Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

VÄRMEPOLICY 2015 Brf Stenkumlet 2015-11-22.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "VÄRMEPOLICY 2015 Brf Stenkumlet 2015-11-22."— Presentationens avskrift:

1 VÄRMEPOLICY 2015 Brf Stenkumlet

2 VÄRMEPOLICY Ambition Riktvärden, normer Styrning
Åtgärder, lgh innehavaren Åtgärder, Styrelsen Badrum

3 VÄRMEPOLICY Ambition Styrelsens ambition är att hitta en bra balans mellan ett behagligt och jämt inomhusklimat och kostnadseffektivitet.

4 VÄRMEPOLICY Boverkets riktvärden/normer

5 VÄRME Stenkumlets riktvärden/normer
Boverket och Socialstyrelsen rekommenderar ”normalt” 20 grader i lägenheten och min 16 grader på golvet. Styrelsen har tagit beslut att riktvärdet för temperaturen i lägenheten är 21 – 22 grader. Temperaturen på friskluften har styrelsen satt till min 20 grader.

6 VÄRMEPOLICY Styrning/uppföljning
Värmen är centralt styrd och gemensam för samtliga lägenheter. Prognostiserad utetemperatur styr värmen på vattnet till elementen (radiatorerna) i samtliga lägenheter. Varje timme rapporteras temperaturen i de 5 lägenheter där vi har klimatloggers. Resultatet kan avläsas på E-gains hemsida.

7 VÄRMEPOLICY Åtgärder, lgh innehavare
Felanmäl, om det är kallt i lägenheten! Kolla tätningslister runt dörrar och fönster. Byt om de är uttjänta! Blockera inte luftflödet från elementen! Kolla om alla element har samma temperatur då termostaterna är fullt öppna.

8 VÄRME POLICY Åtgärder, föreningen
Agera på statistik från de 5 klimatloggers. Kontrollmäter vid behov temperaturen i lägenheten. Kontrollerar och åtgärdar vid behov funktionaliteten på radiatorerna. Kallar vid behov in energiexpert för fotografering av värmeläckage.

9 VÄRMEPOLICY Element i badrum
Elementen i badrummen värms av varmtappvattnet dvs skilt ifrån uppvärmningen av övriga element i lägenhete. Felanmäl, om elementet är kallt! Styrelsen har som uppdrag att kolla funktionaliteten på elementen. Vid behov kallas rörmokare in. Dömer rörmokaren ut elementet är erbjudandet till lgh innehavaren nytt element alternativt handdukstork till motsvarande värde.


Ladda ner ppt "VÄRMEPOLICY 2015 Brf Stenkumlet 2015-11-22."

Liknande presentationer


Google-annonser