Höstens program 2015 Månadsmöten Cirklar Barnverksamhet Höstmarknad.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
SLÄKTFORSKARNA i NORRKÖPING (SiN)
Advertisements

AKTIESPARARNA ÖSTERSUND Presentation
Solanderskolan presenterar
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Syo PRAO ver. 3.0 Välkommen till presentationen av Syo PRAO Vi kommer att gå igenom de flesta funktionerna i Syo PRAO.
_______________ _____ ____________ __________
Detta är ett bildspel. Om du inte vill bläddra själv så låt tiden jobba för dig. Det kan dröja en handfull sekunder innan bläddringen börjar.
Boo FF vill tacka er för året som gått och önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År! Vinterträningen är igång, planerna var vita i måndags men är nu.
Webbanmälan till högskolestudier vt 2015
Manual för ledare Ledare = du som är ansvarig för en eller flera träningsgrupper inom din förening, men i övrigt inte har några speciella administrativa.
Instruktioner BF12A – BF12B
65 år Höstens program 2014 B-POST Månadsmöten Kamratcirklar
Det här har vi att erbjuda dig som medlem ! Dans. Dans är ett njutbart sätt att till fin musik umgås med nyktra och pigga människor från närliggande orter.
AKTUELLT Nu finns alla bilder som visats på Harrström kanalin även på byns hemsida. Där läggs även alla andra inslag som presenteras i kanalin så att de.
Prao Vecka 40 (29 sep - 3 oktober)
Föräldramöte Team Agenda Viggan Vårcup 11/3 (Oskar) Anmälan på andra cuper under våren (Johan) Träningsplan för Team 03 (Fredrik) Aktiviteter.
Vårens program 2015 Barnverksamhet Kurser
Praktisk arbetslivsorientering
Berga hem- och skola. Därför en hem- och skolaförening! En ideell och fristående förening som aktivt arbetar för samarbetet mellan föräldrar-skola-samhälle.
Idébanken Företag.
Hej alla glada elever och föräldrar i Östadkulle Ridklubb! Vi har nu uppdaterat medlemsregistret och fått tillgång till allas mailadresser. Syftet med.
Föräldramöte 3/9. Föreningen Vi har 8 olika grupper: Div 1, 2, 3, Volley2000 (3 grupper), Kidsvolley och drop in. Killar? 120 medlemmar 12 ledare Styrelsen.
Korpen INNEBANDYCUPEN november 2009 Ring för Info/anmälan Inbjudan till: Årets roligaste Innebandy-Cup Komplett inbjudan och info på:
KAPPSEGLINGS- SEKTIONEN  Kappseglingssektionen vill sporra kvinnor att kappsegla och få kappseglingsrutin.  Vi vill stimulera till ett ökat intresse.
Välkommen! Förskoleklass hösten 2013.
I ponnycupen åker en ridskolas elever till en annan ridskola för att tävla på deras ponnyer. Det är samma ponnyer som går för båda lagen. Antalet matcher.
Föräldramöte Mintruppen Huddingehallen 5 sep 2010.
Lagledarträff fotbollen 2015
Powered by Aktuarieföreningens medlemsundersökning Juni 2014.
Nationellt prov Sv – I andras ögon.
Bollnäs Fotboll pojkar-04 Säsongen Kvällens innehåll Kommande säsong – träningstider och match Cupspelande Medlemsavgift Möjlighet till bättre ekonomi.
1 Detta är ett bildspel. Om du inte vill bläddra själv så låt tiden jobba för dig. Det kan dröja en handfull sekunder innan bläddringen börjar. Hav tålamod…
Välkomna till VÅR säsongen 2010! Från den 1/1 -27/ Vi följer ledorden Respekt - Ansvar - Kompis - Roligt - Samarbeta Vi är idag 47st i Team 00.
Gruppinformation till jordbrukare Seminariet är kostnadsfritt men fika och lunch bekostas av deltagarna på plats. Anmälan: Senast 8 februari på
Pulpetenbladet Juni 2015 Uppfräschning av lokalen Tvärtom om vad vi skrev under aktuellt fliken i förra pulpetenbladet så kommer vi inte att ta in någon.
/ 1 Hej på er! Det är lätt & rätt att återvinna!.
Nr 44 (1//15) Innehåll i detta nummer: Styrelsen Ansvar- eget och föreningens Andrahandsuthyrning Källsortering Bridge Balkonggolv Trappstädning Elrenovering.
Idéstuga – samla en grupp med både nya och gamla medlemmar och ta tillsammans fram förslag på nya aktiviteter.
BOO FF Generell info HT 2015 P07:12. Ledare Boo FF P07:12 Lagledare:Gabriella Elmroth Tränare:Mattias Fråhn Tränare: Henrik Hagel Tränare:Fredrik Hultner.
Affärsplanering för tillväxtföretag 7,5hp Det här är Venture Cup Sveriges ledande tävling för affärsidéer En ideell organisation som startades 1998 av.
Valberedningen Ordförandeseminarium 2015 Malmö. Eva Ahlqvist Bengt Westling Anikka Holstein Björn Hoffman.
Informations-Kit till föräldrar säsongen 10/11. Ljusdals BK’s ungdomsverksamhet - Strategi och mål 1.”Skridskoskola” för 0-6 åringar en gång i veckan.
FÖRÄLDRAMÖTE BBK HANDBOLL F TRÄNINGSTIDER Måndag kl Björknäs ”stora hallen” Tisdag kl Korpen Fredag kl Sanden Samling.
Välkommen på Hälsa och Kulturkonferens i Kalmar! Slutkonferensen kring Hälsa och Kulturprojektet i Kalmar län genomförs som en del av en större internationell.
Säsongs upptakt.  Vi spelar I Div.2(näst högsta serien )  Vi spelar totalt 18 matcher, planerad serie start V. 15 eller 17.  Lagen i Serien ◦ Boo FF.
Ledarträff Tisdag 8 september Välkommen till säsong 2015/16.
ÖSK Handboll P04. Säsongen Vi är 18 killar i laget Vi har genomfört 45 träningar med en närvaro på 67% Spelat 12 seriematcher Deltagit på Kopparcupen.
Vårens program 2016 Barnverksamhet Hantverksloppis Resa
Program för hela 2017 Månadsmöten Kamratcirklar
Höstens program 2011 B-POST Månadsmöten Kamratcirklar
Höstens program 2013 B-POST Månadsmöten Kamratcirklar
Vårens program 2011 B-POST Månadsmöten Kamratcirklar
Vårens program 2013 B-POST Månadsmöten Kamratcirklar
Vårens program 2012 B-POST Månadsmöten Kamratcirklar
65 år Vårens program 2014 B-POST Månadsmöten Kamratcirklar
VÄRLDENS BÄSTA F05.
Datum Program Vart? / Att tänka på
det är viktigt att detta datum följs då
FÖRÄLDRAMÖTE BKI SUNNANÅ F03/04.
Föräldramöte 6C och 6D 19 september 2017.
Datum Program Vart? / Att tänka på
Datum Program Vart? / Att tänka på
det är viktigt att detta datum följs då
Dagordning Tankar kring fotbollsträningen BAIK som förening
PRAO vecka 48 (27 november- 1 december)
70 år Program jubileumsåret 2018 Månadsmöten Kamratcirklar
Välkomna! ÖSK P04 föräldramöte 28/ Tränare: Tobbe och Fredrik
det är viktigt att detta datum följs då
Vi hojar tillsammans! 28 april – 28 augusti 2012
Program 2019 Månadsmöten Kamratcirklar Barnverksamhet Höstmarknad Resa
Presentationens avskrift:

Höstens program 2015 Månadsmöten Cirklar Barnverksamhet Höstmarknad

Välkommen till en ny höstsäsong i Lerums Hemslöjdsförening! Med reservation för ev ändringar avseende månadsmöten. Månadsmöten är på Lindekulla kl 19 och kostar 40:- om inget annat anges. Månadsmöten Månadsmöte 15 september Vi visar vad vi gjort under året för att inspirera varandra och se vad vi kan göra på höstens kamratcirklar. Gemensamt möte med de andra föreningarna den 14 oktober. Skallsjö-Nääs hemslöjdsförening är värd. Tidningen Hemslöjdens chefredaktör Malin Wessby kommer. Vi träffas i Floda missionskyrka kl 19. Månadsmöte 18 nov Vi gör dekorationer inför advent. Vill du göra en dörrkrans tag då med eget material. Månadsmöte 14 dec Sedvanlig julfest. Vill du ha en julklapp av tomten får du ta med en. UPPROP: Vill du också vara med i träverkstan – förmiddag eller kväll? Vi vill gärna starta en grupp till, så man eller kvinna, hör av dig till Anders Löfgren tel eller Onsdagsträffarna börjar den 16 sep kl 9.30 – och pågår varje onsdag till den 9 dec. Träverkstan startar också den 16 sep på Häradsvägen. Onsdagsträffar Onsdagsträffarna är till för föreningens alla medlemmar. Då tillverkar vi alster till föreningen under trevlig samvaro. En betydelsefull verksamhet för både medlemmarna och föreningen. Välkommen att delta i vår gemenskap. Alla behövs.

Övriga aktiviteter nov Julförsäljning och lotteri i Solkatten. LOTTERI Till våra lotterier behövs många vinster som visar vad vi gör och kan. Inlämning senast mitten av oktober 17 oktober ÄLH:s höstmöte Mer information kommer på månadsmöte. Höstmarknad 23, 24 oktober på Lindekulla Inlämning av varor till försäljningen sker tisdagen den 20 oktober kl på Lindekulla. Märk produkterna med snygga namnlappar, varudeklaration, skötselanvisningar och tydligt pris. Gör en lista i 2 ex. på de varor Du lämnar. Ett ex. lämnar Du tillsammans med varorna, det andra behåller Du själv. Av försäljningssumman går 15% till föreningen. Tänk på att det finns många som gärna köper hembakat. Årets tema är ”KÖKET”. 3 och 4 sep deltar vi på föreningsdagarna i Stenkullen för årskurs 2 o 5. Du som kan tänka dig att hjälpa till som ledare, hör av dig till Barbro Lennerstedt (tel 13053). 6 sep Barnfestival på Nääs Barnfestivalen handlar om att uppmuntra barn till hälsosamma aktiviteter inom kultur och hälsa och förmedla vikten av att komma i kontakt med kultur i ett hälsoperspektiv där också miljöfrågorna har ett stort inslag. Lerums hemslöjdsförening deltar med täljning och tovning. För alla vävintresserade 9 sep kl 11 Vävträff med Inge Karlsson från Blomqvist/Nordiska Textil-Garner AB som kommer hit och visar vävnaderna från årets katalog. Plädvävning Hör du till dem som har 2tr plädgarn i gömmorna? Tänkt att någon gång skall det bli en pläd? Nu är det dags. Alla intresserade hör av er till Ann Östlund (tel ) eller kom till Lindekulla den 20 aug kl 11 för mer information. Kunskaper i vävning erfordras. Våra öppettider är: fredag 23 okt lördag 24 okt

Lustfylld slöjd på Lindekulla Kamratcirklar hösten 2015 i samarbete med Studieföbundet Vuxenskolan. Under hittar Du mer studieprogramwww.sv.se/lerum JAPANSK VIKTEKNIK I TYG Ansvariga: Britta Ferm och Gunnel Mattsson. Start: 1 september kl Därefter tisdagar jämn vecka 8 gånger Avg: 240 kr Anmälan görs till Britta Ferm tel SKINN-,PÄLS- O SKARVSÖM med grannlåtsbroderi Ansvariga: Barbro Lennerstedt och Ann Östlund Start: 3 september kl Därefter 1:sta torsdagen i månaden (4 gånger) Avg: 120 kr Anmälan görs till Ann Östlund tel KNYPPLING Ledare: Britta Hedström Start: tisdag 8 sep kl Därefter varje tisdag ojämna veckor. Avg: 150 kr Anmälan till vuxenskolan tel: alt SY EN SMINKVÄSKA Ledare: AnnaStina Flodmar Tid: 10 september och 8 oktober kl Avg: 60 kr Anmälan görs till Ann Östlund tel TENNSMIDE Vi gör skålar eller smycken i tenn. Första gången går vi igenom vad vi ska göra, vad som behövs mm. Ledare: Kenneth och Marguerite Stahre Tid: 14 september kl och därefter varje jämn vecka 6 ggr Avg: 240 kr Plats: Lindekulla eller träverkstan Anmälan görs till Ann Östlund tel

LAPPTÄCKSTEKNIK Ansvariga: Britta Ferm och Gunnel Mattsson. Start: torsdag 17 september kl Därefter 3:dje torsdagen i månaden. Avg: 200 kr (4 tillfällen à 5 tim) Anmälan görs till Britta Ferm tel LUSTFYLLT SLÖJDCAFÉ -Betonggjutning med Ann Östlund och Carin Pihl -Datum: 24 aug kl Gaffelvirkning med Berit Jansson -Datum: 19 sep Kl Tälja i färskt trä med Sven-Erik Grönstedt och Göran Stålvik -Datum: 3 okt kl Trådslöjd med Arne Andreasson -Datum: 17 okt kl Ljusstöpning med Ann Östlund och Carin Pihl -Datum: 7 dec kl 10 Kaffe ingår i din avgift på 150 kr. Anmälan o info: Ann Östlund TOVNING I VÅTT OCH TORRT Ledare: Ing-Marie Wallde´n Start: 17 sep kl Därefter 1:a och 3:dje torsdagen i månaden. Avg: 240 kr (8 tillfällen à 3 tim) Anmälan görs till Ing-Marie Wallde´n tel

Medlem i Lerums Hemslöjdsförening Värva en medlem eller har du ändrat adress Tag kontakt med Carin Pihl (tel ) eller mail Medlemsavgiften är 200 kr för Medlemmar under 16 år betalar ingen avgift. På SHR:s hemsida kan du hitta information om Lerums hemlöjdsförening och alla andra hemslöjdsföreringar i SHR samt söka kurser över hela landet mm. Vill du komma direkt till vår egen hemsida gå tillwww.alltomhemslojd.se Andra intressanta sidor är Medlemsinformation Löpande information från oss under hösten får du på månadsmötena, på anslagstavlan i hallen och via mail (om du lämnat din mail-adress till oss!). Förslag på cirklar mm från dig till oss i styrelsen tar vi gärna emot både muntligen, skriftligen och gärna per mail. Mailadresser: Britta Ann Helena Hemslöjd för barn på Lindekulla LINDEKULLA SLÖJDKLUBB Ålder 7-14 år. Vill Du tälja, snida, väva, sy, virka, knyta, böja, bända, forma, fläta eller måla, kom med i vår Slöjdklubb och använd Din kreativitet. Ledare: Ingegerd Henkelmann, Barbro Lennerstedt m fl. Start: Måndag 7 sept kl Vi träffas 10 gånger ( ej v44 ) Max deltagare 12. Avg: 400 kr Anmälan till vuxenskolan tel: alt UPPROP! Vi behöver fler ledare till barnverksamheten - för slöjdklubben, Nääs, skolan.

Hyra folkdräkt Föreningen har ett antal folkdräkter att hyra ut. Det kostar 300 kr för dig som är medlem och 500 kr för icke medlem. Dessa dräkter har vi: Vadsbo, DalaFloda, Rackeby, Laske, Bohusdräkt, Österåker, Ärtemark, Toarp. Vi har även en liten mansdräkt. Vill Du ha mer information om dräkterna eller hyra en. Kontakta Barbro Boije eller Vill Du skänka något till föreningen. Kontakta någon i styrelsen. Glöm ej vinster till lotterierna! TACK alla som hjälper till och gör vår förening till det den är! Husets hantverk Du kan alltid handla fina presenter på Lindekulla. Det finns alltid hemslöjd av god kvalite, tillverkade bl a på onsdagsträffarna och av våra medlemmar i hemmen. Lån av böcker I vårt bibliotek på Lindekulla finns det många intressanta och lärorika böcker som Du gärna får låna. Skriv upp i därför avsedd lånepärm vad Du lånar och när. Maximaltid för lån är 6 månader. Onsdagar mellan kl finns alltid folk på plats. Andra tider kontakta Britta Ferm tel: eller Gunnel Mattsson tel: Hyra av lokal Du som är medlem kan hyra undervåningen på Lindekulla.Hyran är 300 kronor för högst 6 timmar. Därutöver 50 kronor/timma (dock lägst 300 kronor). Kontakta Ann Östlund tel:

Lerums Hemslöjdsförening c/o Britta Ferm Gustaf Daléns väg Lerum Bankgiro: (ej för medlemsavgift) Besöksadress: Alingsåsvägen 13, Lerum Valberedning:Kerstin Angelin (sammankallande), Ingegerd Henkelman, Marianne Larsson, Solveig Jacobsson Styrelsens sammansättning fram t o m årsmötet Telefon Mobil Ledningsgrupp:Ann Östlund Bojan Göthlund Kassör:Britta Ferm Sekreterare:Hanna-Lena Klasson Helena Stålvik Ordinarie led:Carin Pihl Gun Almqvist Kenneth Stahre Margareta Burvall Suppleant:Barbro Boije Revisorer:Wivi-Ann Eliasson, Lars Olsson Suppleanter:Gunnel Pehrsson, Göran Sandels