GOURMETBULLAR OCH KORV MED VINÄGERBRÄSERAD KÅL OCH SÖTSTARK SENAP 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Gourmetbullar 1 pkt Hälsans Kök Cocktailkorv 1 dl grönsaksbuljong.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Släng inte mat! Ta hand om den!
Advertisements

Innesälj Januari – Mars 2009
Torka dina grönsaker, bär, frukt, svamp, örter, m.m.
godare, snabbare och enklare!
MIDDAGSBUFFÉR Ett trevligt alternativ till sittande middag när man vill hinna umgås med alla LANDGÅNGEN SOS Smör ost och sill, 2 sorter handkavlat knäckebröd.
Syra dina grönsaker
MAT – OCH MATKULTUR I EUROPA Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
DAGENS MIDDAGSTIPS HÄR HITTAR DU TIPS OCH IDEER PÅ MIDDAGAR LAGADE UTIFRÅN SORTIMENTET SOM FINNS I FJÄLLSTUGANS BUTIK Författare.
Under första levnadsåret
EAN-scanning. Alternativ Program Alternativ Program.
Vecka 45 Experiment På måndagen kom Bibbi med en kasse. Vad kan det vara i den? Bibbi hade köpt en maskin som hette moster Hulda. Vad gör man med den ?
GOURMETBURGARE MED GETOST OCH SYDFRANSKA ROSTADE GRÖNSAKER Portioner
Cannelloni med Gourmefärs
MAT – OCH MATKULTUR I SYDAMERIKA Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
MATSEDEL HÖSTTERMINEN 2011
MATSEDEL VÅRTERMINEN 2012 FÖRSKOLA MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v jan Kökets val Kycklingköttbullar med makaroner, ketchup Shepards pieLingonpanna.
MENY VÅRTERMINEN 2014 FÖRSKOLA MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v jan Röd dag Trettondagen PlaneringsdagKöttbullar med pastaIndiana Jansson (gratäng.
MATCIRKELN OCH TALLRIKSMODELLEN
Hemtrivsel.
BBQ nuggets med tomat- och mangosallad - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök BBQ nuggets Tomat- och mangosallad 2 mango 5 cm skalad gurka 4 plommontomater 1.
Colour Concept Färgen Colour Concept. Colour Concept Färgen Colour Concept.
VI GÖR VÅFFLOR Hetta upp våffeljärnet. Vispa ner innehållet från en påse i 6 dl kallt vatten och 2tsk (tesked) bakpulver och vispa till en jämn smet. Servera.
Smulpaj med äpplen Vad vi behöver: Fyllning: 6 äpplen msk socker
Kostcirkeln del 5 - Matfett
Sesam nuggets med sobanudlar och marinerad ostronskivling 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Sesam nuggets Sobanudlar 1 pkt sobanudlar 1 strimlad morot 1 strimlad.
Från frukost till kvällsmål.
Hem- och konsumentkunskap Lektion 3
Mat och hälsa åk 6.
Vegetariska recept Borlänge november 2014.
Våga vegetariskt Gång 4. Dagens upplägg 8:00-9:00 Finns det några miljöfördelar med vegetariskt? Fundera i grupp och redovisa kort. Kika på bloggen; vad.
Learning Study i Ämnet matlagningskunskap
JOHANS FAVORITFISK.
Burgare med paprikadressing - 4 portioner
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
MAT – OCH MATKULTUR I ASiEN Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
MATSEDEL FÖRSKOLA HÖSTTERMINEN 2012 MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v aug Kökets val Köttbullar makaronerRaggmunk, keso och sylt v
Chokladmuffins.. med vaniljgrädde. ingredienser Chockladmuffins med Vaniljgrädde ! 10–12 muffinsformar 100 g mörk choklad, i bitar 200 g rumsvarmt smör.
Klyftpotatis. Du behöver: 3-4 stycken potatisar Olja Salt och/eller grillkrydda, lökpulver, vitlökspulver.
Kiwin har fått sitt namn efter en: Plats Växt 2. Fågel
Sojakorv med majs- och bönröra portioner
Baguette med Gourmetbullar 4 portioner 1 pkt Gourmetbullar, Hälsans Kök Gourmet 4 baguetter smör 4 salladsblad 1 liten purjolök 1 syrligt äpple 2 dl lätt.
Sveriges matkultur.
Kryssning med Hilja på onsdagen. Karaoke Vi sjöng utländska låtar. Hilja hade en mängd olika slags musik, så det blev jättemäktigt. Vi sjöng utländska.
Krossa, smälta, riva, garnera
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
Tillred mat av din fisk.
Obbola skola – med närhet till skog och hav…
1. Presentation 2. Presentation av ämnet nzXKR4 nzXKR4 3. Vad är HEM:
Att skriva en beskrivande- och instruerande text
Hem- och konsumentkunskap 1. Presentation 2. Presentation av ämnet KR4 3. Smarta Val ?
Matlagningsmetoder Metoder för hur man lagar mat.
Kostföreläsning med inslag av förebyggande träning för knäskador Rebecca Pedersen Företagssköterska, kostrådgivare och styrketräningsinstruktör.
.. Vi valde ett äpple som ikon därför att det passar till namnet (M L K) och temat. Det ser fräscht ut och representerar klokhet. Äpplet har en fin grön.
Kost och Prestation Kost Träning Vila Inställning.
Recept på bullar, bollar och järpar samt spreads
Gulaschsoppa och lite konsumentekonomi.
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
Medeltiden historia åk 4 del 2
Lök Syftet Öka elevernas kunskaper om Rotfrukter & lök - Historia - odling - förvaring - Tillagning - Näringsinnehåll Målet Elever ska ha kännedom.
Nina Barresjö Carpe Diem
Matcirkeln, tallriksmodellen och näringslära
Lektion 3 Frukost Paula Frösell, leg dietist och Brand manager Mat & Måltider och hälsa.
Sprintdemo 8 18 jan Sprintdemo 8 18 jan 2018.
CHILI-CHORIZO-GRYTA MED SPAGHETTI
Hur når vi våra gemensamma mål?
Kanderade mandlar 200 gram mandel 2 msk vatten 4 msk socker
Tillred mat av din fisk.
Hur vet vi det vi vet om historia?
Ugnsbakad panerad kyckling
Auberginerullar Tillagad med MandoChef Tillagning: Ingredienser
Presentationens avskrift:

GOURMETBULLAR OCH KORV MED VINÄGERBRÄSERAD KÅL OCH SÖTSTARK SENAP 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Gourmetbullar 1 pkt Hälsans Kök Cocktailkorv 1 dl grönsaksbuljong 3 msk rödvinsvinäger 1 msk socker 1 rödlök 200 g brysselkål, förkokta och delade 1 msk smör 1 msk strimlad bladpersilja Stek Gourmetbullar och Cocktailkorvar enligt anvisningen på paketen. Koka upp buljongen. Tillsätt vinäger och socker. Lägg ner tunna klyftor rödlök tillsammans med brysselkålen. Låt koka under lock tills löken är mjuk. Tillsätt smör och persilja och smaka av med salt och peppar. Serveras med en god sötstark senap.

JULBURGARE MED ÄPPELCHUTNEY, SAVOYKÅL OCH GETOST 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Gourmetburgare 1/2 huvud savoykål 100 g vitcaprin (svensk getost) 1 msk smör Äppelchutney: 4 äpplen i tärningar (t.ex. Royal Gala) 1 msk solrosolja 3 msk rödvinsvinäger 1 msk mango chutney 1 kanelstång 1 strimlad chili 1 msk socker Stek Gourmetburgarna enligt anvisningen på paketet. Strimla savoykålen och blanchera den i kokande lättsaltat vatten. Ta upp kålen och skölj under kallt vatten. Fräs den i smör och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på ett fat och garnera med tärnad getost. Fräs äppeltärningarna i olja. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka upp. Ta upp äpplena och koka ihop vätskan till en simmig konsistens. Slå vätskan över äpplena. Servera äppelchutneyn ljummen till julburgarna.

VÄSTERBOTTENGRATINERAD GOURMETFÄRS - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Mince (färs) 10 potatisar (t.ex. Bintje) 1 msk smör 1 hackad gul lök 1 hackad vitlöksklyfta 2 morötter 2 persiljerötter ca 1 dl grädde 2 msk strimlad bladpersilja 1 dl riven västerbottenost Värm ugnen till 175°C. Skölj potatisarna och lägg på en plåt. Ugnsbaka tills de känns mjuka, ca 30 min. Låt svalna. Smält smör i en kastrull. Fräs lök och fint hackade rotfrukter tills de börjar mjukna utan att ta färg. Tillsätt färs och hälften av grädden. Låt koka ett par minuter. Tillsätt persilja och smaka av med salt och peppar. Dela potatisarna, gröp ur dem försiktigt och blanda ner i färsblandningen. Fyll potatisskalen med röran. Blanda resten av grädden med osten och fördela över potatisarna. Gratinera dem gyllenbruna i ugn.

BOBOTIE MED SAFFRANSRIS - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Mince (färs) 2 msk smör 0,5 dl finhackad gul lök 1 tsk riven ingefära 1 msk tomatpuré 1 tsk curry 2 msk mango chutney 0,5 dl torkade, strimlade aprikoser 0,5 dl russin 2 dl mjölk 2 ägg Värm ugnen till 175°C. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt lök, ingefära, tomatpuré och curry och låt fräsa ett par minuter. Blanda ner färs, mango chutney, aprikoser och russin och låt fräsa ytterligare ett par minuter. Vispa ihop mjölk och ägg. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt äggstanningen. Rör om och smaka av med salt och peppar. Fördela i ugnssäkra skålar och grädda tills färsen får gyllenbrun färg, ca 15 min. Servera med saffransris och en god chutney.

SESAM NUGGETS MED CITRON- OCH VITLÖKSMARINERADE ROTFRUKTER - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Sesam nuggets 2 persiljerötter 2 svartrötter 4 sticklökar 2 msk rapsolja 1 citron 1 msk honung 2 hackade vitlöksklyftor Stek Sesam nuggets enligt anvisningen på paketet. Skala och skär ner rotfrukterna. Koka dem mjuka var för sig. Blanda olja, citronsaft, rivet citronskal och salt. Tillsätt honung, vitlök och peppar. Blanda citronvinägretten med de varma rotfrukterna. Servera gärna en kall sås med crème fraiche och hackad persilja till.