Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Bin gör skillnad, så kan även du!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Bin gör skillnad, så kan även du!"— Presentationens avskrift:

1 Bin gör skillnad, så kan även du!

2 Hjälp oss rädda bina och vår framtid

3

4 Vi är ett uf-företag som säljer handgjorda bihotell.
Solitärt levande bin är idag rödlistade och behöver fler boplatser för att kunna öka sin population.

5 Bina gör en stor gratistjänst i våra ekosystem, något vi inte vill förlora. Vår vision är att hjälpa dessa utsatta bi och på så sätt säkra vår framtid.

6 Vår första prototyp

7 På bara tre år försvann 25 arter av våra vildbin

8 Ungefär var tredje tugga vi äter är pollinerad av ett bi.
(Källa:WWF)

9 ( källa: Naturskyddsföreningen )
I Sverige finns cirka 270 arter vildbin och humlor och ungefär en tredjedel av alla bi- och humlearter står med på ArtDatabankens rödlista, vilket betyder att forskarna bedömer att dessa arters överlevnad inte är självklar. ( källa: Naturskyddsföreningen )

10 Därför behövs bihotell!
Vi människor är anledningen till att bina försvinner Vi förstör vildbins boplatser när vi brukar marken. Det rationella skogsbruket har gjort att blandskog drastiskt minskat. I blandskogar hittar bina sina boplatser, i hål som bildas av trädlevande insekter. Bina utsätts nu för en bostadskris vilket gör att bärkraften minskar. För att rädda bina behövs fler bostäder. Det rationella skogs- och jordbruket gör att avgörande och betydelsefulla växter inte hinner blomma. Då många av grödorna som odlas växer fortare. Innan fanns både fler betesmarker och ängar som var perfekta källor till föda och bostäder för pollinatörerna. Vårt jordbruk medför även fara för bina. Bekämpningsmedel som ska ta dö på missgynnande insekter och parasiter tar även dö på våra hjälpsamma bi. Därför behövs bihotell!


Ladda ner ppt "Bin gör skillnad, så kan även du!"

Liknande presentationer


Google-annonser