BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Snabbguide och tips.
Advertisements

En presentation av ett unikt system
Handledning för innehavare och kontaktpersoner i JPBS.
Inloggning Mobil Administration Finns på Ange ditt användarnamn och PIN-kod. Klicka på OK. Ett SMS skickas till din mobil.
Microsoft® Lync™ 2010 Utbildning i delegering
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency
- En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.
Skapa ett video-CV på YouTube
Intagningssystemets databas Ögonblicksbild Kopia av intagningsdatabasen Uppdateras 3 ggr per dag 07:15 – 12:15 – 15:15 Roller Skola, kommun Periodiseras.
SynerTrade: Användarguide för leverantörer
Anneli och Christians Datorskola
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Via SMS så får du erbjudande om nya vikariepass, kan acceptera eller avböja dessa erbjudanden, eller blir direktbokade på pass. Förfrågningarna besvaras.
Domarassistenten.com - en introduktion för domare
Ansökan till Vuxenutbildning steg för steg
Välkommen till internet för nybörjare
Enkel steg för steg guide. Det förutsätter att du har en dator som är uppkopplad till internet. Ta det i lugn takt och läs instruktionen så tar det inte.
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
Manual för älgdatabasen i
E-post juni 2013.
Utbildning i hantering av Behovstrapporna
Börja blogga! Så här skapar du en hemsida för att börja blogga.
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency 1 Det här bildspelet är till för dig som arbetar på Naturvårdsverket och vill ha.
Hur registrera t.ex älgobs och avskjutning i Viltdata?
Enkel dator teknik Tips och tricks.
Webbanmälan till högskolestudier vt 2015
Manual: Att skapa en ny sida. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Version 1.0 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För.
Version 1.0 För att komma vidare klicka var som helst i bilden. Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta, leta på din sida.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Manual för ledare Ledare = du som är ansvarig för en eller flera träningsgrupper inom din förening, men i övrigt inte har några speciella administrativa.
Lotus Webbaccess Steg 1 Logga in, skicka och ta emot e-post och lite om adressboken. För att gå vidare - vänsterklicka.
Medlemsregister - grund
Det här bildspelet visar en del av innehållet i Friskverktyget - Privat. Starta bildspelet genom att i PowerPoint klicka på Bildspel i toppmenyn och sedan.
Det här bildspelet visar en del av innehållet i Friskverktyget - Proffs. Starta bildspelet genom att i PowerPoint klicka på Bildspel i toppmenyn och sedan.
VAD HÄNDER MED LOK-STÖDET? Från manuellt till digitalt Från nu och in i framtiden.
- Gå till adressen kronoby
Internet Styrdatorer och kablar Uppkopplade användare Servrar 182.QRZN.
Manual: Att skapa ett nytt forum och att kommentera i forumet. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Links2keep - Nyb ö rjarguide. Links2keep Här kommer alla dina länkar att visas. Länkarna som du kan se på startsidan är exempel och kommer inte finnas.
Manual: Att lägga till personer i en grupp. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Exder EPC. Exder EPC Välkommen! I det här bildspelet går vi igenom hur man lägger upp nya artiklar samt skickar artikelinformation. Du bläddrar framåt.
EKÄNGENS IF NÄRVAROREGISTRERING MEDLEMSHANTERING ADMINISTRATION.
Medlemsregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna lägger upp era medlemmar. Har ni frågor ring Marika Holm på
Ledarmöte Koppla spelare till ditt lag När man loggar in i IDA möts man av den här vyn.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka var som.
Rekvirera arbetsgivarstöd via internet
Uppdaterad januari 2015 Webbanmälan till högskolestudier ht 2015 Material för studie- och yrkesvägledare.
Terminaler Klicka på ”Visa terminaler ” så får du se alla terminaler som företaget har.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
VIS Verksamhetens Informationssystem
Lathund Unionen PFS på Detta är den sida du möts av när du öppnar Unionens sida: Här loggar du in med det användarnamn.
Utbildning Elektroniska blanketter 29-31
Komma igång med Lync Windows Store-appen
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Varför UNIKUM? Genom att arbeta med IUP via Internet och verktyget Unikum vill vi uppnå flera saker: Ökad delaktighet i planeringen från föräldrar och.
Klicka här för att logga in på ditt konto Fyll i dina kontouppgifter och tryck på logga in knappen. Är det inte din dator glöm inte att se till så ”Kom.
Version 1.0 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma vidare.
Uppstart iPad Höörs kommun.
Version 1.11 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma vidare.
SNABBGUIDE FÖR SÄNDFUNKTIONER OCH FAX PÅ CANON imageRunner ADVANCED Denna guide är till för att du snabbt skall komma igång med att utnyttja din Canon.
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Event-modulen Grundläggande info En introduktion
Registrering av valorganisation
Lägga in ny medlem Ta bort medlem
Lathund för dig som administrerar resultatrapportering
Klubbfilialer i MyLCI Vägledning 2018.
Presentationens avskrift:

BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register. För att komma vidare i bildspelet skall du klicka med vänster musknapp

Som ordförande i båtklubben kontaktar du ditt båtförbunds kansli som tilldelar dig användarnamn och lösenord och behörighetskoder. Med dessa uppgifter kan du logga in på SBU webbsida http://www.batunionen.com och administrera din båtklubb. Du kan även tilldela den registeransvarige i båtklubben användarnamn och lösenord samt behörighetskod 17,vilket innebär; ”Kan delta i diskussionsforumet Klubb” och kod 35 som innebär ”Kan läsa och skriva (lägga till, ändra) alla uppgifter för specifik klubb.”

När du kommit in på SBU webbsida hittar du inloggningen här

Denna bilden kommer att visas Du skriver in ditt användarnamn och lösenord och klickar därefter på ”Logga in”. Var noga med att skilja på gemener och versaler i uppgifterna. Du har tre försök därefter låses ditt konto. Om detta sker måste den som har administratörsrättigheten i din klubb ingripa och låsa upp kontot.

Innan du får access till systemet måste du godkänna/acceptera nedanstående avtal.

Om du accepterar avtalet klickar du

När du har accepterat och klickat på fortsätt hälsas du Välkommen in i systemet och de uppgifter som finns lagrade om dig visas.

Under rubrikraden hittar du de uppgifter som finns om dig och ditt båtförbund. Beroende på vilken behörighet du tilldelats har du möjlig åtkomst till olika information under rubrikerna på menyraden. Orientera dig och se vad du kan få ut av systemet. Under rubriken ”Min sida” kommer du till ”Forum” där kan du söka svar, eller ställa frågor om du behöver hjälp med något. Till BAS-M kommer du enklast genom att klicka ”Båtklubbar” – ”BAS-M”

Här ser du vilka uppgifter som finns registrerade om dig Vilka behörigheter du har Vilka funktioner du har i din klubb Du kan söka en medlem genom att skriva in namnet Medlemmens namn kommer att synas här. Om du för muspekaren över medlemsnummer eller förnamnet kan du genom att klicka få se de data som är registrerade om honom.

Vi följer ett exempel där Kalle Kula avgått som sekreterare och registeransvarig. Han ersätts av medlemmen Bror Duktig. För muspekaren över Kalles namn och klicka.

Du hittar alla uppgifter om honom här Om någon adressuppgift behöver ändras gör det . Kom ihåg att SPARA Här är funktionerna Medlem, Sekreterare och Registeransvarig kopplade till Kalle När du har klickat på Kalles namn här, får du upp alla uppgifter om honom.

Genom att markera den funktion (Sekreterare) man vill ta bort och klicka på ”Radera”, därefter ”Spara” kommer Kalle inte längre att visas med den funktionen. På samma sätt går man tillväga för att koppla bort länken ”Registeransvarig” från Kalle. GLÖM INTE ATT SPARA DINA FÖRÄNDRINGAR.

När du Letat upp Bror Duktig i medlemsregistret kommer de data som finns lagrade om honom att visas här. Du skall nu göra Bror Duktig till Sekreterare och registeransvarig. Genom att klicka på ”Ny” kommer dialogrutan ”Koppla person till Funktion” att dyka upp. Du klickar här Texten ”Förbund/klubbar” kommer då fram och den markerar du. Du klickar och markerar nästa rad. I steg fyra söker du upp den funktion Bror Duktig skall ha. Gör på samma sätt för att koppla funktionen ”Registeransvarig” till honom. Glöm inte att SPARA kopplingen

Här Att radera en medlem Du raderar och sparar här När du sökt upp medlemmen i registret kommer alla data om honom att visas i personuppgifter.

Att föra in en ny medlem i registret Du börjar med att klicka på ”NY”. Grundregeln är att INTE ÄNDRA DETTA Systemet skapar ett unikt nummer

När kan man använda ett annat medlemsnummer än det som systemet valde? Längre fram visas hur man kan skriva ut en Excel fil. Kan du i denna medlemsförteckning se att det förekommer ”luckor, lediga medlemsnummer”, kan du använda ett sådant för din nya medlem.

Att föra in en ny medlem i registret Du för in alla uppgifter om din nya medlem här Och SPARAR här

Skapa excelfiler Genom att klicka här kan du skapa och spara olika typer av Excelfiler lokalt på din dator

Här kan du välja olika alternativ för att ex skriva ut en medlemsförteckning. Väljer du ”Öppna” filen kommer Excel att öppnas. OBS! Notera att medlem med fler än en funktion redovisas i alla funktionerna.