Välkommen till Falkenbergs kommun!.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Stockholm Selections Stockholms Södra Skärgård
Advertisements

Dalarna Dalarnas landskapsvapen är två pilar som korsar varandra. Man har hittat gamla mynt. På myntet var det två pilar. Pilarna betyder att Dalarnas.
HALLAND Hallands landskaps vapen ska föreställa ett silverlejon.
Malmös befolkning invånare (31 dec 2011)
Reseproduktion och försäljning
LÄNDER I VÄRLDEN OCH STADEN LONDON.
Norrbotten Norrbottens landskapsvapen är ett renhuvud. Dom har tagit renhuvudet från Västerbottens landskapsvapen.
VÄSTERGÖTLAND Detta vapnet föreställer ett lejon med stjärnor.
Vision 2025 Foto: Hanna Maxstad I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet. Lust är passion,
Vision Braås Samrådsgrupp
En sammanfattning av vad två samhällsklasser kom fram till ht 2010.
Ett projekt för att locka till arbetskraftsinflyttning i.
Medelpad Det här landskapsvapnet ser ut så för att man ska kunna veta att där finns två älvar i Medelpad. Den röda färgen är där för det ska se snyggare.
Workshop Besöksnäringen
PostGirots Idrottsklubb PGIK
Västsvenska paketet.
VÄLKOMMEN TILL NACKA STAD
Välkommen till Fairhaven. Detta är infarten från gatan. På samma gata lite längre ner finns en pojkskola där den kände Omar Sheriff har utbildats i sin.
Värmland Landskaps vapnet ska föreställa en örn. Den betyder mod, kraft och makt. Erik XIV bestämde att Värmland skulle ha en örn till landskapsvapen.
Välkommen som student på Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet
Hushållningssällskapet Norrbotten I snart 200 år har vi arbetat för att utveckla Norrbottens landsbygd och dess småföretag. Inom vårt rådgivningsbolag.
Hållbar utveckling Hållbar utveckling är hur vi ska kunna fortsätta med att exempelvis få rent vatten utan att det förstör för andra människor på våran.
Gotland Gotland har ett gutefår på sitt landskapsvapen. Det finns många gutefår på Gotland.
Liseberg (Göteborg) Av: Emilia Wessel. Liseberg! Göteborg, även kallat lilla London eller Sveriges framsida, äger Nordens största nöjespark! Göteborg,
Bakgrund Fem underlag o Kulturens utmaningar och tendenser 2011 o Kommunernas kulturstrategiska arbete 2013 o Kulturplaner i Västra Götaland
Tjeckien.
Välkommen till Kristianstad © Kristianstads kommun, Svelo.
Så ser det ut i Skåne – problem och möjligheter, Att välja jämställdhet Christian Lindell
Europa Geografi, åk 6 ht-2013.
Ostindiefararen – Vänern Tour 2015
Över flyg- avgångar varje år. Enkelt och nära. Som livet ska va’. 40 mil havskust. 175 mil vinterleder. Runt midsommar är solen uppe 22 timmar per.
Monaco Monaco har fyra stora områden: Monaco-Ville, La Condamine, Fontvieille och Monte Carlo. Albert II är deras furste. Deras statsminister heter Michel.
Industriella revolutionen
Gästrikland Det är en älg på landskapsvapnet..
Världsklass 2015 ”Tillsammans utvecklar vi Örnsköldsvik”
FRANKRIKE! Frankrike ligger i västra Europa och är (544000) kvadratkilometer stort och Frankrikes huvudstad heter Paris och är väldigt känd över Eiffeltornet!!!
Min Stockholmresa ..
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Bakgrund Under 1940-talet gavs bokserien ”Gods och Gårdar” ut i hela Sverige. För Halland kom den senaste.
Copyright Gunnar Petersson, Flyinge Utveckling Oktober Hur skall dessa jobb skapas ? Stad/Land Yngre/Äldre.
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
För församlingar i Missionskyrkan Strategigruppen för 2009 TILLVÄXTFAKTORER VI VILL VÄXA.
…eftersom vi stannade vid Gustav II Adolf förut….
De sex kommunerna i Sundsvallsregionen Hudiksvall Härnösand Nordanstig Sundsvall Timrå Ånge Tillsammans är vi nära invånare i regionen. Medlemmar.
Över flyg- avgångar varje år. Enkelt och nära. Som livet ska va’. 40 mil havskust. 175 mil vinterleder. Runt midsommar är solen uppe 22 timmar per.
Ämnesövergripande kunskapskontroller
E-post tfn (vxl)
Koncept Vårt företag är ett av de största bilföretagen i Sverige. Det som gör oss unika är vårt breda koncept av bilar. Hos oss kan du hitta allt ifrån.
Historia Här kommer en sammanfattning av industrialismen i Sverige på 1700 och 1800-talet. På 1700-talet började industrin växa upp i Europa. På 1860-talet.
Konjunkturen i Uppsala län Konjunkturläget kv September 2015.
Malmös befolkning Foto: Leif Johansson Xray invånare (31 dec 2014) Sveriges tredje största stad Ung befolkning, 49% är under 35 år högskolestudenter,
En havsnära del av Umeå Kommun Holmsund-Obbola. I Holmsund-Obbola bor vi ungefär personer. Holmsund-Obbola - en havsnära del av Umeå Kommun.
Välkommen till Ale. Antal invånare Utpendling Inpendling Skattesats Fakta.
1:a advent 2006 Vision Gotland 2025 Tre minuter om Gotlands framtid.
Kristinehamn 2030 – den vänliga och nyskapande skärgårdskommunen.
Träningsläger 2015 Lite bilder och info inför Ulricehamn 2015 w.35.
Sant eller falskt om vatten i Europa. Sant eller falskt Nästan hela Europa omges av hav.
Sveriges natur Geografi åk 4.
Vi bor i sverige Geografi åk 4.
Upplev Tierp - En kommun att besöka, bo och verka i.
Framtidens Norrköping på C
Staden Geografi åk 4.
Välkommen till skärgården
Vatten i och runt Sverige
Skövde! välkommen till.
Europa och EU.
Uppsala – tillväxt och hållbarhet
Uppsala – tillväxt och hållbarhet
20 års utvecklingsarbete tillsammans och resan fortsätter
FAKTA OM MALMÖ Demografi Arbetsmarknad Stadsutveckling.
IF Friskis&Svettis Kalmar
Presentationens avskrift:

Välkommen till Falkenbergs kommun!

Falkenberg

Falkenbergs stad präglas av En koncentrerad stadskärna Ån Ätran som delar staden mitt itu Närheten till havet Multiarenan Falkhallen Företag inom logistik och tillverkning Framgångsrika idrottslag Gamla stan med trähus och kullersten Många publika evenemang Staden Falkenberg

Ån Ätran rinner genom hela kommunen från nordost till sydväst. Forsen vid Herting har öppnats upp och låter nu vandringsfiskar passera. Laxfisket i Ätran är vida känt och lockar fiskare från när och fjärran. På Ätran tränar kanotiser i världsklass. Vägen längs Ätraforsdammen är Hallands vackraste.

Vessigebro Falkenberg

Vessigebro ligger utmed Ätran, 13 kilometer från Falkenbergs stad Vessigebro ligger utmed Ätran, 13 kilometer från Falkenbergs stad. Församlingen har 2340 invånare. Jordbruk och småindustri är dominerande näringar.

Ullared Ätran Fegen Falkenberg

Ätran är inte bara en flod – det är också ett samhälle med 880 invånare. I Ätrans samhälle finns en fabrik som bygger specialiserade påbyggnader till lastbilar, trailers med mera. Grannsamhället Fegen satsar på naturturism, fiske och friluftsliv. Där finns sommartid en turistbyrån för hela området kring sjön Fegen.

Det sjuder av liv i Ullared, Nordens största köpcenter utanför storstäderna, året runt. Utöver shopping, och alla de jobb som det för med sig, bjuder orten på camping och naturupplevelser. Det bor cirka 900 människor i samhället, långt färre än antalet dagliga besökare på Gekås. Det finns bland annat skola, förskola, idrottshall, äldreboende och räddningstjänst i samhället.

Glommen Olofsbo Falkenberg

Om Ullared är inlandets stora besöksmagnet så är badorterna kustens motsvarighet. Norr om Falkenbergs stad finns Olofsbo och Glommen, orter som lockar många sommarboende. Som gammal fiskeby har Glommen sin särprägel med hamn och marina. Samhället växer vartefter allt fler flyttar in permanent. En ny idrottshall är på gång. Den årliga kräftfestivalen livar upp sommaren i Glommen. Olofsbo har en populär campingplats.

Heberg Falkenberg Slöinge Ugglarp

Söder om Falkenberg finns flera gamla stationssamhällen längs motorvägen E6. Heberg är en handelsort känd för sin laxbutik med tillhörande restaurang. I Slöinge finns en anrik kvarn, en glassfabrik och ett djursjukhus, som betjänar en stor region. Ute vid kusten lockar Ugglarps havsbad och camping många besökare. Lokalt producerad mat ska få sitt eget hus där. Slöinge samhälle Ugglarps camping

Med sitt läge mitt i Halland och med nästan samma avstånd till Göteborg som till Malmö har Falkenberg en perfekt position för bland annat logistisk verksamhet. Kommunikationerna via motorvägen E6 och Västkustbanan gör det lätt att frakta gods och personer till och från kommunen. Falkenberg har dessutom en egen hamn.

Falkenberg är en kommun som växer Falkenberg är en kommun som växer. Folkökningen 2013 var mer än 500 invånare och når 2014 över 42 000 personer. Ett stort utbud av nöjen, elitidrott och friluftsliv gör staden och omlandet attraktivt. Logistik, livsmedelsproduktion och turism är viktiga branscher. Kommunen styrs av en borgerlig koalition av fyra allianspartier fram till valet 2014. Kommunstyrelsens ordförande heter Mari-Louise Wernersson (C). Växande, hållbarhet, närhet, upplevelser och möjligheter är kommunens nyckelord.

Bäst på sommaren Ännu bättre året runt