Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Sjukvårdspartiet Valprogram inför landstingsvalet i Sörmland

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Sjukvårdspartiet Valprogram inför landstingsvalet i Sörmland"— Presentationens avskrift:

1 Sjukvårdspartiet Valprogram inför landstingsvalet i Sörmland
Fredagen den 10 september kl Storgatan 13 C, Katrineholm

2 Nära och trygg vård i Sörmland
röster 20 mandat röster 11 mandat röster 10 mandat röster 22 mandat

3 Sjukvårdspartiet Sörmland
Sjukvårdspartiet Sörmland går till val i landstinget tillsammans med Framtidsdemokraterna (Katrineholm), Vägen till Livskvalitet (Vingåker) Piratpartiet (Fristående kandidater) under den gemensamma partibeteckningen Sjukvårdspartiet.

4 Samlingslista

5 Sjukvårdspartiet

6 Framtidsdemokraterna

7 Vägen till livskvalitet

8 Fristående kandidat (Piratpartiet)

9 Nära och trygg vård Sjukvårdspartiet vill
utveckla sjukvården i Sörmland och att lägga all vård nära, det ska ske utan att man förlorar vårdkvalitet. Vi vill att man ska känna trygghet när man kontaktar vården i Sörmland.

10 Tre akutsjukhus Sjukvårdspartiet värnar om akutsjukvården i Sörmland.
Det ska finnas tre akutsjukhus i Sörmland även i framtiden. Akutsjukvården ska ha hög kvalitet och vara tillgänglig för alla i länet. Transporter av patienter mellan sjukhusen i länet ska ske på ett effektivt och miljömässigt sätt.

11 Hotet mot våra sjukhus

12 Stockholm planerar och Sörmland lägger ner !!!
Socialdemokraterna i Stockholm går till val på att bygga ett nytt och modernt akutsjukhus i Södertälje anpassad för moderna arbetsmetoder. En smart placering av sjukhuset gör det både effektivt och lätt att ta emot patienter från hela södra Stockholm och delar av Mälardalen. Det nya sjukhuset ska blir större än det gamla sjukhuset. Länstidningen Debatt 8 september 2010. Anders Lago (S) KS ordförande Södertälje Ilija Batljan (S) finanslandstingsrådskandidat Susanne Bergström (S) kommunalråd Södertälje

13 Öka tillgängligheten För att kunna tillgodose sörmlänningarnas behov måste vi öka tillgängligheten i vården. Det är avgörande för hur vi klarar vården både på ett mänskligt och ekonomiskt plan. Det betyder en vård utan köer där allas behov tillgodoses samtidigt som vi respekterar människors vilja och förmåga att själva påverka och ta ansvar för sin vård.

14 Kullbergska sjukhuset

15 Kullbergska sjukhuset
Sjukvårdspartiet vill återskapa en nära och trygg vård på Kullbergska sjukhuset för de vanligaste diagnoserna, särskilt för äldre som bör vårdas så nära sina anhöriga som möjligt. Patienter som behöver dialysbehandling ska kunna få det på Kullbergska sjukhuset.

16 Tänk offensivt Sjukvårdspartiet vill att förlossning och BB samt att en psykiatrisk avdelning ska finnas nära även i Katrineholm.

17 Varför BB på Kullbergska?
År 1996 försvann BB på Kullbergska

18 Remissfrihet Remissfrihet är ett sätt att minska administrationen och förbättra tillgängligheten till vården. Idag har ett antal av landets landsting redan infört remissfrihet utan att onödiga resurser tas i anspråk.

19 Spar tid och frigör resurser
Om jag har ont i ett knä och vill komma till en ortoped ska jag kunna kontakta honom eller henne direkt för konsultation utan att först behöva gå till en allmänläkare för att få en remiss. Detta spar tid, det spar allmänläkarens tid och det spar in på administration. Samtidigt frigör det tid på vårdcentralen till de patienter som har svårt "att göra sin röst hörd" och vi kan då på ett bättre sätt tillgodose deras behov.

20 Utbildad personal För att göra vården bättre behövs utbildad personal.
Läkarutbildning behöver fördubblas. Vårdpersonal ska ha rimliga arbetstider och möjlighet till lönsam karriär. Utbildning ska löna sig.

21 Klimatsmart kollektivtrafik

22 Klimatsmart kollektivtrafik
Vi vill utveckla kollektivtrafiken så att fler människor kan pendla inom länet och till angränsande län. Detta kan ske bland annat genom bättre anpassade tider mellan bussar och tåg. En utvecklad kollektivtrafik som används av fler resenärer är bra för miljön och underlättar för människor att komma till vård- och serviceställen.

23 Röstberättigade 24 § Mandaten i landstingsfullmäktige skall fördelas mellan partier. Bara partier som har fått minst 3 procent av rösterna i hela landstinget får delta i fördelningen av mandaten.  80% valdeltagande ( giltiga röster) betyder drygt röster krävs i landstinget för att klara 3%-spärren

24 Hur många röster krävs? Valkrets 80 % valdeltagande Spärr på 3 procent
Nyköping, Oxelösund, Trosa och Gnesta 53 247 (1 600) Katrineholm och Vingåker 25 722 (770) Flen och Strängnäs 29 916 (900) Eskilstuna 59 268 (1 780) Sörmland 5 100

25 Valresultat


Ladda ner ppt "Sjukvårdspartiet Valprogram inför landstingsvalet i Sörmland"

Liknande presentationer


Google-annonser