Rengöring/Städning.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Tipspromenad om mat och klimat
Advertisements

Släng inte mat! Ta hand om den!
Jultips! Kfast noterar …… …att Sveriges 9,2 miljoner invånare Använder lika mycket energi som Indonesiens drygt 200 miljoner. Det finns mycket vi kan göra.
Hur ni sparar energi! Av Kevin,Ibrahim och Hevzi
Tvätt och rengöring.
Nu har våren kommit till Pollux
Med rätt teknik kan vi rädda miljön
DAGENS LEKTION Dagens ”Varför är ni här?” Filmvisning av Älskade kött
På väggen bredvid telefonen finns Visaren med stora knappar med foton på. För att ringa lyfter du på luren och trycker på ett foto. Om en knapp blinkar.
Tema Konsumtion/Avfall/Återvinning
Ekologiskt fotavtryck och miljömärkningar
Rena Västmanland Om kemikalier i din vardag Förbundet Agenda 21 i Västmanlands projekt Inledning. Presentera dig som en av fjorton Kemikalieambassadörer.
Kortare text Vår butik är Svanenmärkt! Miljön, klimatet och en hållbar utveckling är frågor som ligger oss nära. Därför har vi tagit steget till att.
Produkter, hälsa och miljö
Kort om | skötselråd.
Det vanligaste ämnet på jorden. Du kan inte leva utan vatten
Stödmaterial för diskussionsledaren Stordior och anteckningsrutor.
HEM- OCH KONSUMENTKUNSKAP
Av: Sara, Louise, Moa, Sofija, Marija ♥
DEFINITIONER AV DE 16 SVENSKA MILJÖKVALITETSMÅLEN
Hemtrivsel.
Konstfibrer och miljön
Hållbar Utveckling Vad är det?.
Nora, Wilma, Jonathan och William
Livets former Djur.
Hotet mot miljön.
Mikroorganismer.
Hållbar utveckling Vad är det för något? Vad handlar det om?
Snart går Luleås bussar på biogas
Städning Tips till städningen Tänk miljövänligt Uppdelning.
Uppdraget Myrorna ska genom återanvändning och arbetsträning aktivt verka för ett mer medmänskligt och hållbart samhälle och generera ett stabilt överskott.
En hållbar utveckling tillfredsställer dagens behov
Är Greppa Näringens frågor viktiga för konsumenten? Greppa Näringens halvtidskonferens 1-2 september 2004 Sören Persson Sigill Kvalitetssystem AB
Jordbruk i Sverige och Australien
Kemikalier på förskolan
Var rädd om DIN kommun!. Att elda kan bli dyrt. Brand i en papperskorg kan sluta med en nedbrunnen skola. Det som börjar med lek kan sluta med mordbrand,
Människan och naturens samverkan med varandra.
MAT Vad väljer jag? Hälsa Ekonomi Miljö.
På väggen finns både en familjealmanacka och en anslagstavla där man kan skriva upp viktiga saker. I korgen kan man lägga plånbok, nycklar och mobiltelefon.
Bruka utan att förbruka
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
Pedagogisk planering Brönjaskolan
Här i det rymliga badrummet kan du få tips kring att duscha och hålla sig ren, borsta tänderna och annan hygien. Till exempel finns ett snöre vid toapappershållaren.
Märkning och symboler.
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
Miljövän naturligtvis
Giftfria förskolor.
Ämnesövergripande kunskapskontroller
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför? Tvätta varför då?
Kommunala Miljöchefer Foresta 13 mars SE UPP MED FARLIGA KEMIKALIER FÖR BARN - De minsta exponeras mest! Ethel Forsberg.
Kolets kretslopp.
Studiematerial till ”prov”-provet i biologi
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
KONSUMTIONSSAMHÄLLET. V AD ÄR KONSUMTIONSSAMHÄLLET ? Vi handlar mer än vi behöver för att överleva – ökad konsumtion av mat, kläder, saker mm Massproduktion.
Biologi - Livets former.
Hilma Samuelsson & Kajsa Boll Vägen till en giftfri förskola Hilma Samuelsson & Kajsa Boll.
Bild 1 av 5 Här i det rymliga badrummet kan du få tips kring att duscha och hålla sig ren, borsta tänderna och annan hygien. Till exempel finns ett snöre.
Jämställdhet Vad är det?.
Jämställdhet Vad är det?.
Veckans fördjupning handlar om något som kan finnas på till exempel mat. Vet du vad? Lös den kluriga rebusen så får du en ledtråd.
Tema hus och hem.
Kläder och tvätt Hur gör man??.
Naturlandskap blir kulturlandskap
Kolets kretslopp Kol är ett grundämne med det kemiska tecknet C i det periodiska systemet. Det finns kol i nästan allting som man äter och dricker. Kol.
Kemikalieexponering i Vård- och omsorgsförvaltningen
Vart tar det smutsiga vattnet vägen?
Varifrån kommer kranvattnet?
Vart tar det smutsiga vattnet vägen?
Energiförsörjningen och miljön
Varifrån kommer kranvattnet?
Presentationens avskrift:

Rengöring/Städning

Varför behöver man städa? Många människor har allergier. Om ett hem är ostädat kan de allergiska reaktionerna bli värre. Om man har det ostädat kan bakterier lättare finnas, vi kan bli sjuka om vi t.ex. får ner dem i maten. Vi vill ha det snyggt, fräscht och fint? Eller?

Städningen blir lättare om man… Har en grundutrusning hemma se bild i häftet Håller ordning på sina saker, plockar undan efter sig Vädrar ofta Stoppar en del smuts vid ytterdörren genom att t.ex. ha dörrmatta och ta av sig skorna Håll disktrasor och handdukar rena genom att koka dem eller att tvätta dem i tvättmaskinen Gör något kul av städningen t.ex. lyssna på bra musik, en ljudbok.

Använda rengöringsmedel Rengöringsmedel har stor belastning på vår miljö Minska på doseringen eller använd medel som inte belastar miljön t.ex. vanligt diskmedel. Använd medel som är miljömäkta

På vilket sätt behöver man städa de olika delarna i hemmet? Toaletten/badrummet Köket Spisen/ugnen Kylen/frysen Spisfläkten Sorteringskärlen/papperskorgarna

Hur ofta ska man städa olika delar i hemmet? Toaletten/badrummet Köket Spisen/ugnen Kylen/frysen Spisfläkten Sorteringskärlen/papperskorgarna

Varför bör man rensa garderoben? Det kan komma skadeinsekter som gör små hål i kläderna

Svanenmärkt Arbete för ett hållbart samhälle Vill utveckla varor som man kan ha länge och inte behöver köpa nytt hela tiden Vill minska miljöbelastning, tittar på produktion till färdig vara Finns på tvättmedel, butiker, möbler etc.

Eu Ecolabel Vill precis samma som svanenmärket, bara det att den här symbolen är internationell Finns på t.ex. färg, tvättmaskiner

Bra miljöval Ett märke från naturskyddföreningen Vill ha ett samhälle i balans med naturen Vill inte att människans behov ska äventyra vår miljö Tänker på luften, havet och skogen – vill rädda djur, Växter och natur!

FSC – Forest Stewardship Council Hållbart skogsbruk Vill att skogen ska hanteras på ett ansvarsfullt sätt! Finns på virke, möbler, pappersmassa och grillkol

Global Organic Textile Standard Betyder att kläderna (textilierna) är gjorda på ekologisk textil, kan variera i antal procent antingen 70% eller 95 % ekologiskt fiber.

Fairtrade Ett märke som finns på många produkter t.ex. kaffe, bananer Ser till att människor som odlar/produceraer varor har bra arbetsvillkor och levnadsvillkor. Det kan t.ex. vara att människorna får rätt lön.