Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Www.islamforelasningar.se Nittonde Kvällen Gravens straff.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Www.islamforelasningar.se Nittonde Kvällen Gravens straff."— Presentationens avskrift:

1 www.islamforelasningar.se Nittonde Kvällen Gravens straff

2 www.islamforelasningar.se De olika straffen: 1. Att lära sig koranen utan att agera och sova bort bönerna …Den första mannen som du såg få sitt huvud krossat med en sten, är den mannen som studerar koranen och varken reciterar eller agerar på den, och som sover och försummar de föreskrivna bönerna.

3 www.islamforelasningar.se 2. Att tala om lögner och ljuga …Mannen som du såg få sitt ansikte bortslitet från hans mun, näsa och ögon, från fram till bak, är den mannen som går ut ur sitt hus på morgonen och talar om så mycket lögner så att det sprids över hela världen. 3. För äktenskapsbrytare och äktenskapsbryterskor …De nakna männen och kvinnorna som var i något liknande en Tannur är äktenskapsbrytarna och äktenskapsbryterskorna.

4 www.islamforelasningar.se 4. Att handla med Riba (Ocker) 5. Att inte göra sig ordentligt ren efter urinering …Mannen som du såg simmandes i floden och som fick stenar i sin mun var en person som brukade handla med Riba (Ocker). Profeten (saws) har sagt att: ”De flesta straffen i graven är p.g.a. (misslyckandet att rengöra sig själv ordentligt efter) urinering.” (Sahih Al – Jaami)

5 www.islamforelasningar.se 6. Den avlidne straffas genom att (sörjarna) jämrar 7. För den som brukade gå runt och sprida förtal Profeten (saws) har sagt att: ”Den avlidne straffas i graven genom att (sörjarna) jämrar för honom.” (Bukhari och Muslim) Profeten (saws) passerade 2 gravar och sade: ”Sannerligen blir de bestraffade. De bestraffas för något som är lätt att undvika, men är en stor synd om den utförs. En av de brukade gå runt och sprida förtal, och den andra brukade strunta i att rengöra sig själv efter urinering.” (At – Tirmidhi)

6 www.islamforelasningar.se Nittonde Kvällen SLUT!


Ladda ner ppt "Www.islamforelasningar.se Nittonde Kvällen Gravens straff."

Liknande presentationer


Google-annonser