I så fall är det väldigt sexigt att bo i hyresrätt.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HSB - Panelundersökning 4. Sammanfattning •HSB har startat en webbpanel genom vilken HSB önskar kartlägga medlemmars och förtroendevaldas åsikter kring.
Advertisements

Hur gör vi med skolhuset?.  Nuläget i förhandlingarna med Vännäs kommun om eventuellt köp  Fakta om eventuellt köp – kostnader, intäkter, möjligheter,
Världsreligioner – Ni ska känna till:
Städer hur ser du på dem? 50% av alla människor på jorden bor i städer
Energideklarationer Thomas Johansson.
Samhällsekonomi 2.
Att flytta till Frankrike – vad ska jag tänka på?
Vad är det för skillnad mellan hyresrätt och bostadsrätt?
Hur kan stat och kommun främja utvecklingen av bostäder för äldre?
BO OCH LEVA INTRODUKTION AV KAPITLET Hur undvika vräkning Samboregler
Tomträttsavtal Du hyr tomten av kommunen och betalar tomträttsavgäld
HSB - Panelundersökning 2
Dagens och framtidens seniorer och deras framtidsförväntningar
EKONOMI -Bidrag kommunen - Fonder -Näringslivet i Oxelösund -Eget arbete.
Behovet av en ny skattereform
Fastighetsboxar. 2 Är du för eller emot att man slutar dela ut posten vid varje dörr från år 2011 och istället delar ut posten i fastighetsboxar som fastighetsägaren.
Dialogmöte 30 september DIALOGMÖTE 30 SEPTEMBER 2009 av ekonomichef Kjell Fransson.
Jag heter Carl X Gustav. Jag är kung i Sverige
Fiber till hemmet. Agenda Presentera dagsläget Vad har vi gjort sedan sist Valet av nätbyggare Vem vi valt och varför Insatser och Fiber bonus Tidsplan.
Franska revolution 1 juli 1789 var det mycket oroligt i Paris.
Kafka hos familjeterapeuten Diskussionsövning. Förberedelser Ni ska bli fyra grupper. – Gregor – Mamma – Pappa – Syster.
Ränta och inflation Företagen Ränta Konsumenter
Ränta och inflation Företagen Konsumenter Ränta
Känner du igen denna logotyp? 1.Ja 2.Nej 3.Kanske?
V AD ÄR DET FÖR SAKER SOM VÅRA POLITIKER BEHÖVER BRY SIG OM …
BO OCH LEVA. Jag ska resa ett halvår och tänkte slå två flugor i en smäll – min kompis behöver en lägenhet och jag slipper betala hyra, så jag hyr ut.
Privat pensionssparande
Vänsterpartiet Halmstad halmstad.vansterpartiet.se Halmstad – Inte till salu! Bostadspolitik för Halmstads kommun Motion om.
Music: Nightengale Serenade
Procent.
Vasatiden
BO OCH LEVA INTRODUKTION AV KAPITLET Hur undvika vräkning Samboregler
Nya skatteregler - förslag
Bo och leva INTRODUKTION AV KAPITLET Hur undvika vräkning Samboregler
RöttBlått. Socialdemokraternas politik för fler och trygga jobb. Moderaternas politik för sänkt a-kassa och lägre löner. Vi vill: Att alla som kan och.
Vasatiden
NORDBYGG 2014 HALVERING AV ENERGIANVÄNDNINGEN Roland Jonsson Energichef HSB Riksförbund.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Klas Eklund 8 december Dåligt fungerande bostadsmarknad Bostadsbrist Stor brist på hyresrätter Svårt komma in på marknaden Blockerade flyttkedjor.
Hyreslägenhet och bostadsrätt kap.12
Den svenska bostadspolitiken. Statlig fastighetsskatt eller kommunal fastighetsavgift? Hyresregleringen Inför valet 2010: vad tycker partierna?
BO OCH LEVA. Jag ska resa ett halvår och tänkte slå två flugor i en smäll – min kompis behöver en lägenhet och jag slipper betala hyra, så jag hyr ut.
Blått Rött. Med stöd av övriga högerpakten vill de: Pressa ned lönerna genom att sänka ersättningen till arbetslösa till under 65 procent efter 300 dagar.
Vad är Energy Performance Contracting?
BNP (BruttoNationalProdukt):
Del 1 – mellanösterns bokreligioner
Marknadsundersökning bland konferensdeltagarna Konferensdeltagarna fick vid registreringen ett antal frågor som de skulle besvara genom att sätta en färgad.
Mer om tal MatteDirekt 6B.
Introduktion - Konsumentekonomi
Samhällsresurser och fördelning
Socialt blandat boende
Från hyresrätt till bostadsrätt. Förberedelse Registrera förening Göra intresseanmälan till Svenska Bostäder.
 Offentlig sektor – all verksamhet som drivs av stat, landsting och kommun. Främst tjänster inom offentlig sektor ex lärare, sjukvårdspersonal, poliser.
Ekonomi. Pengar! Mynt och sedlar Digitala pengar Bankkort Under 18 år: Visa ung Beställ hos din bank!
PRIVATJURIDIK & RÄTTSKUNSKAP KAPITEL 12 H YRES L ÄGENHET OCH b OSTA d SRÄTT KAPITEL 12 H YRES L ÄGENHET OCH b OSTA d SRÄTT.
Regeringens 22 punktsprogram Forskarnas 2 punktsprogram
Bostadsbristen i Västerås
Att spara långsiktigt? En förutsättning och ett villkor för en sund och hållbar ekonomi är att hushållen har tillgång till rätt och relevant information.
HYRESLÄGENHET OCH bOSTAdSRÄTT
Sammanfattande slutsatser
Kooperativt ägd hyresrätt
Boende & Budget Maria Lund
MÅNGKULTURELL KOMMUNIKATION
Stärkt ställning för hyresgäster SOU 2017:33
Nyttjanderätter Introduktion
Den ryska revolutionen
Boende i Bostadsrättsföreningen Trollbäret
Att spara långsiktigt En förutsättning och ett villkor för en sund och hållbar ekonomi är att hushållen har tillgång till rätt och relevant information.
Att spara långsiktigt En förutsättning och ett villkor för en sund och hållbar ekonomi är att hushållen har tillgång till rätt och relevant information.
Presentationens avskrift:

I så fall är det väldigt sexigt att bo i hyresrätt. Mona Sahlin (s), minister för bostadsfrågor, tycker att det är sexigt att betala skatt. I så fall är det väldigt sexigt att bo i hyresrätt. Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

I Sverige har vi höga skatter på alkohol. Och på hyresrätter. Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

Hytten på Finlandsbåten Enda boendet med tax-free? Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

Hyresgäster skattar mer och bor trängre Trängselskatt? Hyresgäster skattar mer och bor trängre Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

…att hela världen skulle skattskrivas Särskilt de som bodde i hyresrätt Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

Prostituerade drar av kostnaden för sängen. Villaägare drar av räntan. Hyresgäster drar inte av nåt. Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

Den underbara natten innebar att skatten på arbete sänktes. Men skatten på boendet höjdes. Inget underbart alls. Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

Kapitalet höjer hyrorna och staten bostadsbidragen. Men bara i sångtexter. I verkligheten höjer staten hyrorna och sänker bostadsbidragen. Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

Mona, Göran mfl: det finns en vers till Under stat och skatter vi digna ner. Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

Alla blev inte bjudna till den underbara natten. Har ni fest eller? Alla blev inte bjudna till den underbara natten. Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

56% av hyran är skatt. Det var som (s)katten Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

Hellre ett uppskattat boende. Inte ett beskattat. Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

Eskimåerna har 100 ord för snö (s) pratar om fastighetsskatt, uttagskatt, arbetsgivaravgift, vinstskatt, reavinstskatt etc… Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

Skattad till döds. Flyttade till hyresrätt emellan. Född fri. Skattad till döds. Flyttade till hyresrätt emellan. Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

Sänk skatten Sänk hyran. Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

Vilja höja skatten eller? Politik är att vilja. Vilja höja skatten eller? Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

Skattar hela väggen till banken? Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

Eller beskatta Skalmans hus Skjut Bamse Eller beskatta Skalmans hus Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!