcker hemma missar mycket arbetstid i skolan. Om 6A:

4 En gemensam period för svenska, matematik och engelska.
Nationella prov Muntliga: En gemensam period för svenska, matematik och engelska. 7 november – 16 december 2016 Skriftliga: Sv: 7 feb och 9 feb 2017 Ma: 3 april och 5 april 2017 Eng: 3 maj och 5 maj. NP ska bidra till en rättvis bedömning och betygsättning i landet. Läraren ska använda NP som stöd men är inte helt avgörande för en elevs betyg. Inga ledigheter beviljas under de skriftliga proven, för ledighet under den ”muntliga perioden” beviljas detta i samråd med mentorer.

5 BETYG Exempel på kunskapskrav: Vi pratade kort om vad som finns med i kunskapskriterierna och tog idrotten som ett exempel. Vi såg en film på bedömningar i idrott för att påvisa bredden av ett kunskapskrav som rörelse. Betygsstegen F-A: Vi gick igenom de olika betygsstegen och hur man erhåller D och B. Betygsvarningar: Om ditt barn har en betygsvarning, att man inte i nuläget har de kunskaper som krävs för E eller om man är i riskzonen, ska ni som vårdnadshavare informeras om detta, från mentor eller från ämnesansvarig. Vill du veta mer? Film om betyg Skolverkets hemsida. Här finns både kursplaner och information inför NP-

6 Aktivitetsgrupper Grupp 1 ansvarar för sammankallande inför klasskassa och Torna Gård. Grupp 2 ansvarar för vårfest och grupp 3 ansvarar för höstfest. På föräldramötet pratade vi om olika sätt att samla ihop pengar, t ex Torna Gård och återkommande tipspromenader i Bua till våren. Föräldrarna ville att vi, Anna och Tea, skulle kolla med eleverna hur de ställde sig till Torna gård. Ring till Gunilla snarast och anmäl klassen om det är det ni väljer. Fyra föräldrar behöver också hjälpa till vid parkeringen och entré. Tiderna för parkering är: 9-10, och entrétiden är och Vilka föräldrar ställer upp? När det är bestämt mailar någon i grupp 1 till Maria Gunnarsson, Detta görs senast 1 november. Eleverna vill sälja på Torna Gård. De har förslag på lotteri, julgodis och pyssel.

7 Eleverna pratade även om höstfesten, det fanns önskemål om halloweenfest eller annan typ av maskerad. På mötet diskuterade vi även om det ska ske någon resa/aktivitet i år 6 eller senare under högstadiet. (detta är en diskussion för er föräldrar att fortsätta med. En sluten facebookgrupp, som till schackfyran, kan vara bra. Tänker att man kan ju vara med i den utan att ge tillgång till hela sitt liv på fb :) Madeleine Svahn fortsätter som föräldrarepresentant i föräldraföreningen. Skola24 har krånglat lite angående frånvarorapportering från föräldrar. Vi har anmält problemet till Skola24.

8


Ladda ner ppt "VÄLKOMMEN TILL 6A."

Liknande presentationer


Google-annonser