Katarinaparken från ovan Ovanpå Stadsgårdsleden byggs två nya kvarter med kontorshus och en ny park, som sluttar ner mot kajpromenaden. De avfasade husen.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Stockholm Selections Stockholms Södra Skärgård
Advertisements

Lär dig trafikreglerna
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Relativa pronomen & adverb
Geografiska begrepp svåra ord
Välkommen till Knutpunkt Slussen
Trafiksäkerhetsåtgärder 2011
Öland Ölands landsvapen ska föreställa en kronhjort. Öland har kronhjorten som landsvapen för att man tog dit kronhjortar till den kungliga jakten.De hade.
Informationsmöte Kungsbacka Bredbandsnät
På väggen bredvid telefonen finns Visaren med stora knappar med foton på. För att ringa lyfter du på luren och trycker på ett foto. Om en knapp blinkar.
Bilaga 1. till KHR Projekt TillgänglighetB.
Vatten är liv.
Enkel dator teknik Tips och tricks.
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 10.
Hearing södra skärgårdens infrastruktur Utan en fungerande infrastruktur försvåras möjligheterna till en levande skärgård.
Manual: Att skapa en ny sida. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Kritik på teknik ARBETSMATERIAL –
VÄLKOMMEN TILL NACKA STAD
En ny stad med en gammal stads livliga gator och torg.
VIS Verksamhetens Informationssystem ”Rätt information till rätt användare vid rätt tillfälle”
Hållbar utveckling Vad är det för något? Vad handlar det om?
Västsverige (regionalt) Göteborg (lokalt)
VISION HÖGANÄS HAMN. FALSKT Hela hamnen ska bebyggas Mindre rekreationsytor Ingen tillgänglighet på såld yta Ingen arkitekttävling Inga offentliga möten/debatt.
KULTUREN I FOKUS Eleverna i årskurs 4-6 har under våren 2014 arbetat med kulturtema. Vi har under hela terminen haft en konstnär på skolan för att tillsammans.
Kulturanalytiska perspektiv på habilitering Kristofer Hansson Fil dr, etnologi Institutionen för kulturvetenskaper Lunds universitet
Den magiska dörren.
Sex frågor om Södra staden Resultat av medborgardialog 1 december till 15 februari.
Projektet Väsby Entré PROJEKTET VÄSBY ENTRÉ UPPSÖKANDE DIALOG När? Onsdagen den 15 november 2011 Var? Väsby Centrum & Vilundaparken.
På väggen finns både en familjealmanacka och en anslagstavla där man kan skriva upp viktiga saker. I korgen kan man lägga plånbok, nycklar och mobiltelefon.
Integrera mp3 i hotpotatoes.  Se hur test-övningen kommer att se ut: N1_Audio_01.htm
STADSKÄRNANS ATTRAKTIVITET 2008 Linköpings kommun Sammanfattning av en attitydundersökning Anna Fagerström Skill Studentkompetens AB
STRÖMSEGLING LL
Välkomna Bakgrund Vad ska vi förhålla oss till?  Attraktiv stadsmiljö  Affärs- /Näringslivsverksamhet  Trafiksäkerhet  Cyklister  Gående.
Friluftsliv - isvett Var aldrig ensam på isen
 Hög intensiv träning med målet att förbättra syreupptagningsförmågan (individuella förutsättningar) och minska blodfetterna.  Vardagsmotion som ett.
– levnadsmiljöer försvinner
Trafikförbättrande åtgärder 2015
Varma och kalla färger What's Hot, What's Not.
Resultat: Under 5 veckor valde vi att mäta hur många gånger vi fick borsta tänderna minst 1 gång/dag på fyra av våra svåraste demenssjuka boende. Vi gjorde.
Utter Uttern är Smålands landskapsdjur..
Regler om huvudmannaskap för platser där allmänheten ska ha tillträde
Akvatiska och terrestra system
Lärande för det 21;a århundrandet Lärande för framtiden KunskapsbyggandeProblemorienterat Egna val IT som verktyg Kommunikation Samarbete.
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
Grundläggande första hjälpen
Trafiksäkerhet Nollvisionen Olyckor Illustrationerna är hämtade ur NTF:s bok Rätt och vett i trafiken, illustratör Sara Mazetti-Nissen, FormForm.
Min Dröm App En App Fyra servrar. Skapar en säker bro tillsammans!
BIOSFÄRUTMANINGEN 2017 Skräp – vad är det?.
Sveriges natur Geografi åk 4.
Volvocars ISSUE DATE Martin Romell, Global Logistic Network Design, Strategy, Dept Volvocars.
Hur bygger man in trygghet och säkerhet i livsmiljön?
Samrådsförslag.
Trafiksignalföreskrifter
Hilton Stockholm slussen
Årets resa går till Nice 4-7 oktober
TÄVLINGSMOMENT CYKEL VÄTTERNRUNDAN.
TÄVLINGSMOMENT SIMNING
TÄVLINGSMOMENT CYKEL VÄTTERNRUNDAN.
Uppsala – tillväxt och hållbarhet
Regler om huvudmannaskap för platser där allmänheten ska ha tillträde
I huvudet på en cykelplanerare
Uppsala – tillväxt och hållbarhet
Stadsvandring: åk 9:s Södermalm
TÄVLINGSMOMENT CYKEL VÄTTERNRUNDAN.
Nacka stad på västra sicklaön växer fram
TÄVLINGSMOMENT CYKEL VÄTTERNRUNDAN.
TÄVLINGSMOMENT SIMNING
TÄVLINGSMOMENT CYKEL VÄTTERNRUNDAN.
Nacka stad på västra sicklaön växer fram
Presentationens avskrift:

Katarinaparken från ovan Ovanpå Stadsgårdsleden byggs två nya kvarter med kontorshus och en ny park, som sluttar ner mot kajpromenaden. De avfasade husen gör att utsikten från torget bevaras och parken är vinklad för att få så mycket sol som möjligt. Uppe på Katarinavägen planeras för framtida spårväg, utöver stadsbussarna.

Katarinaparken och kajen Härifrån kan man strosa österut längs med vattnet bort till Fotografiska eller västerut under den nya huvudbron mot det nya vattentorget och Söder Mälarstrand. Från kajen kommer det att gå båtar. I bakgrunden syns ett av de två glashus som ska ligga på Södermalmstorg.

Huvudbron från vattnet Under den nya huvudbron kommer det att finnas restauranger och caféer, förutom kontor för slusspersonalen. Med inspiration från Galatabron i Istanbul skapas här en levande miljö året runt. Sommartid bidrar slussningen av båtar mellan Mälaren och Saltsjön till känslan på platsen. Under de kallare delarna av året ger barerna och caféerna folkliv och puls.

Huvudbron från ovan På den nya huvudbron kommer det att finnas generösa gångbanor på båda sidorna och cyklisterna får egna fält. För fordonstrafik blir det fyra filer i varje riktning, en för kollektivtrafik, en så kallad slits, som leder trafiken till och från den överdäckade Stadsgårdsleden, en fil för fordon som ska rakt fram och en för vänstersvängande trafik.

Vattentorget från Gamla stan De två nya avtappningskanalerna på varsin sida om slussrännan femdubblar kapaciteten att tappa vatten vid Slussen, vilket räddar Mälaren från översvämningar. De ger också en mycket vidare vattenspegel än idag och möjligheten att vistas nära vattnet förbättras. Under bron syns en ingång till tunnelbanan och i bakgrunden syns de två nya glashusen på Södermalmstorg, som är vikta för kultur och för publika verksamheter.

Vattentorget och lågbroarna Med de nya lågbroarna skapas en ny möjlighet att ta sig mellan Gamla stan och Södermalm, alldeles vid vattnet. Under sommarhalvåret kommer broarna att öppnas vid slussning, det tar runt fyra minuter. En bro är alltid tillgänglig för gående och cyklister. Via lågbroarna kan man gå in mot tunnelbanan och den nya bussterminalen inne i Katarinaberget, gå längs med kajen mot Fotografiska eller ta trapporna upp till Södermalmstorg. Självklart finns det även hissar och rulltrappor upp till torget.

Gång- och cykelbron mot Södermalmstorg En helt ny bro för enbart gående och cyklister byggs parallellt med t-banebron. Från Gamla stan sidan kan man välja att cykla ner till kajen och vidare mot Nacka eller Söder Mälarstrand eller upp till Södermalms- torg och fortsätta på cykelstråken på Hornsgatan eller Götgatan.