Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Stormen Alfrida.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Stormen Alfrida."— Presentationens avskrift:

1 Stormen Alfrida

2 Om Skogssällskapet Allmännyttig stiftelse, en av Sveriges största privata finansiärer av skoglig forskning Fristående aktör i skogsbranschen Målanpassad Skogsförvaltning Hjälper skogsägare utveckla och förvalta skogsfastigheter 25 kontor i hela landet Kontoren i Uppsala och Stockholm som sköter skog åt markägare i Norrtälje-området Jag heter Henrik Möllerberg och är regionchef i östra Svealand. Med mig här är också Alexander Karlsson som är skogsförvaltare i Norrtälje och Ola Larsson som är skogsförvaltare i Uppsala. Jag ska först kort presentera skogssällskapet sedan kommer Alexander gå in på hur vi arbetar med uppröjningsarbetet efter Alfrida. Skogssällskapet är en allmännyttigstiftelse som bildades 1912, sedan dess har vi verkat för en hållbar utveckling av skog och mark. Skogssällskapet har alltså inga aktieägare som ska få avkastning från våran verksamhet. Utan vinsten delas ut till forskning och kunskapsutveckling. Vi är en av Sveriges största privata finansiär av skoglig forskning. I fjol delade skogssällskapet ut 15 miljoner till 23 st. olika projekt, bl.a. Upplandsstiftelsen, SLU och Skogforsk. Skogssällskapet har inga ägarintressen i massaindustri eller sågverk, utan vi är fristående part i virkesmarknaden. Industrins behov ska alltså inte styra de råd vi ger till våra kunder. Våran huvudtjänst är målanpassad skogsförvaltning där arbetar vi tillsammans med kunden för att genomföra kundens målsättning med sitt skogsägnade. I den tjänsten erbjuder vi en helhetslösning med allt från skogligrådgivning och skogsskötseln ute i skogen, upplåtelsehantering, , budget, bokföring till deklarationer. Vi arbetar med alla typer av skogsägare från små och stora privata skogsägare till Offentliga skogsägare som tex. Norrtäljekommun. Vi arbetar för en långsiktig relation med virkesköpare och markägare. Vi är ett nationellt företag och vi finns från Skåne i söder till Västerbotten i norr och vi har totalt 25 st. kontor. Varav i det här området så har vi kontor i Uppsala och Stockholm som jobbar mot våra kunder i Norrtäljeområdet.

3 Inventering och avverkningsplanering
Kontakt med alla kunder Inventering från marken, via drönare och helikopter Avverknings- och ruttplanering Erfarenhet från stormar i hela landet Alla våra kunder kommer att få hjälp Ruttplanering: Viktigt att använda resurserna så effektivt som möjligt. Det tjänar alla på. Lägga upp så effektiv rutt som möjligt, så flyttiden minimeras. Utgår från virkesvärdet – hur mycket volym som ligger samlad, vilken typ av skog det är (timmer, massaved). En annan viktig faktor är hur mycket människor som rör sig i skogen – om det finns risk för träd som ramlar i tätortsnära områden osv. Norrtäljekommun – Röjer elljusspår och felavhjälpande åtgärder. Planeringshjälp från Medelpad med erfarenhet från senaste stormen.

4 Henrik Möllerberg Alexander Karlsson Ola Larsson Sven-Olof Eliasson
Regionchef östra Svealand Skogsförvaltare Norrtälje Ola Larsson Sven-Olof Eliasson Skogsförvaltare Uppsala Skogsförvaltare Norrtälje/norra Stockholm


Ladda ner ppt "Stormen Alfrida."

Liknande presentationer


Google-annonser