Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Diktatur Diktatur är motsatsen till demokrati. I en demokrati får folket rösta och vara med att bestämma. Medans i en diktatur är det en ledare eller en.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Diktatur Diktatur är motsatsen till demokrati. I en demokrati får folket rösta och vara med att bestämma. Medans i en diktatur är det en ledare eller en."— Presentationens avskrift:

1 Diktatur Diktatur är motsatsen till demokrati. I en demokrati får folket rösta och vara med att bestämma. Medans i en diktatur är det en ledare eller en grupp som bestämmer. En av de hemskaste diktatorerna någonsin var Adolf Hitler.

2 Länder med diktatur. De flesta diktaturer finns i Afrika och Asien. På kartan är de mest mörkröda mest diktaturiska, och de mest mörkgröna är mest demokratiska.

3 Länder med diktatur. De länderna med mest och värst diktatur är: Azerbajdzjan Burma Libyen Nordkorea Sudan Syrien Vitryssland

4 Diktatorer En diktator är den eller de som styr landet. Det har funnits många hemska diktatorer tex Adolf Hitler, Josef Stalin och Saddam Hussein.

5 Störtar diktatorer. I år har många diktatorer störtats i Mellanöstern. Rebeller krigar mot diktatorerna och om rebellerna lyckas vinna över regimen så jagas och kanske dödas eller fängslas diktatorerna. I inbördeskrigen är det många civila som dör.

6 Bra diktaturer. Det kan finnas bra diktaturer där en person styr landet som en diktator fast han styr landet bra. Tex att landet tjänar in mycket pengar. Tex landet Qatar har en shejk som styr landet, men det är ett av världens rikaste land. De tjänar pengar på olja.

7 Källor Jag har hämtat information från: Wikipedia och Google.


Ladda ner ppt "Diktatur Diktatur är motsatsen till demokrati. I en demokrati får folket rösta och vara med att bestämma. Medans i en diktatur är det en ledare eller en."

Liknande presentationer


Google-annonser