Tallriksmodellen. Vad åt du till frukost, lunch? Smarta val sid: 8-10 Läxa: Köksglosor sid: 11
Varför du ska lära dig kökstermer och om tallriksmodellen!! Centralt innehåll: Olika verktyg som stöd för planering av varierade och balanserade måltider samt hur måltider kan fördelas över en dag. Recept och instruktioner och hur de kan läsas och följas samt vanliga ord och begrepp för bakning och matlagning. Bakning och matlagning och olika metoder för detta. Kunskapskrav för betyget E i slutet av årskurs 6 I arbetet kan eleven använda metoder, livsmedel och redskap på ett i huvudsak fungerande och säkert sätt. Eleven kan också ge enkla omdömen om arbetsprocessen och resultatet. Därutöver kan eleven föra enkla resonemang om varierade och balanserade måltider.
Sid: 8-10 i Smarta val Läs texten på sidan 8. Hur kan man förändra tallriksmodellen så att den passar en som rör sig mycket, en som sitter stilla mycket och en som är både stilla och rörlig.
Kökstermer till nästa gång. Sidan 11 i Smarta Val Ansa Koka Sjuda Fräsa Bryna