Vad är återvinnings konst och hur ska vi arbeta med det?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Retorik – läran om talekonsten
Advertisements

Att dras in mot föremålets mitt
Källkritik.
Titta på alla bilderna i bildspelet och läs texterna på bilderna.
Varför är det viktigt att mäta?
Kraft och tryck Kapitel 6.
Månadsbrev oktober 2013 Måsen
Hur du själv kan räkna ut dur och mollackord för piano/keyboard!
Metodstöd.
Skriva för att lära – så gör du
Skapa ideala kundprofiler
Kvalitetsäkring , avd. Holmen, Tullens förskola, Tema: Matematik i vardagen Varför matematik? Matematik används dagligen i många olika situationer.
Pedagogisk dokumentation i det systematiska kvalitetsarbetet
Publicera användbar information Erik Geijer tydligare.se Internetdagarna
Presentation av gipsmask-gör en snygg presentation av din mask
Intervju inför ViV-projektet.
Att skriva en artikel.
Konsten att leda sig själv
ersätter substantiv ex: personliga, possessiva, reflexiva, relativa
Collage Vad är det?.
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
Att tala för att övertyga
Att hålla en presentation
Kortseminarium Radical Collaboration, 30 min Presentation av Mixed Minds Presentation av värden Presentation av deltagarna (om de inte är.
Skriv till jag säger stopp, sen läser ni upp.
Läroplansträff Välkomna!.
Läroplansträff Välkomna.
Kontraster.
Problembaserat inlärande eller Problembaserat lärande
If you want to build a ship, don´t herd people together to collect wood and don´t assign them tasks and work, but rather teach them to long for the endless.
Workshop inför Projektet
Och annat runt omkring det!
Vad är  ? Och vad har man det till?. Nio uppgifter Välj en av dessa nio uppgifter och utför den så bra du kan. Välj en av dessa nio uppgifter och utför.
Om konsten att bedöma trovärdigheten hos det du ser, hör och läser
Att samla material och hantera källor
Mitt land Karta Namngeografi (stora städer, floder, berg mm)
KEPS att lära sig ur flera perspektiv
Humlans förskola har skräpplockardag 21 april 2009 Vi städade utanför Humlan, vid vattentornets skog och Gröndalsvikens station. Vi drog runt med en vagn.
Mjukt, hårt och blandat -formgivning för din vardag
Exempel på övning ”Dokumentärfilmen”
LäksyHelppi Rollspel i läxläsningsklubben. LäksyHelppi Rollspel i läxläsningsklubben Målet med rollspelet är inte att testa eller utvärdera någon handledares.
Arbetsuppgift Gipstavla 1500-talet
Anställningsintervjun
1:a tillfället. vi går till biblioteket där Anna presenterar Kubbes museum. Hon läser boken och vi få se film på datorn. 2:a tillfället. Vi läser boken.
Kristina Yondt
Kristina Yondt
Symboler inom Buddhismen
Marknadsföring av Projekt X
Diskussionstillfälle 4
Syfte: Undervisningen ska stimulera elevernas lust att tala, skriva, läsa och lyssna och därmed stödja deras personliga utveckling. Eleverna ska ges möjlighet.
OBJEKT Och vad man kan göra med dem för att de ska betyda något mer eller annat än sig själva…
DEMOKRATI Skriv ner dina tankar kring begreppet Demokrati. Vad betyder det för dig? Vad tänker du när du hör ordet? Går det att föreställa sig hur det.
Samverkan inom distriktet. Säkerhet i vardagen Material från MSB m fl. – GRATIS! Fallolyckor, trafik, brand och brott Det finns mycket man kan göra själv.
Vad säger bilden oss egentligen!?
Förskolechefsträff Välkomna. Dagens arbete Kenth inleder med lite ekonomi Arbetsgång för barn i behov av stöd Implementering av läroplanerna.
VÅREN 2015 #ISJÖBO Digital kompetens. VAR? FACEBOOKBLOGGENTWITTERINSTAGRAM MOVIESTARPLANETYOUTUBEMINECRAFTASK.FM SNAPCHATKIKHANGOUTEDWISE SCRATCHPANDAPLANET.
Hållbarutveckling Som en del i vårt arbete med hållbarutveckling så jobbar vi på Hönan med återvinning, att värna om vår naturen och våra leksaker. Här.
Det är lätt & rätt att återvinna!
Veckans fördjupning handlar om att vi börjar få mindre av något. Tack vare modern teknik behöver vi det inte lika mycket längre. Vet du vad det är som.
Projektstruktur Barnens bild av Sigtuna, Sigtunas bild av barnen Avdelning: År:
Ny termin – nya möjligheter. Sista rycket i grundskolan.
Djuren möter ungdomskulturen
Identitet Sömnadsprojekt åk 7 Hösten 2016
Entreprenörskap 2 Ni ska läsa detta och förbereda er inför lektion måndag vecka 40. Då börjar allvaret att bygga er stad.
Ett samarbete mellan biologi, BILD och idrott och hälsa
Montage - konstverks mening Är sambandet mellan bilder eller texter
Mardrömmen för photoshopanvändaren…
Djuren möter ungdomskulturen
Identitet Sömnadsprojekt
Varifrån kommer alla sopor – och vad händer sedan?
Presentationens avskrift:

Vad är återvinnings konst och hur ska vi arbeta med det? Tappat och Hittat Vad är återvinnings konst och hur ska vi arbeta med det?

Inspirations material Sarah Lucas

Marina DeBris

Waste Land

Historiskt... Pablo Picasso

Marcel Duchamp

Första uppgiften: Förändra ytan på ett föremål Under uppgiften kommer ni att arbeta självständigt med att förändra ytan på ett föremål. Ni får välja ett föremål ur tappat & hittat lådan som finns i klassrummet. I tappat & hittat lådan kan man hitta allt ifrån godis papper till elkablar och en gammal sko.. Ni får använda, tejp, lim, färg, collage teknik, tidningar, papper och skräp. Vi ska undersöka vad som händer med ett föremål när ytan på det förändras. Förändras betydelsen? Om ni har svårt att komma på vad ni ska göra så kan det vara ett knep att tänka i motsatser. Något hårt blir mjukt, något snällt blir farligt osv.

Redovisning av era föremål Redovisningen kommer att gå till såhär... Ni byter föremål med varandra Svara på frågor som ni får tilldelade:  - Vad är det för föremål?  -Vem äger det här föremålet?  - Vart finns det här föremålet/ den här personen som äger föremålet? Skriv ner svaren Redovisa varandras föremål med hjälp av det ni svarat på frågorna Öppen reflektion i klassen kring arbete och resultat 

Grupparbete Arbeta i grupp 3-4 personer per grupp Utgå ifrån era föremål och skapa ett montage Montaget ska förmedla ett budskap, brainstorma i gruppen och kom på vad?! Till montaget ska ni använda era föremål ni får också använda färg, papper, tidningar, träspill, lim, tejp, häftpistol och saker i från tappat & hittat lådan

Redovisa grupparbete Vi har en mini vernissage i klassrummet Alla grupper ställer ut sina montage vi hjälps åt att möblera klassrummet och  hänga/ställa montagen som vi vill ha det Sedan går vi runt tillsammans och ser på allas verk Vi avslutar med att i grupperna svara på frågor som ni blir tilldelade. Det är frågor som rör gruppdynamiken, arbetsprocessen och resultaten, vad har ni lärt er? vad var bra? vad var dåligt?