1177 Vårdguiden Driftstatus och namnbytet e-tjänster Huvudredaktörsmötet 20150916 Anna Momcilovic, 1177-redaktör, kommunikationsenheten.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Snabbguide och tips.
Advertisements

FTFs motionsskola.
Avtalsdatabasen kommer att byta utseende
Tyck till på Lnu.se Feedback/förslagslådor – vad ger det?
Träddiagram - ett sätt att ta fram aktiviteter och prioriteringar för hur man ska jobba med ett visst område.
Flerspråkiga webbplatser
Nu har turen kommit till oss presentation av kommunikationsmaterial om Sammanhållen journalföring + Nationell Patientöversikt, NPÖ.
Scouttåget i Malmö, 6 april 2013 Pontus Vinderos
Nya Mina vårdkontakter
Eller, kan jag använda 1177.se i mitt dagliga jobb?
ersätter substantiv ex: personliga, possessiva, reflexiva, relativa
Detta är en presentation tänkt att användas som information till vårdpersonal där enheten planerat att starta med Mina vårdkontakter. Gör så här: 1. Skriv.
Nationella krav - HSA Kontroll mot befolkningsregister Säker inloggning för administratörer.
EFTER ATT HA LÄST ERA ARBETEN Orsak, lösning, analys.
RAps utbildning 2008 Det har kommit till din chefs kännedom att du har tillgång till rAps som han/hon har förstått är ett regionalt analyssystem. Din chef.
Regionala tillägg i medicinska texter
Välkommen till Ledardagen!
E-hälsa och strategisk IT
Riktlinjer för patientinformation
Syfte och mål Öka tillgängligheten Öka förståelsen för processen
Nationell kommunikationssamordning Oktober Aktuellt läge Hösten 2014 pågår tre parallella utvecklingsprojekt: Intranätprojektet del 2 Uppgradering.
1 Processen i Region Skåne Regional arbetsgrupp –identifiera målgrupper, –ta fram lämpliga kommunikationskanaler, –ta fram utbildningsmaterial, verktyg.
Målgruppsfokusering och modernt verktyg vid lansering i februari
Att lära sig att analysera
BjH 8 mars BjH 8 mars
Syfte och mål Webbanmälan och elektroniskt ärendesystem Öka tillgängligheten Öka förståelsen för processen Öka rättssäkerheten Påskynda ärendeprocessen.
Snabbreferens för © 2013 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Lync-startskärmen På Lync-startskärmen finns paneler i hubben till vänster som ger dig smidig.
Region Skånes 1177-tjänster ger ökad tillgång till kvalitetssäkrad information, underlättar kontakten med vård och omsorg och ger bättre möjlighet till.
1177 – ett av Sveriges viktigaste nummer Nina Håkansson Enheten för vårdkommunikation, Region Skåne Lund
En säker e-tjänst till vården
Klicka här för att logga in på ditt konto Fyll i dina kontouppgifter och tryck på logga in knappen. Är det inte din dator glöm inte att se till så ”Kom.
Bättre koll på tillsynsansvar och 10 kap. ansvar - varför, hur och så gör vi - på 30 minuter… Upplägg och målsättning Varför? Bakgrund, problembild och.
Varför läsa ett språk till i åk 8 och 9?
Introduktion till Stöd och behandling nationell förvaltning
Varumärkesbyte: från Mina vårdkontakter till e-tjänster på 1177.se
Digitala kliv i psykiatrin – pilot i Region Jönköping
Roller och organisation
Internportal - möte med ambassadörer
1177.se och Hitta och jämför vård Sammanställning av förändringar
Pulpetenbladet Juni 2015 Uppfräschning av lokalen Tvärtom om vad vi skrev under aktuellt fliken i förra pulpetenbladet så kommer vi inte att ta in någon.
Huvudsats och bisats– att bygga meningar
Presentation av Östergötlands status vid införande av Stöd och behandling.
VARMT VÄLKOMMEN till utbildning i EPiServer 8
Det här är 1177 Vårdguiden.
Frågor och svar Svensk e-legitimation VästKom
1177 Vårdguiden på webben Anna Momcilovic, 1177-redaktör, kommunikationsenheten
1177 Vårdguiden på webben Nästa generations kontaktkort, enklare administration av e-tjänster, flytt-tips US... Anna Momcilovic, 1177-redaktör, kommunikationsenheten.
1177 Vårdguiden på webben Nytt nationellt och regionalt samt utvecklingen av kontaktkorten. Anna Momcilovic, 1177-redaktör, kommunikationsenheten
1177 Vårdguiden på webben Senaste nytt och vidareutbildning i kontaktkorten Anna Momcilovic, 1177-redaktör, kommunikationsenheten
Landstingets ledningskontor Från Mina vårdkontakter till e-tjänster på 1177.se Nu enkelt och tydligt för patienter och användare: logga in på 1177.se för.
1177 Vårdguiden på webben Nytt och aktuellt, översyn kontaktkorten, namnbytet e-tjänster Anna Momcilovic, 1177-redaktör, kommunikationsenheten
Samordningsprogram Hitta och jämför vård 2.0 Mål och aktuell status Oktober 2015.
Workshop 2: Skapa egna e-tjänster och skicka ärenden till era patienter.
173 dagar kvar ….. Nummer 4 vecka
Vad är 1177 Vårdguiden?.
Inloggning, startsida i Co-Driver samt utloggning Panel-PC
Patientsäkerhetskulturenkät
Så här anmäler du dig till högskolan VT18
Från Mina vårdkontakter till 1177 Vårdguidens e-tjänster
Utvecklingsprojekt 2015 enligt förvaltningsplan
Syftet Det övergripande syftet med Vård- och omsorgscollege är att bidra till att säkra kompetensförsörjningen av framtidens behov av kompetent och.
Ny DEP-relaterad funktionalitet i Ustart
Bildspel från informationstillfällen maj 2018.
Nästa generation webbtidbok är behovsdriven
Nationell patientöversikt
Nationell patientöversikt
Vad är 1177 Vårdguiden?.
Nya 1177.se
Nya 1177.se
Nya 1177.se
Presentationens avskrift:

1177 Vårdguiden Driftstatus och namnbytet e-tjänster Huvudredaktörsmötet Anna Momcilovic, 1177-redaktör, kommunikationsenheten

Mina vårdkontakter byter namn Nytt och aktuellt om 1177.se - Nationell driftstatus i Hitta och jämför vård - Kommande utveckling av sökfunktionen - Nytt och användbart på andra språk Idag om…

Nationellt September/oktober: Mina vårdkontakter byter namn till 1177 Vårdguidens e-tjänster i inloggat läge. Varumärkes- och namnbytet pågår hela året. Status namnbytet

Mycket redan klart… Nationellt och regionalt formuleringar på 1177.se, startsidan + nytt temaområde om e-tjänster (juni)1177.se standardformuleringar i kallelser patientkuvert p-biljetter på US internkommunikation i våras; mejl, puff på Lisa, projektsida etcprojektsida

Internt – 16 september Nyhetsartikel på Lisa och Vårdgivarwebben (VGW) ”Viktigt att alla nu kommunicerar 1177 Vårdguidens e-tjänster till invånarna, inte Mina vårdkontakter”.Nyhetsartikel på Lisa och Vårdgivarwebben ”Påminnelsemejl” och att-göra-mejl” - chefer, internt och privata vårdgivare - MVK-administratörer för ändringar i verktyget (14:e). Senast 1 oktober. - huvudredaktörer för ändringar på våra webbplatser. Senast 1 oktober för 1177.se och senast 31 december för Lisa/VGW. Kommunikation och vem gör vad?

Namnet Mina vårdkontakter kan fortfarande kommuniceras till medarbetare vid behov: ”verktyget Mina vårdkontakter” och ”1177 Vårdguidens e-tjänster (i verktyget Mina vårdkontakter)”. Se hur det är formulerat på Lisa-sidan för stöd i arbetet med verktyget Mina vårdkontakter Lisa-sidan för stöd i arbetet med verktyget Mina vårdkontakter Mer information, formuleringsstöd och kontaktuppgifter vid frågor finns på projektsidan om namnbytet på Lisa projektsidan om namnbytet på Lisa Viktigt att vi följer de nationellt framtagna kommunikationsriktlinjerna ”Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster”. På 1177.se/material.1177.se/material Hur ska vi formulera oss nu?

Oktober – december: Informations- och utbildningsmaterial Nationellt långsiktigt informations- och utbildningsmaterial om e-tjänsterna. Till både befolkning och vårdpersonal för att öka användningen av e-tjänsterna. Kommuniceras på olika sätt så fort det kommer. Internt på: Projektsidan om namnbytet på Lisa Sidan för stöd i arbetet med verktyget Mina vårdkontakter Projektsidan om namnbytet på Lisa Sidan för stöd i arbetet med verktyget Mina vårdkontakter Exempel på formuleringar: ”Använd 1177 Vårdguidens e-tjänster” ”Logga in och gör dina vårdärenden” ”Kontakta vården via nätet. Logga in på 1177.se”. Fler exempel på nya formuleringar på projektsidan på Lisa Fler exempel på nya formuleringar på projektsidan på Lisa Tidplan Målsättningen är att Region Östergötland har klarat av varumärkesavvecklingen i alla kanaler till årsskiftet. Helt klart vid årsskiftet

Driftstatus och nyheter på 1177.se

Nationell driftstatus

Orsaker och status just nu Vad Den senaste driftstörningen som felanmäldes 19 augusti: Alla kontaktkort visades inte och information från HSA-katalogen publicerades inte. Felsökning och orsak Genom att köra manuella importer från HSA ett tag upptäckte man att systemet tidigare körde två identiska parallella import- och indexeringsarbeten nästan exakt samtidigt. Detta påverkade att sökresultaten fluktuerade. Status Nu sker importerna automatiskt igen och allt ska fungera som vanligt. Ni får ut ändringar i HSA efter ett par minuter. OBS! Vid import och indexering kan sökresultatet fluktuera under en kort period när importen och indexeringen görs. Möter man på en kontaktkortssida med ett 404:a-resultat, ber vi er att se om problemet uppstår igen efter 5-10 minuter. Finns problemet kvar då ber vi er kontakta eller ringa Funkar det att vi har 1177-driftinformationen på Lisa?

Utveckling av sökfunktionen Release 23/9. Restlista från lanseringen i juni: - förbättrat användargränssnitt och kartsökningar - tydligare att söka vård över landstingsgränserna - harmonisering av sök (”storsök” och HJV-sök) - förbättringar och buggrättningar Release 28/10. Exempel: - uppgradering av Elastic search (HJV-söket) så att den exempelvis tillåter (”förstår”) böjningar, singular och plural. - analys och implementering av ny funktionalitet - samordning med förvaltning kring prioriterade åtgärder Mer information på nästa möte

Nytt och användbart på andra språk Vid frågor om asylsökandes rättigheter. Finns information på 1177.se: Ostergotland/Regler -och- rattigheter/Vard-i- Sverige-om-man-ar- asylsokande/ Ostergotland/Regler -och- rattigheter/Vard-i- Sverige-om-man-ar- asylsokande/ Även på andra språk, exempelvis arabiska

Översättningar på thailändska Fem färska översättningar till thailändska. De första och enda som finns på thailändska. Översatta på bekostnad av LAFA i Stockholm, som jobbar med HIV-prevention, men som nu kommit hela landet till del.

Frågor? Tack för mig!