Värmesystem Det finns ett vattenburet värmesystem i Mina med ”vanliga” eller kamflänselement. Vattnet till dessa element kan värmas på 3 olika sätt: *

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Husets Historia Så här kan möjligen ett utav de första hemmen ha sett ut på stenåldern- en grotta. Egentligen är det ingen specifik person som har.
Advertisements

Klicka på ”Verktyg” i menyn, välj ”Alternativ”..
För bästa drift är det en stor fördel om rör från panntopp till överdel på Laddomat® 21 har så stor dimension som möjligt. Det långsammare flödet i denna.
Hur man rengör toalettstolen
Värme i villan.
Laddomat 21 För ackumulering vid eldning i ”ren” vedpanna Bild 1
IPad grundkurs.
Varför sjunker stenar när en kork flyter?
Earth hour •Av: Felix, Mihajlo, Filip, Martin och Axel.
Värmelära.
Spara el Enkla och konkreta tips på hur du kan banta din elräkning!
Laddomat Brännarstyrning…
Passivhus.
Systemlösning är uppbyggd så här:
Laddomat 4030 För ackumulering vid eldning i ”kombipanna” Bild 1
Tömning av tank 2,3 och 4 till sjöss
Tömning av tank 1 till sjöss
Hur ni sparar energi! Av Kevin,Ibrahim och Hevzi
Värme. Med värme menar vi i dagligt tal den temperatur som vi kan mäta med en termometer.  Värme är en form av energi.  En viss temperatur hos ett ämne.
Laddomat Rökrörstermostat
Värme i villan.
Välkomna! Anna Bäckstäde Energi- och klimatrådgivare i Gotlands kommun
Kort om |.
EEF:s 6 steg till Energieffektivisering
Chalmers tekniska högskola
Av: Sara, Louise, Moa, Sofija, Marija ♥
Länspumpning Länspumpning av Mina kan ske på 3 olika sätt:
Vår hållbara skola.
Bild: Jönköping energi och Upptech Text: Maria Sparf, Upptech
Sektorn för Socialtjänst
Värme och väder del 1.
TRYCK.
System med Laddomat 5030 är uppbyggt så här:
Inför prov 1 i Energiteknik
Brf Myrstacken möte 29 jan Kort information om lägenheternas ventilation, el och uppvärmningssystem.
Ellära.
Energi Älvkarleby Ridklubb
Lönsam energieffektivisering LÖNSAM ENERGIEFFEKTIVISERING Galären och hållbarhet Våra fastigheter skall utmana staden invändigt och utvändigt,
Ishallen Helsingborg Från uterink till framgångsrikt energiprojekt.
Kraft och tryck Sid
Den magiska dörren.
Utbildning värmekamera
Laddomat / 31 -Effektiva kulvertstyrningar
Styra motståndarens backlinje
VAD ÄR FJÄRRVÄRME? Ett miljöanpassat sätt att värma bostäder, lokaler, skolor etc. Vatten värms upp centralt och leds ut.
Genomförande EPC Olika faser i genomförandet.
MAT – OCH MATKULTUR I ASiEN Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
Brännare, fanta/ölburk med lite vatten i, vattenbad vid sidan om Vi värmer Fantaburken tills vattnet börjar koka, sedan vänder vi den hastigt ner i ett.
Best Western Royal Corner. Vilka är vi & vad kommer vi ifrån? Ringsbergskolan Klass 8 YEP – Young Energy People Inga kostnader Billiga alternativ Investeringar.
Sjövatten Sjövattnet tas in i Mina via ventilen med den stora runda röda ratten. Den står normalt öppen. Från denna ventil leds vattnet sedan till fördelningsröret.
Vi kommer att ta upp: Har vår skola grön el?
Värme. Med värme menar vi i dagligt tal den temperatur som vi kan mäta med en termometer.  Värme är alltså en form av energi.  En viss temperatur hos ett.
Vår hållbara skola. Vi kommer att ta upp: Grön el Hur man kan minska energianvändningen Bra energikällor för uppvärmning av vatten och el Vad vi har valt.
Ellära Grundutbildning
Blodomloppet.
Vad händer i kroppen och psyket när man blir kär?
Skanskas typhus ModernaHus TM. Det är enkelt att välja ModernaHus 1.Hustyp och uttryck 2.Materialval och standard 3.Uppvärmning och energi.
Positionsspel för våra målvakter. Vad är ett bra positionsspel?
EEF:s 6 steg till Energieffektivisering Delkurs Uppvärmningssystem Roland Jonsson, HSB:s Riksförbund Webbutbildning för att bli EEF-samordnare.
Frittfall Livbåt Sjöfartshögskolan RTC Handhavande.
Välkommen till vår REKO!
VÄRMEPOLICY 2015 Brf Stenkumlet
Styr och regler teknik.
Sjövatten finns tillgängligt vid följande förbrukningsställen:
PCW – Fläktkonvektor för effektiv uppvärmning/kylning
Underhåll av Element Tidigt på hösten när värmen kopplas på i samtliga våra hus behöver vi själva underhålla våra element. Elementen behöver först och.
VÄRMEPOLICY 2015 Brf Stenkumlet
VÄRMEPOLICY för Brf Stenkumlet
Energi Älvkarleby Ridklubb
Uppvärmning totalt 30 min.
Presentationens avskrift:

Värmesystem Det finns ett vattenburet värmesystem i Mina med ”vanliga” eller kamflänselement. Vattnet till dessa element kan värmas på 3 olika sätt: * vid drift av huvudmotor * med oljebrännare * med eldriven värmepatron. För att få runt vattnet i elementen finns 2 st. cirkulationspumpar. 1 pump sitter i tvättutrymmet på den främre väggen nere vid ”golvet”. Där finns även en strömbrytare för reglering av denna pump. 1 pump finns i maskinrummet längst ner under lejdaren. Strömbrytaren för denna pump sitter på plåtskottet BB om masten i maskinrummet.

Vid uppvärmning av elementvattnet då huvudmotorn är igång kan temperaturen behöva justeras och det görs med hjälp av en shuntventil som finns inne på toaletten innanför tvättrummet. Med oljebrännaren som uppvärmningskälla gäller följande: * tillgång till 230 V AC (landström eller inverter). * strömbrytaren utvändigt förut på kajutans BB-del skall vara tillslagen. * strömbrytare vid oljeaggregat i maskinrummet skall slås till. Även vid detta drift-alternativ är det lämpligt att justera vattentemperaturen till elementen med shuntventilen på toan.

Vid uppvärmning av elementvattnet med hjälp av värmepatronen gäller: Vid uppvärmning av elementvattnet med hjälp av värmepatronen gäller: * tillgång till 400 V AC (landström eller hjälpkärra). * tillslagen 3-fasbrytare. * helt öppnad shuntventil inne på toan. * styrning av temperaturen på elementvattnet görs genom att lyfta på locket där termostaten finns och justera med en skruvmejsel. 3-fas brytare för värmepatron. Termostat som styr patronen via kontaktor .