Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Sammanfattning underlag från arbetsgruppen

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Sammanfattning underlag från arbetsgruppen"— Presentationens avskrift:

1 Sammanfattning underlag från arbetsgruppen
SSG Organisering Boende Vuxen

2 Uppdraget från SSG 24 oktober
Utred hur jour och mottagningsfunktion ska organiseras både sett till barnfamiljer och ensamstående, ett förslag att diskutera är att ensamstående hanteras hos Vuxen, barnfamiljer inom ramen för ny enhet. Se också till det ursprungliga förslaget för sektorsledning om en ingång för ansökningar oavsett behov. För ensamstående ska också ny översyn göras utifrån ”gråzonsärenden” och då om detta ska finnas med i den nya enhetens uppdrag och på vilket sätt. Utred på nytt i vilken enhet kommunala kontrakt ska handläggas och precisera konsekvenser av förslag att det läggs över.

3 Sammanfattning bedömning
Arbetsgruppen har diskuterat förslaget om att den nya enheten endast ska handlägga ansökningar om boende till tak över huvudet för barnfamiljer. Arbetsgruppen är enig om att detta förslag är det bästa både ur ett medarbetarperspektiv och ett brukarperspektiv. Arbetsgruppens bedömning är att detta kräver samma resursmängd som det tidigare förslaget. Detta på grund av att enheten ska ha jour hela dagen. Arbetsgruppen förespråkar att kommunala kontrakt delas och att handläggning för barnfamiljer läggs i den nya enheten och för ensamstående bibehålls det hos Vuxen. Dock behöver det ske ett tätt samarbete där.

4 Arbetsmarknad-Sysselsättning Enhet: Boende/Tak över huvudet
Skiss Arbetsmarknad-Sysselsättning Bistånd-service Enhet: Boende/Tak över huvudet Ansökningar, handläggning och uppföljning tak över huvudet för barnfamiljer Vräkningsförebyggande arbete Bosökarforum Kommunala kontrakt för barnfamiljer Enhet: Vuxen Ansökningar, handläggning, uppföljning för ensamstående oavsett om det inte finns behov av annat stöd från soc samt social problematik och traditionell mynidghetsutövning

5 Återstående kommentarer
Sofie minns att arbetsgruppen sa att psykossociala fältteamet inte skulle med men finns inga anteckningar? ViN: att gruppen skickar med att detta ska diskuteras Att samverkan måste bli tätare mellan vräkningsförebyggande och FS Att gråzonsärenden för förslag 2, där den nya enheten också ska handlägga ensamstående, om det blir aktuellt måste jobbas vidare med, detta har gruppen inte fokuserat på.

6 KONTAKT: Avdelning Område, Göteborgs Stad Namn namn@namn.se


Ladda ner ppt "Sammanfattning underlag från arbetsgruppen"

Liknande presentationer


Google-annonser