Grekland.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkommen till Lappland! Vi valde Lappland för där är mycket snö.
Advertisements

Egypten.
Grekerna.
Anne Frank Historia.
Dalarna Dalarnas landskapsvapen är två pilar som korsar varandra. Man har hittat gamla mynt. På myntet var det två pilar. Pilarna betyder att Dalarnas.
Livet på bondgården Sjövik -berättat av kossan Linda.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Warpen BK Här följer en instruktion hur man plockar fram egen statistik från datafilen. Det finns två sätt att få fram statistik. Man byter antal dagar.
Sagan om Piffy.
Uppsats skriven av en mellanstadieelev.
HALLAND Hallands landskaps vapen ska föreställa ett silverlejon.
Historien om Antiken i Grekland.
Sumererna i södra Mesopotamien
Välkommen till Sverige
Buddhismen Buddhismen är egentligen en lära.
Svenska som andraspråk
Antiken - Grekland Antiken börjar 800 f. Kr och slutar med Romarrikets fall 500 e. Kr. Men vi börjar med Grekland…
Antikens Grekland Prov fredag v. 47.
Bosnien - Hercegovina Hampus Holmgren Christina Svensson 5B.
Grekland bestod av flera små riken/stater
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Neptunus är en blå planet. Och den har ingen fast mark.
SVERIGE Sverige gränsar till Finland och Norge. Sverige har en area på kvadrat km.
Världens största näring
Medelpad Det här landskapsvapnet ser ut så för att man ska kunna veta att där finns två älvar i Medelpad. Den röda färgen är där för det ska se snyggare.
Halloj igen! Här kommer lite försenade bilder från ett kort stopp på Dominica, ett lite längre på Iles des Saintes och ännu ett kort på Guadeloupe.
Antikens Grekland Frågan lyder: Vad vet du om Antikens Grekland?
Historien om Grekland.
Ja så har BG & Svenne varit på Veteran SM i Bollnäs. Där hade dom fått SNÖ!
Rymden.
Gotland Gotland har ett gutefår på sitt landskapsvapen. Det finns många gutefår på Gotland.
Kemi Vad finns i en kemisal?.
 Jag gillar djur. Mina favoritdjur är: Kanin, Häst, Späckhuggare, Elefant och Giraff. Jag gillar Späckhuggare, Elefant och Giraff för att jag tycker.
De fyra elementen.
Blekinge Om du fick välja fritt, vilken svensk stad reser du helst till i sommar? Vilket speciellt resmål eller plats skulle ni helst åka till i Sverige.
ANTIKENS GREKLAND Historia A.
Att besöka skolor Camilla Bergvall, ordförande Djurens Rätt Helsingborg & Hanna Eriksson, vice ordförande Djurens Rätt Helsingborg
AMSTERDAM.
Italien Fakta om italien.
Monaco Monaco har fyra stora områden: Monaco-Ville, La Condamine, Fontvieille och Monte Carlo. Albert II är deras furste. Deras statsminister heter Michel.
Fakta om Sverige Sveriges största landskap är Lappland. Det minsta landskapet är Öland. Det landskapet som har mest befolkning är Uppland och det landskapet.
FRANKRIKE! Frankrike ligger i västra Europa och är (544000) kvadratkilometer stort och Frankrikes huvudstad heter Paris och är väldigt känd över Eiffeltornet!!!
Min Stockholmresa ..
skola. hamarkfilm. se/index
Stockholm juli Tåget åker från Växjö kl och är framme kl Hem igen går det kl och är framme Det kostar 364 kr tur och retur.
Skrivregler & grammatik
Livet i antikens Grekland
Av: Jossan, Ellen, Nicklas, Gustav
Demokrati och vår Riksdag
Geografi – Produktion, handel och transporter
Denmark :).
Planet fakta.
Wakeboard Wakeboard är en brädsport som liknar skateboard och snowboard men man åker på vatten i stället för asfalt eller snö. Det kan även beskrivas som.
Norge.
ISLAND!.
Grekerna.
AV: Nell, Hugo och Rebecka
Av: Linus, Clara och Agnes!
Ordföljd.
Kriget tar slut på jorden ALLT PÅBÖRJADE NÄR BRITTERNA VANN SLAGET VID EL-ALAMEIN DÅ BRITTERNA VANN ALLA SLAG I AFRIKA EFTER DET OCH SÅ SNART VAR AFRIKA.
Norra Europa.
Vem är jag? Jag är en 17 årig kille som bor i mitten av Värmlands skogarna, i en stad som heter Kristinehamn. Jag har 2 småbröder och 1 storebror.
DANMARK. LEGO ● UPFANNS AV EN SNICKARE I BYN BILLUND ● NU FINNS LEGOFABRIKER OVER HELA VÄRLDEN. ● OCH NÄSTAN VARJE ÅR KOMMER NÄSTAN EN MILJON TILL.
Danmark I Danmark har dom en korv som heter röpölse. Den är väldigt god att äta. I Danmark finns Legoland. Där finns världens största legoaffär och världens.
Antikens Grekland från Minoerna till Alexander den store Parthenon-templet byggdes mellan 447 f.Kr. och 433 f.Kr. på Akropolis i Aten som en hyllning till.
Antikens Grekland Ca 900 f.kr – 300 e.kr.
ANTIKA GREKLAND.
Pecha-Kucha ATHENA.
Vinter-OS.
關心您 吸毒女阿麗的悲慘事件報導.
Presentationens avskrift:

Grekland

Utanför Greklands kust ligger flera tusen öar Utanför Greklands kust ligger flera tusen öar. Den som sitter i norr och är frusen ska definitivt åka till Greklands härliga övärld och öluffa.Under den varma perioden när det kommer många turister så jobbar man mycket EXTRA.Så jobbar många ö-bor på hotell och restauranger men mest är det pubar som folk jobbar på.

Ni som är sportintresserad och gillar att kolla på OS kan tänka en bra tanke om Grekland. För i Grekland startade OS. Det första OS hölls i Grekland år 776, alltså före Kristus, för 2500 år sedan. Grekerna tävlade inte bara i OS utan i dikt, musik, måleri och dans. Man tävlade även i politik.Vart fjärde år hölls tävlingarna i staden Olympia.

I Aten är det strängt förbjudet att bygga höghus I Aten är det strängt förbjudet att bygga höghus. Detta för att inget ska skymma skulpturen Parthenon. Parthenon ligger på en kulle som heter Akropolis. Templet byggdes till Pallas Athena för att hon var en skyddsängel för templet. Templet byggdes 400 år före Kristi födelse. Det största berget i Grekland heter Akropolis. Visste ni att den första uteteatern startades i Grekland?

Folk som besöker Grekland åker oftast till öarna: Rodhos Kreta Korfu Kos Naxos Perus. Några av dom här öarna är väldigt kända.

I Grekland äter man mycket mat som ni nog har förstått I Grekland äter man mycket mat som ni nog har förstått. I Grekland äter man bland annat: Feta ost Oliver Grekisk potatissallad Bondsallad Friterad bläckfisk Tzatsiki Grillspett Fyllda paprikor.

Greklands speciella drycker är Ozou , Retzina,Metaxa och I Grekland har man inte så mycket godis som här i Sverige utan dom äter det här istället: Vanilj på en sked och så doppar man det i vatten Sporja som är solrosfrö Greklands speciella drycker är Ozou , Retzina,Metaxa och Mythos

VIKTIG INFORMATION !!! Om ni turister ska åka till Grekland ska ni inte åka till fast landet utan till någon ö, eller åk till någon stad. Denna Power Point är gjord av Anna Karolidou