Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Schacks implementation under skoltids

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Schacks implementation under skoltids"— Presentationens avskrift:

1 Schacks implementation under skoltids
SCHACKPEDAGOGIKKURS Schacks implementation under skoltids Matilde Diaz Examinator : Lars Holmstrand Jesper Hall

2 Presentation Fritidsverksamhet
I vår skolan har vi motivera och intressera barn och personal samt föräldrar om schack. Vi har också några arbetskamrater som hjälper med våra fritids aktiviteter för att barnen kan spela schack varje vecka. Skolan bildade en schackklubb den 21 oktuber och beslutade att schackklubb inte ska ha någon medlemsavgift och söka medlemskap i distriktsförbundet och där med i Sveriges Schackförbund.

3 Skolverksamhet Schack,matematik och logik
Enligt forskare över hela världen tränar elever sig att tänka och utveckla sin fantasi och koncentrationsförmåga genom att använda schack i undervisningen. I vår skola är lärare medvetna om att använda schacken som verktyg under skoltid. Några av dem vill ersätta matematik och lära ut att spela schack för att hjälpa barnen i lektion och relationer i klassen.

4 Syfte Att lära ut spela schack till våra lärare i skola och visa dem villkor om schacken som pedagogiskt verktyg. Att lärare kan använda schacken för att ersätta till matematik under skoltid, i princip en gång i månad. Att lärare involverar alla elever i klassen i spelen oavsett av deras funktionshinder. Att planera och utvärdera varje gången för att elever kan uppnå målet: att kunna spela schack i lektioner.

5 Metod Enhet: Enkla frågor till alla lärare om deras kunskap om schack för att kunna göra en statisk om hur många lärare vill lära sig, lära ut. Hur många vill använda schack och vill uppmuntra elever att spela schack. Intervjuer: Det var några spontana intervjuer för att få intryck om hur schackarbete kan påverka på en positiv undervisning under lektioner.

6 Resultat Enheten gav en positiv resultat från lärare. Många av dem (70 %) vill använda schack och inkludera schack som ett pedagogiskt verktyg i klassen. Intervjuerna gav en mycket positiv svar från lärare (80%). De vill att schack ska implementeras och ersätta till matematik MEN de inte vill lära ut elever. Enhet och intervjuer visa att våra lärare (90%) vet inte att spela schack men de är intresserade att gå på en kurs.

7 Diskussion Vår schackklubb försätter varje veckan med mer entusiasm av eleverna under fritids verksamheten. Det som kommit fram är att lärare vill utveckla sig om schack. Alla lärare funderar på att hitta bättre arbetsmiljö för att elever kan vara smartare och lösa problem och vara mer delaktiga i klassen. Om jag som fritidspedagog kan försätta under lektionstid att spela schack.

8 Referenslista att-tanketrana Lars Holmstrand, professor i pedagogik på Linnéuniversitetet i Växjö. Undervisning i specialpedagogik i Södertörns högskola, schackpedagogik ht-16. Jesper Halls & Bo Johansson. Schack och aritmetik. Jesper Hall, veckomejl HT16.


Ladda ner ppt "Schacks implementation under skoltids"

Liknande presentationer


Google-annonser