Det enda som kan stoppa att våra atomer får behålla alla sina elektroner ifred är antioxidanter som skyddar mot dessa angrepp. . Obearbetad kakao har.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Syror, baser och indikatorer
Advertisements

Kosttillskott.
Värme är rörelse.
Menstruation, befruktning, graviditet och förlossning
Hur mycket äter vi? Bara vart femte barn får i sig så mycket frukt och grönt som kroppen behöver för att må bra. Vi borde äta dubbelt så mycket jämfört.
RESULTAT Projekt Tag till vara kompetens! Dec 2009.
Energigivande näringsämnen
Resultat från en nationell undersökning, Riksmaten vuxna
11 “Hälsochoklad “En ny affärsidé. 11 • Kombinerar kallpressad rå kakao med acai bäret – super mat • Antioxidanter till max Varför XOCAI choklad ? Kakao,
Fetter & Vatten Fett – Energigivande näringsämne.
Hockey och Kost! Hallsberg Hockey Team 96/97
Mat och hälsa åk 8.
Cellen.
Hur kan ett flygplan befinna sig i luften?
En uppsats om hälsa Mitt namn. SAMMANFATTNING Text…
Näring och individuella behov åk 8
Celler, organ och organsystem
Mat och klimat.
Näringsämnen i kroppen
Näringslära Vi använder kemisk energi i bensin för att få bilarna att gå. Men här har vi inte något vanligt mått på bensinens energi utan vi brukar istället.
Mat och hälsa åk 6.
Du är vad du äter Höstterminen 2011.
Fysiskt aktiva individer löper lägre risk att drabbas av bland annat benskörhet, blodpropp, fetma och psykisk ohälsa. Källa:
Atomens inre Förra veckan lärde vi oss att atomen bestod av tre partiklar. Protoner, neutroner och elektroner.
Allmänt Bakterier är en grupp encelliga mikroorganismer. De finns överallt omkring oss, på huden (i normalfloran), i luften, i livsmedel osv. Efter sitt.
- Atommodellen & periodiska systemet
Livets kemi Kolhydrater Fetter Proteiner Vitaminer Mineralämnen
Isotoper Elektroner kan ge sig iväg till ett yttre skal om man tillför energi t Elektroner kan ge sig iväg till ett yttre skal om man tillför.
Hälsofrämjande förskola - Nora 4 mars 2011
Hur ska man planera upp sina måltider?
ATOMEN.
Kost för idrottare.
Teori Träningscamp 7 maj
Chokladmuffins.. med vaniljgrädde. ingredienser Chockladmuffins med Vaniljgrädde ! 10–12 muffinsformar 100 g mörk choklad, i bitar 200 g rumsvarmt smör.
Biologi Livets former.
Fetter Energi Kroppens reservenergi Värmeisolering Stötdämpare
Energigivande näringsämnen
Vad finns i maten?.
Tureholmsskatten – Västerljungsskatten eller Tunaskatten
Joner En jon är en lika vanlig partikel som atomer.
ATOMEN Atomen är odelbar!
Atomfysik och kärnfysik
Vitlök utan lukt Garlic Thyme Kapslar med en kombination
Joner Li+ F-.
Atomfysik Mälarhöjdens skola Ht 15.
Hem- och konsumentkunskap ht 15
OVERdrive ™.  OVERdrive bidrar dels till att maximera uthålligheten under intensiv fysisk aktivitet, dels till mer energi och snabbare återhämtning.
Repetition av näringslära
Består av kol-, syre- och väteatomer Finns som socker, stärkelse och cellulosa Kommer från växtriket Är vår viktigaste energikälla.
Proteiner Fett Kolhydrater Mineralämnen Vitaminer Vatten För att din kropp ska må bra behöver den:
En översikt Jan-Åke Sandell 1.  Arbetsmiljölagen är en ramlag  Lagen innefattar  Allmänna uttalanden om arbetsmiljöns beskaffenhet, om människans förhållande.
Bra proteinkällor Ägg Kyckling Fisk Kött Keso och kesella.
KOST Varför måste vi äta och dricka? En bil behöver bränsle för att fungera. Med kroppen är det likadant, den behöver bränsle för att orka leka, springa,
Kostråd Här följer några kosttips. Kom ihåg att äta varierat, mycket grönsaker som rotfrukter, broccoli och frukt samt lasta i er kolhydrater och proteiner.
Matens kemi Vilka ämnen behöver du få i dig? Kolhydrater Fett
Mat, måltider & hälsa Årskurs 7.
Sveriges natur Geografi åk 4.
MÄNNISKOKROPPEN Biologi åk 7 HAGABODASKOLAN – VALDI IVANCIC.
Coaching.
Begreppsförklaring I bildspelet används begreppet ”Frukt och grönsaker” Detta begrepp inkluderar frukt, grönsaker, bär, rotfrukter och baljväxter, men.
Atomfysik Mälarhöjdens skola Ht 15.
Joner Li+ F-.
Teknik & Artefakter.
Kemiska bindningar.
Kost En bra och balanserad kost innehåller: Kolhydrater Proteiner
Begreppsförklaring I bildspelet används begreppet ”Frukt och grönsaker” Detta begrepp inkluderar frukt, grönsaker, bär, rotfrukter och baljväxter, men.
Näringsämnen i kroppen
Energi och Näringsämnen
NINGXIA RED En näringsinfusion för hela kroppen.
Tipspromenad.
Presentationens avskrift:

Det enda som kan stoppa att våra atomer får behålla alla sina elektroner ifred är antioxidanter som skyddar mot dessa angrepp. . Obearbetad kakao har ett oracvärde på 26.00 enheter per 100 gram, jämfört med blåbär som har ett oracvärde på 2.400. spenat ligger på 1.260. Vilken fantastisk skillnad!   Människan BEHÖVER Minst 3,000 enheter per dag MEN HELST 10,000 enheter ...... DET BLIR MYCKET frukt och grönt...... MEN BARA 3 CHOKLADBITAR!! NÄR KAKAOBÖNAN bearbetas .... Som sker med all annan choklad minskar orac värdet till hälften. Företaget Mxi corp har lyckats kallpressa kakaobönan med en speciell patenterad teknik som de är ensamma om. Dessutom har man tillsatt frystorkade acaibär och blåbär som ju också har värdefulla näringsämnen och hög orachalt. EN 6 gram ruta Xocai choklad ger 3,582 enheter ORAC. Detsamma som 4,5 skålar spenat!! Xocai har Patenterad ensamrätt på denna hälsochoklad. Xocai innehåller inte det som normalt ingår i all annan choklad: raffinerat socker, dåliga fetter, vaxer, spackel och konserveringsmedel. DESSUTOM ÄR DEN JÄTTEGOD!!!.