slutanvändning av blodkomponenter

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register.
Advertisements

Samordnad vårdplanering - SVPL Gemensam rutin för Västra Götaland
Inloggning Mobil Administration Finns på Ange ditt användarnamn och PIN-kod. Klicka på OK. Ett SMS skickas till din mobil.
Att transfundera blodkomponenter
Samordnad vårdplanering och informationsöverföring Sörmland
Vårdplaneringsprocessen vid in- och utskrivning till och från landstingets slutna hälso- och sjukvård Inskickningsmeddelande Inskrivnings meddelande Kallelse.
Via SMS så får du erbjudande om nya vikariepass, kan acceptera eller avböja dessa erbjudanden, eller blir direktbokade på pass. Förfrågningarna besvaras.
InterInfo nås i första hand via COSMIC:. Remiss och svar>>>
Introduktion till Cosmic för Primärvården
Betaltjänster E-legitimation Juni 2013.
InterInfo nås i första hand via COSMIC:. Remiss och svar>>>
Punktprevalensmätning Trycksår och Fall
Skriva e-recept i Melior
Interinfo 1. Patientinformation 2. Rapportera a. Transfusion b. Transfusion med reaktion c. Kassation 3. Historik.
INTERNFAKTURERINGINTERNFAKTURERING 1.Skräckexempel 2.Hur det önskvärt borde fungera 3.Vinsterna av ändrade rutiner.
Återrapportering av blodenheter
Lägga till provsamlings- och HSA id i mottagarboxen 2.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka var som.
Vårdplanering har nu ägt rum och du ska fylla i vårdplanen. Klicka på röd statusruta för ’Vårdplan’ i Martin Becks ärende.
Samordnad vårdplanering
Manual för ledare Ledare = du som är ansvarig för en eller flera träningsgrupper inom din förening, men i övrigt inte har några speciella administrativa.
Kan man förbättra omhändertagandet på akuten?
Version 1.1 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka.
Den som ansvarar för en transfusion ska…
Exder EPC. Exder EPC Välkommen! I det här bildspelet går vi igenom hur man lägger upp nya artiklar samt skickar artikelinformation. Du bläddrar framåt.
Aktiv transfusionsrapportering
Vårdhygien vid virusgastroenterit Vad är nytt 2015?
MRSA 2014 Statistik Smittskyddsenehten, , Karin Strand.
Lync-möten Ansluta till ett Lync-möte Schemalägga ett Lync-möte
Anders Bergström Läkemedelsstrateg BILD 1 Vad innebär Läkemedelsservice ?
Patientlagen Källa: Sveriges kommuner och landsting.
REGIONSERVICE, NÄRSERVICE Välkommen till Logbuch utbildning för webbanvändare Funktion och Inställningar Avsnitt 1.
Detta ska vi prata om… En tillbakablick – vad har hänt? Finansiering Beställning TV Barn- och ungdomstandvård Uppsökande tandvård Tredje steget.
Försäljning av strukturartiklar. Kursplan Dag 1Dag 2Dag 3 Strukturer Order Tester Lager Tibro.
Version 1.21 Övningsuppgift Läkare skriver och justerar vårdplan Du ska starta bildspelet för övningsuppgiften. Klicka var som helst för att börja. Version.
Version 1.11 Du ska starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta, leta upp symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma vidare.
Snabbreferens till © 2012 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Lync Web App Anslut till ett Lync-möte med ljudet på datorn Om du inte har Lync 2013 kan.
BVForum - en genomgång för revisorer Sören Thuresson.
Klicka här för att logga in på ditt konto Fyll i dina kontouppgifter och tryck på logga in knappen. Är det inte din dator glöm inte att se till så ”Kom.
Avvikelser – Avd Klinisk Kemi Carraro o Plebani :
Handbok för förskrivning av personliga hjälpmedel
Version 1.2 Övningsuppgift Skriva och justera vårdplan Du ska starta bildspelet för övningsuppgiften. Klicka var som helst för att börja. Version 1.3.
Gemensam rutin för Samordnad vård- och omsorgsplanering
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma vidare.
Version 1.11 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften ’Slutenvårdens läkare’. För att göra detta, leta upp symbolen som visas nedan och klicka.
Smakprov ur årsrapport GynOp/GKR Inkontinens 2015.
Gemensam rutin för Samordnad vård- och omsorgsplanering
1177.se och Hitta och jämför vård Sammanställning av förändringar
Hur man registrerar Lösen. Du loggar in på med ditt orgnummer samt medlemsnummer. Om ditt lönesystem är kompatibelt välj alternativet.
Samordnad vård och omsorgsplanering i slutenvård, öppenvård och hemsjukvård Lokala anvisningar/rutiner för östra länsdelen.
Information om tävlingsdatabas tdb.ridsport.se. Ett centralt anmälningssystem för arrangörer och deltagare – Alla officiella tävlingar måste anmälas via.
Okänd primärtumör Ny medicinsk riktlinje. Okänd primärtumör Definition En heterogen sjukdomsgrupp med histopatologiskt bekräftad metastatisk cancer där.
Standardiserat vårdförlopp Tjock- och ändtarmscancer.
Standardiserat vårdförlopp Huvud- och Halscancer.
Standardiserat vårdförlopp Akut Myeloisk Leukemi, AML.
Meddix SVP. Lokala rutiner Adress till driftmiljö
|UTBILDNING.
Standardiserat vårdförlopp Akut leukemi (AML och ALL)
Standardiserat vårdförlopp Huvud- och Halscancer
Avvikelsehantering En säker verksamhet = en säker arbetsmiljö!
Lägga till provsamlings- och HSA id i mottagarboxen
Beställningsguide VTF och Nutrition Saffron detaljerad
WEBBORDERGUIDE.
Affiliate Menyn - Registration
IT Databas Göran Wiréen
Utbildning e-frikort.
Lathund-Ladok Ändringsbarhet och registervård
Digitala signeringslistor
MedControl Instruktion för ärendeansvarig
Lathund för dig som administrerar resultatrapportering
Presentationens avskrift:

slutanvändning av blodkomponenter Rapportering av slutanvändning av blodkomponenter i InterInfo Södra Älvsborgs Sjukhus

Principer Patientinformation Möjlighet att beställa blodkomponenter Tillgång till transfusionshistorik Fokus på rapportering av slutanvändning. Möjligheter att rapportera i nära anslutning till transfusionen. Oberoende av tillgång till streckkodsläsare

Flikar Patientinformation Blodbeställning Historik Rapportering

Startsida när man loggar in via annat journalsystem. Patientinformationsskärm med flik för blodbeställning, historik och rapportering. Startsida när man loggar in via annat journalsystem. Blodbeställning Historik över transfusioner Rapportering av transfunderad blodkomponent Patienten är blodgrupperad samt har en giltig BAS-test.

Här kan man göra sin beställning av blodkomponenter Här kan man göra sin beställning av blodkomponenter. Inga pågående beställningar finns. Beställning

Beställningsskärm med möjlighet att välja beställning som planerad eller akut. Beställande, betalande och mottagande avd behöver inte vara samma. Olika komponenter kan beställas. Akut/planerad Här väljer man komponent

Här ser man en pågående beställning med ett specifikt ordernummer som ännu inte är åtgärdad på Transfusionsmedicin. Order nummer Det finns möjlighet att ändra eller ta bort beställningen. Här under kan man se detaljer

Här kan man ändra beställningen om det t. ex Här kan man ändra beställningen om det t.ex. är en annan mottagande än betalande avdelning eller om man vill ha fler komponenter.

Detaljer kring beställningen som man hittar bakom förstoringsglaset i föregående skärm.

Möjlighet att radera beställningen finns eller återvända till föregående skärm.

Här ser man att beställningen tagits bort.

I denna skärm ser man att Transfusionsmedicin har åtgärdat beställningen och att det finns en reserverad enhet klar till patienten.

Här ser man att det finns historik på transfunderade enheter. Det finns också sökmöjlighet på olika blodkomponenter. Möjlighet att söka på transfunderade blodkomponenter

Här ser man att det finns två enheter reserverade till patienten som finns klara på Transfusionsmedicin. Reserverade enheter

BAS-test accepteras ej Patienten har en påvisad erytrocytantikropp. Det innebär alltid att det måste utföras en MG-test ( test mellan mottagare och givare) för att hitta lämpligt blod. Det är viktigt att man har en god framförhållning inför en planerad transfusion. BAS-test accepteras ej Utlåtande

Skärm för återrapportering Skärm för återrapportering. I detta fall finns ingen blodkomponent reserverad.

I denna skärm rapporteras transfunderade enheter I denna skärm rapporteras transfunderade enheter. Det finns en flik för transfusion utan reaktion och en för transfusion med reaktion, i detta fallet utan reaktion. Man markerar blodkomponentens identitet för att få informationen från grön respektive blå pil på påsen till motsvarande fält i skärmen = komponentens identitet. Utan reaktion

Här rapporteras en transfunderad enhet som föranlett reaktion Här rapporteras en transfunderad enhet som föranlett reaktion. Detta bedöms alltid av behandlande läkare och skall utredas enligt Transfusionskomplikation: Se hemsidan Med transfusions- reaktion Man markerar blodkomponentens identitet för att få informationen från grön respektive blå pil på påsen till motsvarande fält i skärmen = komponentens identitet.

Här ser man i historiken att det finns en varning att en transfunderad enhet har föranlett reaktion.

Ring ansvarig BMA Monica Ericson Frågor? Ring ansvarig BMA Monica Ericson Tel 033-616 4530 monica.ericson@vgregion.se