John bauer Av: Anton Grennborg, VT-08.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HÄR BOR JAG Skogstrollen vt 2013
Advertisements

Anne Frank Historia.
Elsa Beskow.
Äventyr i sjumilaskogen
Mio min strumpa av Josef och Elin. Det var en gång en kille som hette Mio. Han hade en pappa som hade ett slott. Hans lillebror var fångad av den mäktiga.
Att tänka på då man har en muntlig presentation med ppt
Bildspel om konstnären
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Att bli kontrollerad – att kontrollera
En Modern Saga Grodkonungen.
Den svävande kon Uppdrag >< Den svävande kon är på uppdrag till tomten och sina renar och dom lämnar paket och sen får han ett paket.
Bildkonstnären, läraren och konstvetaren
Ta ställning Samarbeta Argumentera Respektera.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Pronomen.
Vatten är liv Klass 4b.
Städningens filosofi!. Jag tvättar inte mina fönster därför att… Jag älskar fåglar och vill inte att någon av dom ska flyga rakt in i ett blankt fönster.
REVOLUTIONERNAS ÅR 1848 OCH DAS KAPITAL
Vincent Van Gogh.
Jenny Nyström.
= att visa istället för att berätta
Sagan om björnen.
Trollet Handlar om ett troll.. Det var en julafton som Maja fick ett litet låtsas troll, den blev hon glad för. Trollet som hon fick såg ut så här: Mörkt.
Flickan med silverörhänget
Innehåll Profeten ’Isa (Jesus) Introduktion Profeten Nuh (Noa)
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
En vacker tjej bjuder hem en ung man för lite “mys”
Mitt påsklov Mitt påsk lov. På mitt påsk lov så har min morbror bjudit några i släkten till en brasa och han hade samlat in massa skräp och träd och sånt.
John Bauer antogs redan vid 18 års ålder till konstakademin efter två års förberedande studier på olika konstskolor i Stockholm. Han illustrerade sagosamlingen.
Emil Eriksson 5/5 -08 Judo är från Japan och grundades av Jigoro Kano...
De försvunna monstret Det var en gång en monster mamma som födde en monster bebis. Monster bebisen heter Brolle. Bebisen var jätte snäll och omtyckt. Dom.
Träslöjd! Ht /11.
Himlen är blå Fåglarna flyger över skyn Sen kommer stjärnor.
Sleeping girl Roy Lichtenstein.
Projekt regnbågen En dag i september när vi skulle gå till skogen, såg vi regnbågen. - Titta regnbågen ropade barnen.
Semester i Kläppen Vi och tre andra familjer åkte till Kläppen på semester. Här sitter jag och Anton i sittliften. Vi ska till baksidan av Kläppen. För.
Reportern Frågor på raderna Frågor mellan raderna
Jag vill känna mig som en kvinna En modern saga. På en flygresa över atlanten kommer planet in i en riktig storm. Turbulensen är hemsk och det blir ännu.
Av Murwet och Sandra. Det var en gång en planet som hette Mars. Han hittade flera planeter.
Kunskap 3: Rationalism och Empirism
Niklas Olsson Sps3d. Mina intressen Som ni säkert redan har sätt så brinner jag för golfen, därför tillbringar jag en hel del av min vakna tid på eller.
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
Ett Brott Är Ett Brott Av Lovisa
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
Vinter Av: Johanna 18/11-14.
Det va en gong två barn som heter Rullen och bullen dom bodde oss sin farmor bredvid mörka skogen.
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
De/dem eller dom?.
DEN MAGISKA DÖRREN.
BUDDHA Buddha betyder den upplyst den första Buddha hette Siddhartha.
Undra när pappa kommer????. Jag blir så arg!!! För va då????? Äntligen kommer han!!!!
Swedish House Mafia, SHM, är en svensk houseproducent- och DJ-grupp bestående av Steve Angello, Axwell och Sebastian Ingrosso. Eric Prydz var ursprungligen.
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Trollkronan Det var en gång 2 troll dom var tvillingar de heter Nisse och Risse. Dom bor i en grotta under kung Långmans slott i Bromskogen. Ordet Brom.
Två killar är med om ett bankrån och vill nu lösa det på egen hand. Men inte bara det utan även ett mord som dom blir vittnen till. Efter ledtrådar kommer.
HANDLING Serien handlar om att en zombieepedemi har slagit till mot U.S.A. och troligtvis resten av världen. Man får följa en grupp människor och se hur.
Det var en gång en häxa som heter Bu. Bu tycker om att skrämmas, trolla och blanda en trolldryck. Bu bor i en kyrka. En dag skulle Bu flyga med sin kvast,
Det var en gång....
Abrahamitiska religioner
Det var en gong 2 barn som hete Alexandra och Tilda.
ALEXANDRE DUMAS d.ä
EN POWERPOINTFILM OM RABIESVACCINETS UPPTÄCKT AV JEANETTE BYGREN.
Tro Medeltiden del 4 åk 4.
John Bauer.
John Bauer.
Välkommen till Familjen Hitler!
Välkommen till Familjen Hitler!
Presentationens avskrift:

John bauer Av: Anton Grennborg, VT-08

John Bauer Född 4 Juni, 1882 i Jönköping, död 1918 på Vättern. Hans far, Joseph Bauer kom från Bayern, och hans mor var uppväxt i Jönköpingstrakten När han var sexton så reste han till Stockholm för att börja studera konst på konstakademin. Han ansågs dock för ung, och gick därför i stället vidare till Althins målarskola. Två år senare kom han in på Konstakademien, och blev där illustratör.

Mer om John Bauer År 1906 gifte han sig med en kvinna, som han mött på Konstakademien; Ester Ellqvist. Tillsammans reste de sedan till Sydtyskland och Italien, där de genomgick en studiebevandring som varade i ett år. År 1907 började han illustrera sagosamlingen ”bland tomtar och troll”. Detta höll han på med åren 1908 till 1915. Bauer arbetade samtidigt med andra projekt; sagospel för barn, freskomålningar och libretton . År 1915 så föddes John och esters son Bengt, men han kallades putte. Den 20 november år 1918, omkom John, Ester och deras treårige son Bengt, då kanalbåten Per Brahe välte under en storm ute på Vättern.

Bildanalys ”Trollen och tomtepojken.” Bilden föreställer en massa troll som har hittat en lite tomtepojke. Bilden går i grågrön ton. Och har mycket runda och mjuka former. Akvarell och tusch

Bildanalys Av ”Humpe” Bilden föreställer trollet humpe som sitter i sin mammas famn Mörkare färger mycket grönt. Bilden har mycket mjuka och runda former. Akvarell och tusch Konstnären har antagligen försökt att förmedla känslan över samhörighet, dom ser aningen rädda ut. Som om dom vore utsatta på nått sätt Personligen tycker jag att den är rätt tråkig. Den är rätt vacker, men det är inte riktigt min smak.

Bild Analys av ”Ester i stugan” Bilden föreställer Johns frus Ester. Den här bilden har en hel del blått i sig. Men även orange och svart. Bilden enligt mig är rätt tråkig, inte alls min stil.

Källförtäckning http://www.anus.com/tribes/snus/om/inspiration/john_bauer.html http://www.johnbauersmuseum.nu/ungebauer.html http://sv.wikipedia.org/wiki/John_Bauer http://runeberg.org/jbauer/