Krossa, smälta, riva, garnera Läsa recept! Krossa, smälta, riva, garnera
Cheesecake med bär Botten 10 digestivekex 75 g smör Fyllning 300 g färskost 1 1/3 dl kesella/kvarg 4/5 dl socker 1 tsk vaniljsocker 2 äggulor 1/2 citron (fint rivet skal och juice) Garnering färska bär , exempelvis jordgubbar, blåbär, hallon
Gör så här. Sätt ugnen på 175 grader Lägg diegestive i plastpåse krossa dem med kavel Smält smöret i en kastrull och blanda med kexen. Tryck ut massan i en form
Rör ihop färskost, kesella, socker, vaniljsocker, äggulor, rivet citronskal och –juice till jämn smet. Häll smeten i formen Grädda och låt kallna Garnera med bär
När kakan kallnar arbetsuppgift Symboler Vad heter ”sakerna” Trägaffel Durkslag Kavel
Rivjärn Slickepott Ballongvisp och spiralvisp Stekspade Lilleman
Ord Sjuda Koka Ansa Garnera Strimla Krossa Hacka Riv 98-99 grader Ta bort fula bitar och skala Göra exempelvis tårtan fin Skära i smala ”pinnar” Göra småbitar Riva något på rivjärnet