Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Spetsundervisning – svenska och matematik I Lerums kommun erbjuds elever i åk 8 och 9 att fördjupa sin kunskaper i matematik och svenska genom ett samarbete.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Spetsundervisning – svenska och matematik I Lerums kommun erbjuds elever i åk 8 och 9 att fördjupa sin kunskaper i matematik och svenska genom ett samarbete."— Presentationens avskrift:

1 Spetsundervisning – svenska och matematik I Lerums kommun erbjuds elever i åk 8 och 9 att fördjupa sin kunskaper i matematik och svenska genom ett samarbete mellan kommunens grundskolor och gymnasieskolan. Vi kallar satsningen spetsundervisning Matematikundervisningen – över 10 år Svenskundervisningen började 2015

2 Vad är spetsundervisning? Spetsundervisningen i Lerums kommun innebär att elever i grundskolan får möjlighet att läsa en kurs från gymnasiets läroplan. I matematik handlar det om kursen matematik 1c I svenska handlar det om kursen skrivande Båda kurserna motsvarar 100 poäng på gymnasieskolan.

3 Varför spetsutbildning? För att vi vill ge våra ungdomar de bästa möjligheterna och förutsättningarna att lyckas med sina studier. För att vi vill inspirera och uppmuntra elever. För att kunskap inom matematik och svenska är viktiga för förståelsen i många andra ämnen.

4 Hur Spetsutbildning? Båda spetsutbildningarna bedrivs på gymnasiet, av både gymnasie- och grundskolelärare. Utbildningen ligger på eftermiddagstid, en vardag i veckan, mellan 16-18. Förutom undervisningstiden behöver elever som deltar också lägga ner en del studietid hemma – för att klara kursen.

5 Spetsutbildning för vem? Matematik erbjuds elever i åk 8 Svenska erbjuds elever i åk 9 Kurserna kräver tid och engagemang. Det behöver man vara beredd att lägga ned. Kurserna kräver viss förkunskap i de aktuella ämnena. Deltagande i kurserna sker därför i samråd med den lärare som undervisar i ämnet på grundskolan.

6 Så, hur gör jag för att vara med? Börja med att gå på informationsmötet. MAILA jenny.jonasson@lerum.se och berätta att du kommer. jenny.jonasson@lerum.se –För matematik; måndagen den 26/9 klockan 17.30 på gymnasiet. –För svenska; måndagen den 26/9 klockan 18.30 på gymnasiet. Efter infomötet – om du är intresserad av att börja med någon kurs – prata med din svenska/matematiklärare. Kom överens! Om elev, vårdnadshavare och undervisande lärare är överens om att spetsundervisning är en god idé – ANMÄL dig! Anmälningsblankett delas ut på infomötet och finns på hemsidan www.eeu.lerum.se Anmäl dig senast 7 oktober!


Ladda ner ppt "Spetsundervisning – svenska och matematik I Lerums kommun erbjuds elever i åk 8 och 9 att fördjupa sin kunskaper i matematik och svenska genom ett samarbete."

Liknande presentationer


Google-annonser