Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

bussförare Karin Andersson, Studie- och yrkesvägledare, Sfi sandviken

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "bussförare Karin Andersson, Studie- och yrkesvägledare, Sfi sandviken"— Presentationens avskrift:

1 bussförare Karin Andersson, Studie- och yrkesvägledare, Sfi sandviken
Månadens yrke bussförare Karin Andersson, Studie- och yrkesvägledare, Sfi sandviken

2 Vad gör en bussförare? En bussförare kan antingen köra stadsbussar på fasta turer, köra expressbussar på längre turer t ex till Stockholm eller köra färdtjänst för funktionshindrade personer Att vara bussförare är ett ansvarsfullt serviceyrke En bussförare är företagets ansikte utåt som ska bemöta passagerarna på ett trevligt sätt

3 Hur blir man bussförare?
Arbetsförmedlingen har utbildningar till bussförare när de ser att behov finns i vår region Utbildningen garanterar inte jobb men ökar dina möjligheter Utbildningen är vanligtvis 3 månader lång Du måste vara minst 21 år för att söka och ha körkort

4 Lönenivå och arbetsmarknad
Grundlönen är kr för en bussförare men obekväm arbetstid kan göra att man tjänar mer. Det saknas bussförare så arbetsmarknaden ser bra ut i framtiden.

5 Att tänka på…. Man jobbar ensam så det är viktigt att man kan fatta egna beslut Det är viktigt att man bemöter människor på ett trevlig sätt, att kunna andra språk än svenska kan vara en stor fördel Säkerheten kommer alltid först, även när det är stressigt att hålla tiden! Här är en liten film om yrket:


Ladda ner ppt "bussförare Karin Andersson, Studie- och yrkesvägledare, Sfi sandviken"

Liknande presentationer


Google-annonser