Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

I dessa två bilder ser vi en del av min uppgift (bilden med mannen som är vd för MAN) och i den andra Hampus arbete med stereoskopiskt seende. Hampus.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "I dessa två bilder ser vi en del av min uppgift (bilden med mannen som är vd för MAN) och i den andra Hampus arbete med stereoskopiskt seende. Hampus."— Presentationens avskrift:

1

2 I dessa två bilder ser vi en del av min uppgift (bilden med mannen som är vd för MAN) och i den andra Hampus arbete med stereoskopiskt seende. Hampus har använt sig av en kartongbit, pappersgubben, två kameror och två datorer. Han började med att göra en kartongbit där han fäste två kameror. Med hjälp av pappersgubben så fokuserade han kamerorna på en och samma punkt så att programmen på de två datorerna fick samma video. Han satte sedan ihop de två videorna och skapade en video, videorna är till för att skapa en verklighet och man ska känna som man själv är med i världen. Jag och Hampus har under arbetes gång fått samarbete med varandra för att det är ur hans uppgift min gubbe ska se ut som den faktiskt är i en riktig värld. Gubben på bilden är 7 cm hög och i verkligheten är han 180, tar jag då 180/7 får jag 25. 25cm är det gubbens längd motsvara här i vår stad mot hans riktigt 180 cm. Skala ska vara 1:16. Skala och Stereotypiskt seende.

3 På dessa två bilder ser man den första början och dagens läge på staden, i den vänstra bilden har vi nu börjat bygga hus till våra plattformar och till höger är den första ritningen där vi användes oss av kartonger för att ha som prototyper på husen. Vi återanvända kartonger från skolan till vårat projekt för att sträva efter ett hållbart samhälle för att kartong kan återvinnas. Cellplast, eller frigolit (termen som oftast används) är också återanvändningsbart och brännbart. Hållbart samhälle, Kartong och Cellplast.

4 Under detta projekt har vi använt oss av olika verktyg och denna uppfinning man ser på bilderna är en av dem. Den funkar på så sätt att en ståltråd är kopplat till ett labbaggregat som ger den ström så den värms upp. Man kan säga att den fungerar som en slip eller en såg, för när man skjuter cellplasten mot den så smälter plasten och man får en jämn och fin yta. Cellplastkniv

5 På dessa bilder ser man vad vi i gruppen har använt till detta projekt. Vi har använt oss av cellplast, lim, kartong och massor av olika verktyg, t.ex. knivar för att skära i kartong och cellplast och flera olika limsorter. Största förbrukningen av material gjordes av kartong, cellplast och lim, men vi använde också aluminiumfolie till grunden av världen för att kunna få ström till byggnader och lampor. Material och Verktyg.

6 På denna bild ser man David och Rasmus fästa aluminium med tapetklister på cellplastskivorna som är grunden till våra städer. Aluminiumet är till för att vi ska kunna leda ström i staden, för att få tillgång till fungerande gatubelysning och trafikljus. Projektet och staden har många olika användningsområden, t.ex. kan man använda det till att lära ut hur man leder ström eller bara ha det som ett utforskningsområde till små robotar. Man kan också använda det till för att räkna ut skala och för att undersöka stereotypiskt seende, sådant som vi sysslat med. Ström och Grunder.

7

8  Vi har inte under projektet gång fokuserats oss väldigt mycket på hållbart samhälle för miljösäkerhet. T.ex. har vi använt oss av både cellplast och kartong som är återvinningsbart. Aluminiumfolie användes också i tillverkningen och även det kan återanvändas. Fast under projektets gång så tog det sociala över väldigt mycket fast vi hade våra egna områden att fokusera på.


Ladda ner ppt "I dessa två bilder ser vi en del av min uppgift (bilden med mannen som är vd för MAN) och i den andra Hampus arbete med stereoskopiskt seende. Hampus."

Liknande presentationer


Google-annonser