Hakuna Mat Framtidens mat är på väg!. Vad ska jag berätta?  Kort om oss  Köttproduktionens inverkan på miljön  Den oväntade lösningen  Smakprov och.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Mat från mark och vatten
Advertisements

Är du vår nya kollega i Stockholm?
Tipspromenad om mat och klimat
Hållbar utveckling är kanske mänsklighetens största utmaning.
Geografi Henrik Carlsson.
Haiti Hoppets Stjärna Haiti (C) Dennis Thern.
~ Den första mobiltelefonen ~
DETTA ÄR VERKLIGEN FASCINERANDE. VÅRAN TILLVARO PÅ DETTA SÄTT
BEFOLKNING Johannes Olsson, Annan, Övriga skolor –
Allmänningens dilemma
Miljödepartementet Ett Sverige utan klimatutsläpp – det gröna föregångslandet Bakgrund till regeringsbeslut torsdagen 21 juli 2011.
DAGENS LEKTION Dagens ”Varför är ni här?” Filmvisning av Älskade kött
Det svenska kulturarvet
Ekologiskt fotavtryck och miljömärkningar
DI21 Mål Vilja Våga Verka Zonta International District 21 ▪ Sweden & Latvia 1.
Produkter, hälsa och miljö
Work IT smarter – Produktivitet inom Lantmännen
VARFÖR IT SOM CENTRAL DEL I KURSEN GEOGRAFI 1 på småstadens gymnasium?
Hur bör samhället organiseras
Ett utbildningsmaterial från Fairtrade Sverige
Intervju inför ViV-projektet.
Handel – ord och begrepp
HUR GÖR BORN GLOBALS? – OM FÄLLOR OCH FRAMGÅNGSFAKTORER FÖR UTLANDSFÖDDA FÖRETAG Sara Melén och Emilia Rovira Nordman Handelshögskolan i Stockholm.
En fördjupning i en samhällsfråga
Ett tema om befolkningen i världen
Boverkets roll - marknadskontroll - kontaktpunkt - utveckling av CPR Sida 1.
Tomas Ekelund Samordnare för Klimatanpassning
Kostcirkeln del - 3 Mjölk och ost
Mål för vind/förnybar energi Lars Andersson, chef för Energimyndighetens vindenhet.
Klimatapartheid... vem har ansvaret i en delad värld?
Vårmöte 2014 NU-sjukvården NÄL.
Ekologiska Fotavtryck
Kostcirkeln del 1 – Potatis och Rotfrukter
(Företag LOGGA) Ett steg in i framtiden (Kundens Logga)
Mat och klimat.
Hållbar utveckling Vad är det för något? Vad handlar det om?
Mat.
Hållbar utveckling Vårt hem jorden Vårt hem jorden.
Riktad skrivning Vad är Mesopotamien?
En hållbar utveckling tillfredsställer dagens behov
Stjärnorna, faller i natten nu
Tillsammans räddar vi liv
Hållbart!. …måste vi ta ansvar för det viktigaste vi har. För att skapa en bättre vardag för de många människorna…
Matsmältningssystemet
1. Förändringar inom jordbruket
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
Mat.
MAT OCH JORDBRUK För att alla människor ska få mat år 2020 så behövs det att livsmedelsproduktionen fördubblas.
Ekomatsligan 2014 EkoMatCentrum 13 oktober 2014
Klimatet och tillväxten Fredrik Larsson Ekonomifakta.
Om religionen och dess historia
Global uppvärmning Vad gör vi åt det?.
Forma ett nytt internationellt avtal EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Klimatförändringarna.
1 miljard människor 1 låda Befolkningen i de industrialiserade länderna år miljard människor Befolkningen i de utvecklingsländerna år miljard.
Industriella revolutionen
Göran Svanelid.
1.
Av: Jossan, Ellen, Nicklas, Gustav
Miljövän naturligtvis
Vad ska du äta och varför ?
Barnets rättighet är den vuxnas plikt
Skogen och klimatet Varför ska vi plantera ett träd, gärna flera?
Kött, fisk och ägg I kostcirkelns 6:e grupp ingår bara animaliska livsmedel dvs. mat som produceras ifrån djur. I den här gruppen ingår förutom kött,
Fibrer Fibrer är kolhydrater som kroppen inte kan bryta ner. Fibrer är gjord av ett korn. Vad är fibrer? Fibrer kommer ifrån växtriket. Växtriket är.
KOST Varför måste vi äta och dricka? En bil behöver bränsle för att fungera. Med kroppen är det likadant, den behöver bränsle för att orka leka, springa,
Ett tema om befolkningen i världen
Skolmat Namn på föreläsare.
Naturlandskap blir kulturlandskap
Vitaminer.
Hållbar utveckling.
Presentationens avskrift:

Hakuna Mat Framtidens mat är på väg!

Vad ska jag berätta?  Kort om oss  Köttproduktionens inverkan på miljön  Den oväntade lösningen  Smakprov och diskussion

Varför vi? Oskar Gellerbrant  Civilingenjör  IT-konsult  Produktutveckling  Småföretagande Niklas Kristoffersson  Utbildad kock  Internationell erfarenhet  Kvalitetssäkring  Livsmedelshygien

Varför ska vi inte äta mer kött?  Ca 18 % av utsläppen av växthusgaser kommer från köttproduktion  26 % av jordens isfria landyta är idag betesmark  ca 4 % för foderproduktion  ” Nu motsvarar det svenska fotavtrycket hela 3,7 planeter.”  Köttkonsumtionen kommer att fördubblas till år 2050!

Vad ska vi göra istället? ”För att på ett hållbart sätt ge mat åt världens växande befolkning måste västvärlden lära sig att äta insekter.” -FN & EU

EU:s besvärande regler  Nuvarande regler  Gråzon  Kommande regler  Vissa insekter tillåts, nya måste godkännas

Men kan man verkligen äta insekter? människor i 80 % av världens länder äter redan insekter!  Hög proteinhalt  Bra fetter  Rika på järn  Vitaminer  Mineraler  Fibrer

Resursvänligt

Vi sätter trenden

Vår vision  Informera  Importera delikatesser  Inkorporera i svensk mat  Utveckla produkter

Hur ska vi sälja?

Vart står vi idag  Litet lager med produkter  Lanserat vår webbshop  Avtal med fem leverantörer  Huvuddistributör av en leverantör  Påbörjat förhandlingar med en bar

Vad vi gör kommande tiden  Ta hem produkter från fler tillverkare  Håller föreläsning på Ekomatcentrum  Hålla event i Göteborg

Tack för Er uppmärksamhet, era tankar?