”Utveckling av frivilligarbetet inom sociala sektorn

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Prioriterad fråga 2010 Bättre stöd till utsatta barn.
Advertisements

Hur kan vi arbeta mot mobbning. eller Hur kan vi arbeta för vänskap
Resultat Det som framkom i mätningarna var att aktiviteter som är omtyckta (bl.a. musik, gymnastik) av boende gör att fler stannar kvar i salongen och.
Lag 2010 Patientlag 2015 Delaktighet
Kvalitetsredovosning  Analys och bedömning av måluppfyllelse i verksamheten som helhet  Prioriterade mål och åtgärder
VÄSTBAS TIDIGT – TILLSAMMANS Ett sätt att samverka kring barn och unga
En guide till SKLs Millenniemålsprojekt (2015)
Projektet IT-coacher 2013 Enkäter angående intresset av IT-utbildning för seniorer gjordes i kommunerna Lidköping, Götene och Munkedal. De som svarade.
Nationell strategi för eHälsa och Socialstyrelsens roll
Lärarnas Samverkansråd 1. Avtalsperiod: 25 månader (1/ – 30/4 2012) 2. Löneöversyn med garanterat utfall om 3,5 % 2010 utgörs det garanterade utfallet.
Valutskott.
Bakgrund och syfte Ska ses i ljuset av tidigare utredningar Organisationers önskan om ett annat och bättre sätt att samverka Regeringen vill erkänna,
Områdesutveckling Torpa
”Jag vill vara konstruktiv i debatten”. ”Jag vill inte vara en papegoja och upprepa vad andra sagt i syfte att höra min egen röst…även fast den är trevlig.
Engagera markägare -Varför och hur? Lisa Germundsson och Sven Götesson, LRF.
Medvetande - Yttervärld. Är världen så som den ser ut?
Riskhantering Säkrare resultat genom systematisk riskhantering
Ungdomsverksamhet 1.Så här gör vi 2.Selektivt föreningsbidrag 3.Aktiviteterna 4.Framtida planering 5.För frågor.
Tillsynsplaner Länsstyrelsens tillsyns- och stödverksamhet enligt Lag (2003:778) om skydd mot olyckor.
I 80 kommuner finns någon form av lokal paraplyorganisation
Medlemsrekrytering Vaffö dådå?. Analys Varför ska vi rekrytera nya medlemmar? Uppgift: Diskutera fram 2 st anledningar varför vi ska bli fler medlemmar.
PROJEKTARBETE 2010 – 2011.
Medlemsmodellen SPF Runö 10 oktober Om Medlemsmodellen Vi jobbar med förhållningssätt, metoder och strategier för att öka er förmåga att rekrytera,
Folkbildningsprojekt i att stärka äldres kunskap om ekonomi Tryggare ekonomi på äldre dar.
Concept Muco( Mucho) Concept Muco har till ändamål att överföra nya svenskars talanger, kulturer, kompetens till tjänster, skapa arbete för att bidra.
- Ett samarbetsprojekt mellan KLARA i Varberg och Coompanion Halland
Göteborg Inger Riesenfeld-Örn
Föreningar-medlemmar- verksamhet Ledarkursen 2011.
LFA Steg 1: OMVÄRLDSANALYS
Vårdbehov är påverkbara. Arbete Relationsarbete Motivationsarbete.
1 SLUTRAPPORT NULÄGESANALYS STYRGRUPP – Frågor och analys
SW Ledarskap bland frivilliga1 Seminariets mål Att identifiera skillnader mellan en chef och en ledare Att genomföra aktiviteter som involverar medlemmarna.
Equal – fas lll Nätverk mot fattigdom Spridnings- och påverkansaktiviteter.
The Regulatory Monitoring Matrix Overview of system performance.
SOSFS 2008:20 Samordning av insatser för habilitering och rehabilitering genom upprättande av samordningsplan/individuell plan Författningen har kommit.
RÖDA KORSET Lindängen. Medverka till ökad delaktighet i samhället genom frivillighet Medverka till ökad egenmakt för malmöbor på Lindängen Förhindra och.
STs lönepolitiska plattform Lönen ska vara bra för både individen och verksamheten ! En lönesättning som uppfattas som rättvis av alla på en arbetsplats.
Varumärket SPF, Sveriges Pensionärsförbund. Varumärket är allt vi gör Varumärket är inte samma sak som en logotype, grafisk profil, slogan Varumärket.
Projekt: Distrikt Värmland Övergripande mål Öka intresset hos 40-talister att bli medlemmar i SPF Hitta och identifiera verktygen för en kostnadseffektiv.
Powered by Aktuarieföreningens medlemsundersökning Juni 2014.
VÅRD- OCH OMSORGSUTBILDNING PÅ GYMNASIAL NIVÅ (RIKET)
Styrelseutveckling i etapper Syfte: Utveckla och förnya styrelsearbetet i SPF Inspirera till utveckling av arbetsformerna Utveckla engagemanget och samarbetet.
Att krossa fördomar en attityd förändring Mål Att nå 50-talister och invandrare SPF Jönköping Centrum.
The Capital of Scandinavia Utvärdering av systemet för ersättning och tidsregistrering Mårten Lindskog
Nytt IT-stöd för medlemsregister och hemsidor
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
SÅ GÖR VI EN VERKSAMHETPLAN- UTIFRÅN SPF SENIORERNAS MÅL OCH RIKTLINJER 2.
Öppet, lustfyllt och viktigt för alla – om digital delaktighet i Katrineholm Öppet, lustfyllt och viktigt för alla – om digital delaktighet i Katrineholm.
1 Valutskott. 2 Syfte Syftet med utbildningen är att få lokala valutskott som arbetar året runt på ett sätt som leder mot Visions mål. Mål Efter utbildningen.
Idéstuga – samla en grupp med både nya och gamla medlemmar och ta tillsammans fram förslag på nya aktiviteter.
REPET - ett projekt inom SPF-distriktet Blekinge Projektet fortsätter nu med fördjupning Ersättningen heter UTVECKLINGSGRUPP.
SÅ GÖR VI EN VERKSAMHETPLAN- UTIFRÅN SPF SENIORERNAS MÅL OCH RIKTLINJER 1.
Delat beslutsfattande  Delat beslutsfattande är en evidensbaserad metod vilket innebär att den har funnits ha vetenskapligt stöd  Metoden har visat ge;
YSTÄVYYS EI TUNNE RAJOJA Som frivillig inom Röda Korset VÄNSKAP KÄNNER INGA GRÄNSER.
Attraktiv Hemtjänst Välkommen till introduktion i Äldres behov i centrum! 4 november 2015.
Utvärdering programmet ”Kvinnofrid” Katarina Struwe Orleifson Jörgen Wessman.
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Modul 02: Aktörer och deras roller och ansvar #grundSoL.
Riksförbundet Attention: Vi är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) Vi företräder våra medlemmar.
RAPPORT OM MEDLEMSTAPP OM MEDLEMMAR SOM LÄMNAR SPF SENIORERNA OCH VAD SOM KRÄVS FÖR ATT VINNA TILLBAKA DEM WEBBUNDERSÖKNING , SEPTEMBER
Samverkanskonferens 7/9 2016
Kvalitet i särskilt boende
Tillsammans kan vi förebygga våldsbejakande extremism
Examensarbete för högskoleingenjörsexamen i maskinteknik (MSGC17) 22
”Valberednings- seminarium”
Förstudie Friluftslivets år 2020
Kommunernas och Landstingens Arbetsmiljöråd (AMR)
Anhörigstödet i Falkenberg
Datum: Tid: Tema: Måndag 21/1 kl 14:30-16:00 INSTÄLLT
Länsstyrelsens roll i funktionshinderpolitiken
Framtidens fritid och civilsamhälle
Presentationens avskrift:

”Utveckling av frivilligarbetet inom sociala sektorn SPF utvecklingsprojekt 2012 ”Utveckling av frivilligarbetet inom sociala sektorn Frivilligcentralen i Fristad En paraplyorganisation för samordning och mobilisering av frivilliga krafter inom sociala sektorn i Fristad. Paraplyet är en ideell förening för enskilda frivilliga och föreningar. Frivilligcentralen bildades på initiativ av SPF föreningarna i Fristad. Medlemmar är fn SPRF, PRO, Röda Korset, Rädda Barnen, Sv Kyrkan.

Frivilligarbetet inom vård och omsorg utgör ca 70 % av allt arbete, inklusive anhörigvård. Kommuner och landsting svarar, förvånande nog, endast för ca 30 %. När 40-talisterna om 10 - 15 år blir i behov av äldreomsorg, kommer trycket på kommuner och landsting att bli mycket stort. En skattefinansiering verkar orealistisk och bristen på omsorgspersonal är redan nu stor.

Mål och förväntade resultat Att ta fram en modell för utveckling, samordning och uppföljning av det frivilliga arbetet inom sociala sektorn i kommunen (även frivilligarbete i landstingen bör involveras).

Att få även icke föreningsaktiva pensionärer engagerade, där SPF genom sin ledande roll kan värva nya medlemmar, som sannolikt är mer motiverade även för förtroendeuppdrag inom SPF.

Genom projektet och efterföljande tillämpning kommer SPF att uppmärksammas i media och få goodwill, vilket kommer att generera ännu flera medlemmar.

Modellen ska kunna tillämpas i alla kommuner, med SPF som initiativtagare. SPF:s egen ”väntjänst” kommer att öka och utvecklas i och med samarbetet i modellen.

Frivilligcentralens processer Följa upp Utföra frivilligt arbete Matcha Utbilda Rekrytera Frivilliga Identifiera Behov

Frivilligcentralens aktiviteter Anmält behov direkt till FC, se bil 3 Kommuner lämnar in behovslistor till FC Medlemsorganisationer lämnar behovslistor till FC Gruppera i behovsområden 1 A) Identifiera Behov Skriftlig överenskommelse, se bilaga 8 Försäkring Sak/olycks-fall 3) Matcha Utförande AV FRIVILLIGT ARBETE Följa upp 4) Följa upp Frivilligt arbete 1 b) Rekrytera frivilliga Intervju. Se bilag 5 Gruppera i behhovsområden 2) Utbilda Grundutbilding Fortutbildning Tystnadsförsäkring Godkänd av Frivillig central