Hakuna Mat Framtidens mat är på väg!
Vad ska jag berätta? Kort om oss Köttproduktionens inverkan på miljön Den oväntade lösningen Smakprov och diskussion
Varför vi? Oskar Gellerbrant Civilingenjör IT-konsult Produktutveckling Småföretagande Niklas Kristoffersson Utbildad kock Internationell erfarenhet Kvalitetssäkring Livsmedelshygien
Varför ska vi inte äta mer kött? Ca 18 % av utsläppen av växthusgaser kommer från köttproduktion 26 % av jordens isfria landyta är idag betesmark ca 4 % för foderproduktion ” Nu motsvarar det svenska fotavtrycket hela 3,7 planeter.” Köttkonsumtionen kommer att fördubblas till år 2050!
Vad ska vi göra istället? ”För att på ett hållbart sätt ge mat åt världens växande befolkning måste västvärlden lära sig att äta insekter.” -FN & EU
EU:s besvärande regler Nuvarande regler Gråzon Kommande regler Vissa insekter tillåts, nya måste godkännas
Men kan man verkligen äta insekter? människor i 80 % av världens länder äter redan insekter! Hög proteinhalt Bra fetter Rika på järn Vitaminer Mineraler Fibrer
Resursvänligt
Vi sätter trenden
Vår vision Informera Importera delikatesser Inkorporera i svensk mat Utveckla produkter
Hur ska vi sälja?
Vart står vi idag Litet lager med produkter Lanserat vår webbshop Avtal med fem leverantörer Huvuddistributör av en leverantör Påbörjat förhandlingar med en bar
Vad vi gör kommande tiden Ta hem produkter från fler tillverkare Håller föreläsning på Ekomatcentrum Hålla event i Göteborg
Tack för Er uppmärksamhet, era tankar?