Vad är  ? Och vad har man det till?. Nio uppgifter Välj en av dessa nio uppgifter och utför den så bra du kan. Välj en av dessa nio uppgifter och utför.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
I detta bildspel reflekterar kollegor i olika ämnen tillsammans över språkliga handlingar i klassrummet. Underlag till diskussionen är den uppgift som.
Advertisements

Att tänka på då man har en muntlig presentation med ppt
Tips och råd som hjälper dig läsa, lära och plugga
Geometri 3x^5 Vinklar och areor Exponenter
Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
Här ser ni några sidor som hjälper er att lösa uppgifterna:
Gravitation & Cirkulär rörelse Centripetalacceleration Newtons Gravitationslag Satelliter Keplers lagar.
Årskurs 8 Entréskolan vt 2013
OXIMALKVANTILISATORN
Övning 3 - PowerPoint.
GYMNASIESÄRSKOLA GYMNASIE SÄRSKOLANS MATEMATIK NATURKUNSKAP
Varför grammatik? Vad är ordklasser?
5. Grafiska objekt Redan på övning fem av sex! Här handlar det om att rita själv, färglägga och att låta kreativiteten flöda. Något för dig? Ritverktyg.
Som man frågar får man svar. Vad är intressant? Varför?
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
Att tala för att övertyga
Idag ska ni få lära er om vad Pi är och dess historia.
Betyg och förmågor.
EFTER ATT HA LÄST ERA ARBETEN Orsak, lösning, analys.
Problembaserat inlärande eller Problembaserat lärande
Statistik.
Av eleverna i 7m2 och deras lärare samt en uppgift på slutet...
MÄTNING Människan har alltid behövt mäta saker.
Maryam Mohammadi, Broängsskolan, Tumba –
? Gymnasiearbetet Hur kan biblioteket hjälpa dig
Geometri Geo = jord Metri = mäta.
Att vara 15 år Det var bättre förr!.
Att mäta cirklar. Ett arbete av Frida och Tom Uppgiften Att mäta 5 runda föremål. Mäta omkrets och tvärs. Skriva in måtten i en tabell. Lista ut vad.
Ett naturvetenskapligt arbetssätt
Luffarslöjd Trådslöjd
Statistik Tabeller och diagram.
Övning 4 Ritobjekt.
Saied Alavei Slottsstadens skola 2014
Borr och klippövning Utrustning. 2st Kakelplattor
Här ser ni några sidor som hjälper er att lösa uppgifterna:
Grunder i teckning.
Google SketchUp Del 1.
Titel på ditt arbete -undertitel, vad handlar det mer specifikt om? Introduktion Här bör man skriva en kortfattad introduktion till sitt arbete, eller.
Engelska Människokroppen
MÄTA MED LINJAL.
ORDET AREA BETYDER STORLEKEN AV ETT OMRÅDE
Rymdgeometri.
Vi arbetar aktivt med patientsäkerhet i hälso- och sjukvården inom Landstinget i Jönköpings län Bland annat genom satsningen Säker vård – alla gånger.
Leva tillsammans.
Tillgänglighet ___________ ___________ ___________ ___________ ___________ ___________.
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Den 20 september 2016Språkcentret/EK Provet i 5002 presentation 5-7 min/ person + diskussion i gruppen i 5-7 minuter.
Manada.se Kapitel 5 Geometri. 5.1 Omkrets och area.
Knappar i Excel Hoppa till Start Hoppa till Infoga Hoppa till Sidlayout Hoppa till Referenser Hoppa till Utskick Hoppa till Granska Hoppa till Visa Skriv.
Lars Madej  Vad är omkrets?  Har jordklotet en omkrets?
Manada.se Kapitel 4 Ekvationer och formler. 4.1 Ekvationer och uttryck.
R EDOVISNINGS AFFISCH V ETENSKAPLIG POSTER. A FFISCHEN Affischen är en sammanfattning av en kurs eller projekt för att väcka intresse och ge en snabb.
Cirkelns omkrets och area. Vi går igenom de enklare begreppen om cirkelns omkrets - Omkretsen (O) i en cirkel är ett ”helt” varv. Radie(r) Diameter(d)
Omkrets, area och volym Synnöve Carlsson.  En sluten kurvas längd.  Omkretsen är längden ”runt om”.  Mäts i meter (med ev prefix).
Mitt utvecklingssamtal VT 2016 Namn:. Min trivsel Så här trivs jag på Sätunaskolan Vad är bra? Vad kan bli bättre? Hur trivs du i klassen?
Du ska inom arbetsområdet lära dig att Tolka och förenkla uttryck med bokstäver Lösa enkla ekvationer Upptäcka och använda mönster och samband Skriva och.
Litteraturhistoria Presentation
D A C B Vems påstående stämmer? Här finns fem geometriska figurer.
Geometriska figurer Exempeluppgifter.
Litteraturhistoria Presentation
Att beskriva en tabell/ en figur/ ett diagram
Att vara 15 år Det var bättre förr!.
X Omkrets Olika fyrhörningar.
MÅNGA olika TYPSNITT kan ge ett
PowerPoint 2013 Kom igång!.
Y 3.2 Cirkelns area A B C D E Aktivitet – cirkelns area
Y 3.1 Omkrets och area 9 cm2 Geometri i två dimensioner
Mattespanarna 4B Catha Glaas och Lisa Ek Herrängens skola
Mattespanarna 4B Catha Glaas och Lisa Ek Herrängens skola
Det handlar om multiplikation
Presentationens avskrift:

Vad är  ? Och vad har man det till?

Nio uppgifter Välj en av dessa nio uppgifter och utför den så bra du kan. Välj en av dessa nio uppgifter och utför den så bra du kan. Du får jobba ihop med en kamrat. Du får jobba ihop med en kamrat. Ni ska visa upp er lösning för klassen Ni ska visa upp er lösning för klassen

1 Cirkelns omkrets Omkretsen är  gånger diametern. Omkretsen är  gånger diametern. Rita bilder och förklara med text i en powerpointpresentation. Rita bilder och förklara med text i en powerpointpresentation. Vad är en diameter? Vad är en diameter? Vad är en omkrets? Vad är en omkrets? Förklara så att alla förstår. Även de som inte har jobbat med detta. Förklara så att alla förstår. Även de som inte har jobbat med detta.

2 Cirkelns area Rita en stor och en liten kvadrat och en cirkel. Rita som i bilden här bredvid. Rita en stor och en liten kvadrat och en cirkel. Rita som i bilden här bredvid. Be en lärare att kopiera bilden. Be en lärare att kopiera bilden. Måla dem i olika färger Måla dem i olika färger Klipp ut dem. Klipp ut dem. Mät och räkna ut areorna. Mät och räkna ut areorna. Dra slutsatser. Dra slutsatser. Förklara för klassen vad ni gjort. Förklara för klassen vad ni gjort.

3 räkna med bokstäver??? Gör precis som i uppgift två. Gör precis som i uppgift två. Skriv in radien r överallt där den passar in. Skriv in radien r överallt där den passar in. Räkna ut areorna genom att räkna med radien r. Räkna ut areorna genom att räkna med radien r. Förkara för klassen vad du gjort. Förkara för klassen vad du gjort.

4 gör en powerpoint Gör en powerpoint som presenterar undersökningen i uppgift 3. Gör en powerpoint som presenterar undersökningen i uppgift 3. Rita bilder och skriv text. Rita bilder och skriv text. Gör så snyggt du kan. Gör så snyggt du kan. Förklara så att alla förstår. Även de som inte har jobbat med detta. Förklara så att alla förstår. Även de som inte har jobbat med detta.

5 Att mäta cirklar Mät 5 runda saker. Mät 5 runda saker. Mät runt om. Vad kallas det? Mät runt om. Vad kallas det? Mät tvärs. Vad kallas det? Mät tvärs. Vad kallas det? Skriv in måtten i tabellen. Skriv in måtten i tabellen. Vad finns det för samband? Vad finns det för samband? Redovisa i powerpoint. Redovisa i powerpoint. runttvärs ?

6 mäter alla lika bra? Be fem personer mäta omkretsen och diametern på runda bordet. Be fem personer mäta omkretsen och diametern på runda bordet. Skriv in deras värden i en tabell. Skriv in deras värden i en tabell. Räkna ut  för alla mätningar. Räkna ut  för alla mätningar. Räkna ut medelvärdet. Räkna ut medelvärdet. Använd Word och Excel och gör en affisch som berättar om undersökningen. Använd Word och Excel och gör en affisch som berättar om undersökningen.

7 Forska om  Ta reda på så mycket du kan om . Ta reda på så mycket du kan om . Skriv en uppsats i Word. Skriv en uppsats i Word. Du får gärna klippa ihop texter från nätet men det ska hänga ihop bra. Ta bara med sådant som du förstår. Du får gärna klippa ihop texter från nätet men det ska hänga ihop bra. Ta bara med sådant som du förstår. Läs uppsatsen för klassen. Läs uppsatsen för klassen.

8 Collage om  Gör ett collage om . Gör ett collage om . Använd figurer och tecken för att förklara hur diameter, omkrets och  hänger ihop. Använd figurer och tecken för att förklara hur diameter, omkrets och  hänger ihop. Sätt upp collaget på väggen. Sätt upp collaget på väggen. Samla klassen och gör en muntlig presentation. Samla klassen och gör en muntlig presentation.

9 Formel med  Redovisa formlerna för radie, diameter och omkrets i en powerpoint. Redovisa formlerna för radie, diameter och omkrets i en powerpoint. Förklara hur man kan räkna ut antingen radie, diameter eller omkrets, beroende på vad som är givet. Förklara hur man kan räkna ut antingen radie, diameter eller omkrets, beroende på vad som är givet.