Tallriksmodellen. Vad åt du till frukost, lunch?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Att bedöma elevers kunskaper i NO Anders Jönsson.
Advertisements

Hem- och konsumentkunskap på grundsärskolan
Lgr11 Ny läroplan, inklusive nya kursplaner
BETYG I ÅRSKURS 6.
Introduktion till filmen Klicka för att se filmen.
Det svenska kulturarvet
Borlänge 13 maj 2014.
Hem – och konsumentkunskap Sjöfruskolan VT-12
Centrala innehåll och kunskapskrav
HEM- OCH KONSUMENTKUNSKAP
Bedömningskriterier för åk 6
Kunskapskrav betyg E Geografi åk 6
Luncha & lär! BILDSPRÅK.
Hem- och konsumentkunskap Lektion 3
Mat och hälsa åk 6.
Utvärdering i HK?.
Förstå, jämföra och föreslå åtgärder Centrala ord och begrepp
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
Pedagogisk planering Brönjaskolan
Välkomna till klass 3!.
Marknadsföring och försäljning
Lektion 1 Vt-15 Vad vi gör idag?
Vad gör vi idag? Lek 4 Vad händer idag och varför?
Vad gör vi idag? Lek 3 Vad händer idag och varför?
Instruktioner Hur man skriver.
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför? Tvätta varför då?
Vad ser du på bilden? Beskriv bilden i ord! Vilken tid är det i bilden?
Betygskriterier Idrott & Hälsa
Vad gör vi idag? Lek 4 Vad händer idag och varför?
Betyg årskurs 6.
Kommunikationsplan för ----
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära /hälsa.
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Protein
Lärande, enligt PUH om hur du kan bli ägare av ditt eget lärande
Hem- och konsumentkunskap 1. Presentation 2. Presentation av ämnet KR4 3. Smarta Val ?
 SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa.  Energigivarna?  HUR? Powerpoint  Instuderingsfrågor, test på internet  talen.se/naumlrin.
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa.
Fritt Broderi.
Matlagningsmetoder Metoder för hur man lagar mat.
Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Kostproblematik. 2. Laktos, gluten, diabetes, demi-veg, lakto-veg, lakto-ovo-veg 3. Redovisningar idag. Efter att du.
Vårrullar Recept till lektion 3 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.
Språkbruk och språkliga variationer i svenska Kurs 11 SA1U Susanne Schmitt Neth Lektion i svenska som andra språk Tidsåtgång 80 minuter.
SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Resonera/utvärdera måltider?  Lunch: Pannkaka?  Sammanfattande test lektion 47  Det som vi främst kommer att.
Elev Här är några av de bilder jag pratade kring första tillfället ni hade HKK-ämnet nu i åk.8.
 Planering 9 lektioner  Bloggen  Våra näringsämnen 3 energigivare.  Tallriksmodellen. Vad åt du.
Köttbullar sås och potatis Recept till lektion 2 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.
Orebro.se Välkommen till Lärardagen 10 augusti 2016 Skolverkets bedömningsstöd i läs- och skrivutveckling i svenska åk 1-3.
Dagens lektion? Mängd, metod, planera. Mat måltider och hälsa Jämförelser av recept och beräkning av mängder vid matlagning. Skapande av egna recept. Bakning.
SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Tallriksmodellen & matcirkeln, blodsockerkurva? Resonera/utvärdera måltider?  Lunch: Paj  Sammanfattande test.
Av: Sanna Andersson Vet du att.. I SVERIGE SLÄNGS DET ÖVER TON, FULLT ÄTBAR MAT I SKOLORNA VARJE ÅR DETTA MOTSVARAR VAD 2000 ELEFANTER VÄGER TILSAMMANS.
Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Kostproblematik. 2.Planering en tid framöver 3.Z:\allergibra mat klar.pptZ:\allergibra mat klar.ppt.
Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Vad kostar maten? Helfabrikat, halvfabrikat laga från grunden. 2.Pizza ”hemlagad” vad kostar den? 3.Uppgradera snabbmaten?
Pedagogiska planeringar Hanna Sepp Marcus Granberg Albina Brunosson.
Pizza Recept till lektion 5. Pizza kemiskt jäsmedel = bakpulver kan du nämna 2 till?
Rädda klassrummet.
Lektionsplanering Hanna Sepp.
Djuren möter ungdomskulturen
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
Hem- och konsumentkunskap
Vad gör vi idag? Lek 3 Vad händer idag och varför?
Eget arbete? Lektion 3 ht- 17.
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför?
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför?
Förvaring Du kommer att få skapa en egen produkt med hjälp av de tekniker och material du provat på de senaste veckorna!
Lektionspass 3 Säsong, miljömärken?
TVÅ STJÄRNOR OCH EN ÖNSKAN
Atlas Vi lär oss hur vi använder atlasen för att hitta information och tolka olika kartor.
Djuren möter ungdomskulturen
Rädda klassrummet SLÖJD.
Vad gör vi idag? Vad händer idag och varför? Matlagningsprov ½ gruppen. Ta med dig recept och anteckningar om du ska laga mat, är du kamratbedömare tar.
Presentationens avskrift:

Tallriksmodellen. Vad åt du till frukost, lunch? Smarta val sid: 8-10 Läxa: Köksglosor sid: 11

Varför du ska lära dig kökstermer och om tallriksmodellen!! Centralt innehåll: Olika verktyg som stöd för planering av varierade och balanserade måltider samt hur måltider kan fördelas över en dag. Recept och instruktioner och hur de kan läsas och följas samt vanliga ord och begrepp för bakning och matlagning. Bakning och matlagning och olika metoder för detta. Kunskapskrav för betyget E i slutet av årskurs 6 I arbetet kan eleven använda metoder, livsmedel och redskap på ett i huvudsak fungerande och säkert sätt. Eleven kan också ge enkla omdömen om arbetsprocessen och resultatet. Därutöver kan eleven föra enkla resonemang om varierade och balanserade måltider.

Sid: 8-10 i Smarta val Läs texten på sidan 8. Hur kan man förändra tallriksmodellen så att den passar en som rör sig mycket, en som sitter stilla mycket och en som är både stilla och rörlig.

Kökstermer till nästa gång. Sidan 11 i Smarta Val Ansa Koka Sjuda Fräsa Bryna