Övning 4 Ritobjekt.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ordbehandling Juni 2013.
Advertisements

3. Text Välkommen till övning 3. Här kommer du få lära dig bra grejer. Texthantering är något du bör kunna när du jobbar med Powerpoint. Det svåra är att.
Kurs av Christina Bodén
Mer om Figurer och Bilder i PowerPoint
Anpassning i Windows och Word utan hjälpmedel med tangentbordet
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Skriv text i punktlistor och ändra bildlayout
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
Markera/välj bilden till höger och kopiera den till klippbordet med ctrl-c. Flytta till Photoshop och öppna ett nytt dokument i menyn eller med.
PowerPoint 2007 Lathund.
Excel 2003 Grundkurs Dag 2 Mahmud Al Hakim 1.
MITT HUS Välkommen hem till mig! Klicka på fönster eller dörrar så får du se hur jag har det! Vill du veta lite om hur jag gjort presentationen kan du.
5. Grafiska objekt Redan på övning fem av sex! Här handlar det om att rita själv, färglägga och att låta kreativiteten flöda. Något för dig? Ritverktyg.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
Verktygsfältet Rita Gör flera objekt till en grupp!
©storm.
2. Utveckla en presentation
Göra en enkel webbsida med word
Rita av.
Välkommen!.
Word Read Plus 08 talsyntes
Vad är  ? Och vad har man det till?. Nio uppgifter Välj en av dessa nio uppgifter och utför den så bra du kan. Välj en av dessa nio uppgifter och utför.
Excel 2003 Grundkurs Lektion 5 Mahmud Al Hakim 1.
1.Öppna först googlekartfilen du fått av byNet i googleearth genom att dubbelklicka på den. Notera att du måste ha installerat google earth. Detta görs.
Powerpoint …är ett program som du använder till att: …är bra till att
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
Daniel Cronholm biblios.se/data © Powerpoint - Övning 3 Formatera text och ändra formgivningsmallar.
Daniel Cronholm biblios.se/data © Övning 7 Dispositionsläget Börja med att spara den här presentationen som Min presentation 7.
Stramas tabeller med menyval – en användarhandledning Tabellerna finns på och visar statistik över antibiotikaförsäljningen i öppen respektive.
Krister Björnsjö senITel Några övningar med Powerpoint.
FOTOTAVLAN Förminska fotot i t.ex. GIMP till ca 300px brett. Klistra in här i mallen. Högeklicka på bilden och välj ”storlek”. Bredden ska ändras till.
Övning 5 Mer om bildspelets formatering och layout och en hel del repetition © 2007, Daniel Cronholm, http://biblios.se/data.
Arbetsgång 16/1 Gör uppgiften: ”Samma motiv på grundfärgerna”
IT Stöd - Lektion 1 MS Word 2007
Power Point Introduktion
Google SketchUp Del 1.
Snabbreferens till © 2012 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Lync Web App Anslut till ett Lync-möte med ljudet på datorn Om du inte har Lync 2013 kan.
Daniel Cronholm biblios.se/data © Övning 6: Visning av bildspelet Kör igång det här bildspelet. Det är uppgifter du skall göra med bildspelet.
Copyright, Mahmud Al Hakim, Lektion 3 Ramar, Navigeringsfält, Lager Mahmud Al Hakim
Excel 2003 för assistenter Dag 2 Mahmud Al Hakim 1.
1 Programhantering – Pass 9 Presentation Fortsättningskurs MS PowerPoint 2003 Del 1/2 Formatera Grafik och diagram.
Lathund PowerPoint 2007 Lathund
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Presentationer med PowerPoint Åsa Kronkvist Börja med att fundera Vad vill du berätta? Vem är det du kommunicerar med? Hur ser kommunikationssituationen.
Knappar i Excel Hoppa till Start Hoppa till Infoga Hoppa till Sidlayout Hoppa till Referenser Hoppa till Utskick Hoppa till Granska Hoppa till Visa Skriv.
Tips och tricks! VIKTIGT!!! Läs tips sidorna innan du börjar med din presentation.
Berättelser i PowerPoint Några blandade trick. Hitta material
Logistikprogrammet Powerpoint 2007 Lathund. Logistikprogrammet Bildbakgrund VISA>Bildbakgrund Lägg in grafik och annat Stäng bildbakgrunden.
Ändra sökordsmallen i GynOp
Framsida på omslag och ett uppslag
Om du jobbar i huset (ekero1)
Formatering.
Figurer.
VIKTIGT!!! Läs tips sidorna innan du börjar med din presentation.
Scouternas powerpoint-mall med träbakgrund
Skapa en placeringskarta
Första övningen i Illustrator
Knivövningen i llustrator
Appen CLIPS Filmremsa (Medel)
Bakgrund.
Välkomna till Ungoteket!
Knivövningen i llustrator
Hur jag kan få flera kantlinjer och fyllningar samtidigt!!
avsnitt instruktion SmartArt-grafikmed bilder på röd bakgrund (Medel)
Så här infogar du den här bilden i presentationen
Du kan vara några till lags ibland…
Skapa en placeringskarta
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Presentationens avskrift:

Övning 4 Ritobjekt

Spara Uppgift. Spara den här presentationen under namnet: Min Presentationsövning 4 Skriv sedan ut åhörarkopior som eget anteckningsstöd

Rita-verktygsfältet Det här verktygsfältet är väl bekant ? Olika åtgärder med det ritade objektet. Gruppera, ordna mm Vilken sorts figur som skall ritas eller infogas Formatering av figuren

Det är bara att börja skriva om man vill ha text i en pratbubbla Figurer Standardformateringen hos figurerna ges av formgivningsmallen Infoga ytterligare en pratbubbla Ändra pratbubblan så att den blir orange med svart text Det är bara att börja skriva om man vill ha text i en pratbubbla

Ändra utseende på figurer Gör så att den här lutar mer Figurerna har vita cirklar för att påverka längd och bredd Grön cirkel för att rotera Gul kvadrat(er) för att påverka specifikt utseende på just den figuren Rotera så att den pekar snett uppåt Flytta pilen på den här bubblan så att den pekar på den röda cirkeln

Linjer, pilar och kantlinjer Rita Färg Linjetjocklek Typ (pilhuvud)

Gör likadana figurer

Tips Om man vill göra perfekta cirklar och kvadrater så kan man hålla skift nedtryckt när man ritar dem Testa

Textrutor Det här är en textruta utan kantlinje och fyllning Marginalerna kan vara bra att minska om man vill få plats med mycket text i en liten ruta. Högerklicka och välj Formatera textruta för att få fram denna dialogruta. Det här är en textruta utan kantlinje och fyllning Den här har fått fyllning och kantlinje. Kan vara bra om man vill framhäva en text.

Gör lika Hejsan svejsan Det här är en roterad textruta Hur får man till en rund textruta? Hejsan svejsan Här tänkte jag att jag skulle få plats med ganska mycket text på en liten ruta

Här kan man ändra skuggfärg Skuggning Ibland kan bilder behöva separeras från underlaget för att man tydligt skall se att det är en bild Bra metod att lyfta upp bilder och figurer Textrutan framhävs mer om den lyfts upp med hjälp av skugga Här kan man ändra skuggfärg

Gör lika Det här är lite brödtext Det här är en ruta som ligger långt ovanför

Wordart Wordart Man måste alltid gå via galleriet även om man vill ha ett annat utseende

hejsan hejsan hejsan hejsan

Gör lika Rubrik 1 rubrik2 rubrik3

Ordna För att kunna flytta föremålens placering ovanpå varandra så har man alternativet ordna Gör så att den cirklarna ligger i ordningen vit-röd-orange-grön räknat från botten

Gruppera Bildobjekt som hör ihop kan bli lättare att hantera om de sammanfogas. De kan blir då lättare att Förstora/förminska Flytta Kopiera För att gruppera objekt måste de först markeras, Detta gör du med markeringspilen eller genom att skift hålls ner när du klickar på dem. Gruppera figurerna

Gruppera mera Radera fyrkanterna Det här är Powerpoint Det här.är två bilder som hänger ihop. Gör så att de blir som en bild istället. Det här är Powerpoint

Få objekten att hamna rätt Man kan markera objekt och sedan använda automatiska funktioner för att placera dem i förhållande till varandra Gör så att lådorna hamnar exakt rakt under varandra och har ett jämnt avstånd

Spegelvänd Spegelvänd den vänstra figuren så att lansiärerna möter varandra.

Spara Spara med CTRL + S Stäng dokumentet med CTRL + W Öppna ett nytt dokument med CTRL + O för att sedan dubbelklicka på ovning5