Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Nyheter COSMIC R8.1 övriga moduler

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Nyheter COSMIC R8.1 övriga moduler"— Presentationens avskrift:

1 Nyheter COSMIC R8.1 övriga moduler
Solveig Landquist Projektledare COSMIC R8.1 Nyheter COSMIC R8.1 övriga moduler I detta bildspel presenteras kortfattat nyheterna i COSMIC R8.1 övriga moduler. För instruktioner i de olika modulerna var god se lathundarna som ligger uppe på gruppsamarbetsytan R8.1 och regionvastmanland.se.

2 Nyheter i COSMIC R8.1 övriga moduler
Meddelandefunktionen Order management Remisser Resursplanering Anslutningsöversikten Vårdadministration Vårddokumentation Psykiatrins beslutsjournal

3 Meddelandefunktionen
Frånvaro autosvar - Det går att skicka autosvar till användare som skickar meddelanden till dig. Detta kan vara bra vid längre tids frånvaro. LokalAdmin på varje enhet kan lägga till autosvar åt andra användare vid längre tids frånvaro. Nya ikoner Beskrivning Antal olästa meddelande visas på ikonen. Klicka för att öppna Inkorgen. Användaren har ett autosvar.

4 Order management Radiologi - Ny kolumn för undersökningsdatum i fönstret Radiologisvar. Patologi - Går att spara och spara och skriva ut även om allt obligatoriskt inte är ifyllt. Krävs dock för skicka. Övergripande - Varning när antal tecken överskrids i Anamnes, Beställarens kommentar Orsak samt i Dom-metadata Text(en). Klinisk kemi och lokala analyser - Kolumnordningen ändras i Inkorg svar när svar läses till höger i fönstret. När man växlar mellan olika flikar i Svar provbunden stannar fokus på det värde/svar som är markerat i respektive flik.

5 Remisser Remisstatus I Cosmic R8.1 ändras statushanteringen i det status som heter 4, pågående och det blir lättare att se om patienten är planerad eller bokad utifrån remissen. Statushanteringen för remissen utgår från de kontakter som är kopplade till remissen och presenterar remisstatus utifrån det. Det är den kontakt som har den högsta kontaktstatusen som avgör vilken status remissen får. Övriga status (Obedömd, Bedömning pågår och Accepterad) fungerar precis som vanligt. Högsta kontaktstatus Remisstatus Presentation i Utgående/Inkommande remisser Planerad Status 4 Pågående med kontaktstatus Planerad (stapel 4 får en blå färg) Bokad Status 4 Pågående med kontaktstatus Bokad (stapel 4 får en grön färg) Anländ Status 4 Pågående med kontaktstatus Anlänt, Pågående, Utförd Pågående Utförd Utebliven Status 4 Pågående med kontaktstatus Utebliven (stapel fyra får en grå färg)

6 Remisser Svarsstatus Svarsstatus förändras också i R8.1. Nu kan den som bevakar remissvar se om det finns ett svar som ligger osignerat och inte skickat. För svarsstatus har det tillkommit ytterligare ett filtreringsalternativ, Inget slutsvar skickat. Inget slutsvar skickat visar remisser med svarsstatus 1 (Skickat delsvar) samt remisser som har ett pågående slutsvar (slutsvar som sparats eller satts till klar för signering). Detta till skillnad från Inget svar skickat som endast visar remisser med svarsstatus 0 (Inget svar skickat). Svar Status i R8.1 Inget svar sparat eller signerat (Inget svar skickat) Sparat delsvar, Delsvar satt till Klar för signering (Pågående delsvar) Signerat delsvar, Delsvar skickat osignerat (Skickat delsvar) Sparat slutsvar, Slutsvar satt till Klar för signering (Pågående slutsvar) Signerat slutsvar, Slutsvar skickat osignerat (Skickat slutsvar)

7 Remisser Nya filtreringsfunktioner
I och med att det tillkommit nya remisstatus som baseras på kontaktstatus samt svarsstatus har det också tillkommit nya filtreringsmöjligheter i fönstren Inkommande och Utgående remisser. Som tidigare kan du sortera på Remisstatus men nu även på Kontaktstatus. Kontaktstatus är uppbyggt med flervalsrutor vilket innebär att du kan filtrera på en kontaktstatus eller flera beroende på vilken typ av bevakning du vill göra.

8 Remisser Arketyper I R8.1 kommer en ny funktion i remissmallarna där man kan referera till de vitalparametarar som fyllts via patientöversikten eller journalen.

9 Resursplanering Tidboken
Ny listruta i tidboken för Vårdande enhet. Det går nu att filtrera resurs eller resursgrupp på vårdande enhet. Den schemaläggning och de bokningar som inte ingår i filtreringen är nedgråade. Detta för att förhindrar användaren från att boka patienter på fel vårdande enhet. Ny inställning gör att vyegenskapen 1 dag, 5 dagar, 7 dagar för tidboken sparas när användaren loggar ut. Ny hjälptext i tool-tip för bokade besök där man ser om patienten är bokad på fler resurser, lokaler eller utrustning på samma bokning. Ny hjälptext i tool-tip visar om kallelsebrev är utskrivet eller inte. När man i R8.1 registrerar ett uteblivet besök i kassan finns kontakten kvar i tidboken men ändrar färg till lila.

10 Resursplanering Kallelser
Det går att ställa in att dialogrutan ”Utskrift av kallelser” inte visas efter att man har skrivit ut en kallelse. Det går att ställa in om man vill att dialogruta för ”Skriva ut kallelsebrev” kommer upp direkt när man gjort en bokning. Man ställer då även in tidsintervall för när man vill att rutan ska dyka upp. Förinställt värde kommer att vara att dialogrutan ”Utskrift av kallelser” och ”Skriva ut kallelsebrev” inte visas. För att få någon av dessa funktioner läggs ett ärende till Cosmicsupporten efter uppgraderingen.

11 Resursplanering Planerade vårdåtgärder
Det har tillkommit fyra nya kolumner i Planerade vårdåtgärder Avbokningsorsak Ombokningsorsak Avvikelseorsak Kund

12 Resursplanering Kontaktöversikten
Patientöversikten har bytt namn till Kontaktöversikten. Filtrering på bokningsstatus. Makuleraknapp borttagen i bokningsunderlag och ersatt med Ta bort. Nya kolumner i Kontaktöversikten Kallelsesätt - Visar information från listrutan Kallelsesätt i Bokningsunderlaget Utskriftsdatum - Visar datum då kallelsen skrevs ut Kallelsestatus - Visar olika ikoner beroende på om kallelse skickats eller inte. Man ser nu vem som tagit bort ett bokningsunderlag. När man tar bort ett bokningsunderlag kommer rutan Lägg till orsak upp. Det är tvingade att välja orsak och frivilligt att skriva en kommentar.

13 Anslutningsöversikten
Ny kolumn för Tilläggsinformation Max 500 tecken Högerklicka och välj Tilläggsinformation för att skriva in information

14 Vårdadministration Vårdkontakter - Uppdaterade statusfärger.
In- och utskrivning - Nytt sätt att ändra inskrivning för avslutade vårdtillfällen. Om ett redan avslutat vårdtillfälle måste redigeras görs detta med högerklick. Faktureringsöversikt - Nytt i faktureringsöversikten med fler filtreringsmöjligheter, man kan bland annat söka på yrkesroll. Gammal statusfärg Ny statusfärg Kontaktstatus och beskrivning Grön Bokad Orange Anländ Ljusgul Rosa Pågående Ljusblå Grå Makulerad Lila Utebliven Vit Avslutade

15 Vårddokumentation Journaltabell
Knapparna i journaltabellen har bytt plats. Ny är det möjligt att avsluta journaltabell. Journaltabellerna Observationslista och Vätskebalanslista ska stängas. Vitalparametrar såsom puls, blodtryck, andningsfrekvens som tidigare registrerats i Observationslistan kommer att registreras i Patientöversikten under Kliniska parametrar. Ny journaltabell – Mätvärden övriga. Vätskebalanslistan kommer att registreras via ny del i Cosmic.

16 Vårddokumentation Diktering
Diktatlistan har fått två nya kolumner Diktering klar datum samt Diktering klar tid. De nya kolumnerna visar vilken tid respektive datum diktatet fick status ’Klart att skrivas ut’. Medicinska sekreterare kommer inte ha möjlighet att ändra vårdpersonal i anteckningar som är kopplade till ett diktat. Nya kortkommandon Skapa nytt diktat minimerat Ctrl+N Skapa nytt diktat Ctrl+Skift+N Diktatlista Ctrl+Skift+D

17 Vårddokumentation Sökordsmallar - Mallar som innehåller sökorden längd, vikt och BMI kommer i R8.1 endast få sökordet BMI, då detta sökord innehåller både längd och vikt. Låsta journalanteckningar - Anteckningar som inte har signerats låses efter 14 dagar. Ikonen visas när den beräknade tiden för låsning har passerats. När en anteckning är låst kan den enbart redigeras eller tas bort efter beslut från Socialstyrelsen. Registrering av åtgärdskoder - Vid registrering av åtgärdskoder har Operationsdatum ändrats till Åtgärdsdatum och har inget förvalt datum. När en åtgärdskod ska registreras är det tvingande att ange datum för när åtgärden utfördes.

18 Psykiatrins beslutsjournal
Beslutsjournal psykiatri - Ny ikon för vårdform. När en vårdform angetts på patienten visas nedanstående ikonen. Namnet på vårdformen visas när muspekaren förs över ikonen. Nytt kortkommando Till aktivitetshanterare Ctrl+Alt+H

19 I detta bildspel presenteras kortfattat nyheterna i COSMIC R8
I detta bildspel presenteras kortfattat nyheterna i COSMIC R8.1 övriga moduler. För instruktioner i de olika modulerna var god se lathundarna som ligger uppe på gruppsamarbetsytan R8.1 och regionvastmanland.se. R8.1 via intranätet R8.1 via regionvastmanland.se


Ladda ner ppt "Nyheter COSMIC R8.1 övriga moduler"

Liknande presentationer


Google-annonser