Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Level-up konferens 170913.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Level-up konferens 170913."— Presentationens avskrift:

1 Level-up konferens

2 Ålder 25 år, diagnos: psykisk ohälsa, social fobi
UPPFÖLJNINGSMÖTE LEVEL Mentor i Level-up, handläggare på Försäkringskassan samt arbetsmarknadscoach ifrån AME. Försäkringskassan har varit remittent in i projektet Level-up. Panikångest i två år. Har varit sjukskriven sedan 1,5 år tillbaka. Våldsamt förhållande, blev misshandlad psykiskt och fysiskt. Förhållandet upphörde för två månader sedan, utslängd ifrån hemmet. Ingen bostad. Enbart kontakt med moder. Modern sjukskriven och önskar inte ha inneboende. Övernattar hos modern samt olika vänner. Tidigare erfarenheter: Mediaprogrammet på Katedralskolan. Tog student Erhåller slutbetyg/examen. Hade ett arbete som telefonförsäljare under halvår 2012. Började vård och omsorgsprogrammet hösten 2014, studerade ett halvår, klarade ej av utbildningen. Mådde dåligt psykiskt och hade ingen självdisciplin för studier under den tiden. Blev strax därefter apatisk och orkeslös. Orkade inte gå upp ur sängen. Sedan deltagande i Level-up – fått hjälp med sin självkänsla. Vågade inte prata med okända personer tidigare. Hade inte vågat prata med 4 personer ifrån 4 olika myndigheter innan deltagande i gick med i Level-up. Önskar just nu få hjälp med att hålla rutiner. Hon klarar dock inte att börja arbeta 100%. Kommer överens om arbetsträning på AME måndag-fredag. Önskade sedan praktisera inom någon förskola. Hon skulle vilja arbeta med barn i framtiden och skulle vilja testa på yrket först. Kommer överens om att mentor, Ulricha Nordmark i Level-up skall ta kontakt med Socialtjänsten för ett möte.

3 Utvecklingsanställning 1 oktober
AME – Praktikplats – tryckeri Arbetstränat med start med start på 4 timmar Idag: Utvecklingsanställning inom en månad Stöd ifrån mentor i 3 månader efter anställning samt psykosocialt anpassningsstöd ifrån socialkonsulent under 1 år

4 Vad hände under tiden? BESÖK 2017-02-01
Möte med mentor Ulrika Nordmark i Level-up. Skött sig exemplariskt på arbetsmarknadsenheten. Önskar arbetsträna på företaget XXX. Erhålla arbetsuppgifter inom skyltning, reklam, stripa bilar och administration. FLERPARTSMÖTE Annelie Johansson ifrån Försäkringskassan samt mentor Ulrika Nordmark ifrån Level-up. Fungerar väl på arbetsträning men kämpar dagligen. Väldigt mycket ångest på morgonen. Utmaning att träffa människor och gå till arbetsplatsen. På arbetsplatsen fungerar det väl. De har anpassat arbetsuppgifterna utifrån behov. Uppskattar att det är en liten arbetsgrupp. Träffar psykolog regelbundet. Ostabilt psykiskt mående. Mycket ångest och social fobi. Träffa läkare gällande ångest imorgon. Eventuellt ångestdämpande medicin men kommer att prata med hennes läkare om det är aktuellt imorgon. Mår bättre idag än för ett år sedan. Trivs på sin arbetsträningsplats. Nöjd med platsen och med arbetsuppgifterna. Det är mycket bättre på platsen idag än vad det var i början. Mer ångest då . Signerad skall göra ett arbetsplatsbesök med mentor i Level-up för att undersöka om det finns möjlighet till anställning med stöd. BESÖK MED AG Ej mycket sjukfrånvaro ifrån arbetsträningen. Hade ej fungerat på annan plats med fler människor och inte lika stimulerande arbetsuppgifter. AG berättar att han ger mycket instruktioner och har anpassat arbetsuppgifterna på företaget. AG Möte med AG Möte med FK Möte med AG och Socialkonsulent

5 Ålder, 21 år , Psykisk ohälsa
BESÖK Tuff uppväxt. Flyttat till Skara tillsammans med sambo för att starta ett nytt liv. Utsatt för mobbning sedan grundskola, Åk 1 Psykiskt sjuk mamma. Har levt tillsammans med modern. Tagit hand om modern under uppväxten. Fadern lämnade dem när hon var 3 år. Har precis börjat få kontakt med fadern det senaste året men känner inte att de har en bra relation. Mår ofta dåligt, har haft ångest hela sitt liv. Diagnosen: emotionell/instabil personlighets störning (tidigare Borderline). Medicinen Lamactal två gånger per dag. Det är en humörstabiliserande medicin. Gymnasieutbildning: Bageri konditori, erhåller yrkesexamen. Tog studenten VT-15. Har varit sjukskriven sedan dess. Möte med psykolog 29 augusti vuxenpsykiatrin i Falköping. Har tidigare haft samtalskontakt och hoppas att hon skall få det i Falköping också. Signerad informerar om projektet Level-up. Är väldigt intresserad. Behöver en vuxen person som hjälper henne i vardagen eftersom att hon aldrig har haft det förut. Vill börja bearbeta det som henne i hennes barndom och vill ta ett nytt steg in i vuxenlivet. Vet inte vad hon vill arbeta med. Behöver ha stöd i detta. Är besluten om att hitta ett arbete och kan tänka sig att arbeta inom många olika branscher. Önskar arbetsträna omgående Vi kommer överens om att boka ett möte med mentor i Level-up.

6 Börjat studera till Socionom 2017-08-25

7 Under tiden BESÖK LEVEL-UP 2016-08-24
Möte med Level-up mentorerna Ulricha Nordmark och Rebecka Berger. Signerad berättar om XX uppväxt och diagnos eftersom att hon inte orkar göra det själv. Önskar ha hjälp med att få ett sammanhang i sin vardag. Berättar att hon mår dåligt varje dag. Igår var en sämre dag än idag. Meddelar att hon är bra på att inte visa att hon mår dåligt. Hon brukar inte visa det offentligt men inombords mår hon väldigt dåligt. BESÖK/UPPFÖLJNING LEVEL-2 Mår inte bra just nu. Känner sig orkeslös, har ingen energi eller lust till något. Sover dåligt. Antigen sover hon lite eller sover länge (ungefär 12 timmar).Känner sig ändå trött i kroppen. Har varit i kontakt med vården igår, ringde vård guiden som hänvisade henne till mobila teamet som sedan hänvisade dagsjukvården. Hon inväntar på ett samtal ifrån dem. Bör få det idag. Hon har varit i kontakt med Falköpings psykiatri. Väntar på att få samtalskontakt. Deltar i Level-2 och det känns bra. Hon började för fyra veckor sedan men var förkyld de första två veckorna. Nu deltar hon aktivt igen. Mår dåligt just nu eftersom att hon inte har någon samtalskontakt. Det har hon fått regelbundet tidigare. Har inte ett bra förhållande med sin sambo just nu. Hennes sambo mår inte bra. Han sitter bara och spelar data-spel. Tar allt ansvar för hemmet, hushållssysslor och även ekonomi. Vilket känns tungt för henne just nu när hon själv inte mår bra. Kommer att ta med sin sambo till vårdcentralen för att han skall sjukskriva sig och få hjälp ifrån vården. Upplevde att level-1 gick för fort. Hon upplevde att hon och hennes mentor enbart pratade fyra gånger under den tiden hon var med i level-1 Det tycker hon är för lite. Hon träffade bara sin mentor en gång i veckan. Hon hade önskat att få träffa henne mer. Hon kände sig inte riktigt redo för level-2. Hon önskar gå tillbaka till Level-1 efter level-2 eftersom att hon inte känner sig redo för Level-3 än. Framtidsmål: Gå framsteget via Arbetsförmedlingen på Vara folkhögskola. Önskar att studera på folkhögskola till hösten.

8 Under tiden UPPFÖLJNING LEVEL-UP 2 TILL 3 2017-03-03
Möte med hennes mentor Marie. Mående är upp och ner. Hon känner att hennes delaktighet i Level-up hjälper henne mycket. Hon har lärt sig mycket om sig själv, sina känslor och tankar och sin självbild. Hennes självförtroende har ökat. Hon har lärt prata mer om sig själv. Det har hjälpt henne på ett professionellt och privat plan. Meddelar att hon sedan tre veckor har börjat Dbt:dialektisk beteende terapi. både individuellt och i grupp. Där kommer hon att lära sig att hantera ångest, känslor, relationer, självskadebeteende, mål och drömmar. Hon kommer att börja med att identifiera faktorer som stör hennes behandlings så som relationer, sömn, mat och trauma för att bearbeta det. Började förberedande fasen för 3 veckor sedan. Kommer börja i grupp första veckan i april. Hon utför behandlingen i Falköping 25%. Psykologen har rekommenderat henne att vara sjukskriven resterande procent. Önskar inte det utan önskar istället vara i aktivitet. Hon skulle må bra utav att vara i aktivitet 2 dagar i veckan 2 timmar per gång. Under tiden som hon deltar i behandlingen kommer hon arbeta med olika uppgifter hemma. Hon kommer arbeta med olika verktyg och ångestskalor. Vi kommer överens om att hon tillsammans med sin mentor skall göra ett studiebesök på AME/Vallgatan. Kommer återkomma till Signerad efter studiebesöket.


Ladda ner ppt "Level-up konferens 170913."

Liknande presentationer


Google-annonser