Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Referens och Lönegruppsmöte

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Referens och Lönegruppsmöte"— Presentationens avskrift:

1 Referens och Lönegruppsmöte
Lycksele Studiebesök hos Hedlunda Industrier AB Konferens på Hotell Lappland.

2 Studiebesök hos Hedlunda Industrier AB
Dagen började kl i Lycksele Jerry Johansson, Vd vid företaget informerade om den stora satsning som är under genomförande hos företaget. Ägaren Dick Berg, till höger på bilden, berättade också om olika spännande tillfällen under företagets historia. Efter presentationen gjordes en rundvandring genom fabriken med den nya delen ( m2 ) Studiebesöket hade lockat ca 25 företagare från nästan hela norra distriktet, Västernorrland till Norrbotten. Man imponerades av vad man såg både produktionsmässigt och den höga produktionstakten. Även om Dick inte var speciellt nöjd med vissa maskinleverantörer så kunde vi ändå se att det kommer att bli fantastiskt bra när det hela står klart. Företaget har ju endast 1 kund och det är IKEA, och detta har man slagit fast i sin policy att man satsar bara på denna kund. Företaget har ju under många år tillverkat bokhyllan ” IVAR” men nu kommer ett antal nya produkter att tas fram och det kommer att ske med ett pressat tidschema.

3 Ytterligare några bilder från studiebesöket.

4 Efter studiebesöket samlades man till ett föredrag om industrirobotar och dess möjligheter i träindustrin ”Robotdalen”

5 Andra delen av dagen ägnades åt offentlig upphandling och därefter blev det dags för löner och hur gruppen ser på kommande avtalsförhandlingar Föredraget om offentlig upphandling gav många frågor och uppfattades som mycket intressant och lärorikt. En av huvudskälen till vårt möte var ju kommande avtalsrörelse och hur vi ser på hur TMF skall agera vid kommande förhandlingar och jag tror att både Daniel Petterson och Gunder Ehnmark fick med sig våra förslag och önskemål, förhoppningarna om att något av detta också skall gå att genomföra. En gemensam önskan och ett enhälligt beslut var att vi skulle träffas igen till hösten. Vi som deltog vill tacka TMF för denna typ av träffar och sänder ett stort tack till Gunder, Hasse och Daniel.


Ladda ner ppt "Referens och Lönegruppsmöte"

Liknande presentationer


Google-annonser