Attestera resultat på aktivitetstillfälle

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Skapa ett video-CV på YouTube
Advertisements

IM fakturahantering Bildspelet rullar automatiskt Du har fått ett mejl
Examensansökan via webben ( ) OBS! Följande bilder är tagna från flera ansökningar för att få med så många exempelbilder som möjligt. Ladok-på-webbtjänsten.
VIS Verksamhetens Informationssystem
Manual Offentliga jobb Chefer HR-funktion Version 1.0
Kursrapporten Det här måste studiesekreteraren eller den som institutionen utser göra när kursrapporten är ifylld och när kursresultat första gången är.
R ESULTAT ALTERNATIVA VÄGAR ATT RAPPORTERA RESULTAT PÅ.
R ESULTAT A TTESTERA. 2 PROCESS FÖR RESULTATRAPPORTERING Rapportera resultat Förbereda resultat- rapportering Attestera resultat Attestera resultat Administratör.
R ESULTAT R ESULTATNOTERINGAR. 2 PROCESS FÖR RESULTATRAPPORTERING Rapportera resultat Förbereda resultat- rapportering Attestera resultat Attestera resultat.
R ESULTAT RAPPORTERA. 2 PROCESS FÖR RESULTATRAPPORTERING Rapportera resultat Förbereda resultat- rapportering Attestera resultat Attestera resultat Administratör.
R ESULTAT A LLMÄNT. 2 OM RESULTATHANTERING Resultathantering är en del av nya Ladok som kommer till lärosätena lite i förväg. När man arbetar med resultathantering.
R ESULTAT F ÖRBEREDA. 2 PROCESS FÖR RESULTATRAPPORTERING Rapportera resultat Förbereda resultat- rapportering Attestera resultat Attestera resultat Person.
E XAMENSHANDLÄGGNING I NYA LADOK Anna Sandberg Telléus NUAK
R ESULTAT A TTESTERA. 2 PROCESS FÖR RESULTATRAPPORTERING Rapportera resultat Förbereda resultat- rapportering Attestera resultat Attestera resultat Administratör.
INFORMATIONSDAG R ESULTATLEVERANSEN Anette Eriksson och Gunnar Råhlén Karolinska Institutet 4 juni 2015.
R ESULTAT R ESULTATNOTERINGAR. 2 PROCESS FÖR RESULTATRAPPORTERING Rapportera resultat Förbereda resultat- rapportering Attestera resultat Attestera resultat.
STARTA KURSEN: LOGGA IN I LADOK3 Klicka på skärmen eller piltangenten för att stega dig igenom kursen Du kan göra inställningar i spelaren nedtill t.ex.
STARTA KURSEN: RESULTATNOTERINGAR Klicka på skärmen eller piltangenten för att stega dig igenom kursen Du kan göra inställningar i spelaren nedtill t.ex.
Inloggning, startsida i Co-Driver samt utloggning Panel-PC
Chef Viktig information till dig som chef gällande nya lönesystemet från september 2016.
Aktivitetstillfällen
Bildsvep Spara och återuppta en ansökan Börjar strax
Resultat Resultatnoteringar
Hantera kurstillfälle
Lathund-Ladok-97-Bevis och tillgodoräknande
Lathund-Ladok-97-Rapporter i Uppföljning
Registrering av valorganisation
Adato - rehabverktyget
Handhavandeguide-Ladok Kursbevis
Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister
Presentation av Behörighetsbeställning på webben
Handhavandeguide-Ladok Rapportera resultat
Handhavandeguide-Ladok Tillgodoräknande
Mer information om Ladok
Guide: Hantera datum på bevis vid manuellt flöde dvs
Webbutbildning : Kurstillfällesbyten Katja Taavo, Karin Schelen
Hämta och installera Disgen 2016
Handhavandeguide-Ladok Attestera resultat
Lathund-Ladok Kurstillfällesbyte
Handhavandeguide-Ladok Utdata
Guide: Ta bort fotnot från examensbevis
Sammanställning av anteckningar i Ladok
Handhavandeguide-Ladok Administrera resultatrapportering
Hantering av nya Diploma Supplement under övergångsperioden 2019
Att använda nya Olweus dataweb Uppdaterat 17e oktober 2011
Lathund för dig som administrerar resultatrapportering
Ladok-Lathund Programplanering
för dig som attesterar resultat
Hämtning av rapportresultat och exporter vid time-out
för dig som attesterar resultat
för dig som rapporterar resultat
Lathund-Ladok Ändringsbarhet och registervård
för dig som rapporterar resultat
Programtillfällesstruktur! Anta studenter till kurser inom program
Lathund för dig som administrerar resultatrapportering
Handhavandeguide-Ladok Studentgränssnittet
Skapa etiketter från adresslistor
Medarbetarrättighet -
för dig som attesterar resultat
Klubbfilialer i MyLCI Vägledning 2018.
Innehåll Förväntat deltagande på individuellt tillfälle 1-2
Rapportera resultat på aktivitetstillfälle
Kursadministration- Aktivitetstillfälle
Rapportera resultat med titel
Lathund för dig som administrerar resultatrapportering
Rapportera resultat för en enskild student
Tillfällesbyte Innehåll Återuppta studier, tillfällesbyte
Ny betavy: hantera resultat för enskild student
Presentationens avskrift:

Attestera resultat på aktivitetstillfälle Ett aktivitetstillfälle används i Ladok för att hantera aktiviteter i kursen. Det kan exempelvis vara: salstentamen, hemtentamen, laboration eller studiebesök. Aktivitetstillfället avser alltid en modul eller resultat på kurs. Resultat som rapporteras och attesteras på ett aktivitetstillfälle kommer alltså läggas på den modul/resultat på kurs som aktivitetstillfället avser. När det finns resultat att attestera på ett aktivitetstillfälle får du ett mail. Du kan attestera resultaten genom att gå in på kursen och modulen som vanligt, eller genom att attestera på aktivitetstillfället. Handhavande: attestera på aktivitetstillfället Välj ”Betastartsida” högst upp till höger när du har loggat in på Ladok. Ditt val av startsida sparas i webbläsaren på din dator, så du behöver inte välja startsida nästa gång du loggar in i Ladok. I listan till vänster på startsidan: Välj ”Aktivitetstillfällen”. Till höger på sidan ser du nu alla aktivitetstillfällen som pågår inom den innevarande terminen för en av de kurser du rapporterar eller attesterar resultat för. Klicka på ”attestera” i raden för det aktivitetstillfälle du ska attestera resultat på. 1 Om du ska attestera på en aktivitet som gavs en tidigare termin så ändrar du termin här och klickar sedan på aktivitetstillfälle. 3 2 Senast uppdaterad: 2019-08-15 Version av Ladok vid senaste uppdatering: 1.31.0

Attestera resultat aktivitetstillfälle (forts.) Du ser nu den kompletta deltagarlistan. Alla studenter som deltagit på aktiviteten listas här, även om de är registrerade på olika kurser eller kurstillfällen. Attestera eller avslå resultaten. Om någon uppgift inte stämmer så kan du ändra resultaten (betyg + examinationsdatum) innan du attesterar. Attestera resultaten för att fastställa myndighetsbeslutet. Markera studenterna i listan Klicka på ”attestera” för att attestera Bekräfta i dialogrutan som öppnas. Studenten ser inte eventuell kommentar som du skriver i dialogrutan. Du kan nu behöva logga in i Ladok igen för att bekräfta din identitet (beror på vilket universitet du arbetar vid). Nu har resultaten attesterats och försvinner därmed ur listan. Studenten meddelas automatiskt om att hen har fått ett nytt resultat. Benämning på aktivitetstillfället Den/de kurser och moduler som aktivitetstillfället avser. Det är denna modul som attesteringen avser. B A Har anonymiseringskod använts kommer du se den bredvid studentens namn i listan Om du ska attestera enstaka resultat så kan du klicka på ”välj” → ”Attestera” i raden för en student.

Attestera resultat aktivitetstillfälle (forts.) Avslå resultat genom att ta bort klarmarkeringen. Resultatet tas då helt bort, och den som rapporterar på kursen kan rapportera in resultat igen. Markera studenterna i listan Klicka på ”ta bort klarmarkering för resultat” Bekräfta i dialogrutan som öppnas. Nu har resultaten avslagits och försvinner därmed ur listan. Den som rapporterar på kursen meddelas inte om att resultatet tagits bort. B A Om du ska avslå enstaka resultat så kan du klicka på ”välj” → ”Ta bort klarmarkering” i raden för en student. Ändra resultatet om det finns felaktigheter I raden för studenten: skriv in ett nytt betyg, examinationsdatum eller ev. titel. Klicka på Spara (kortkommando: Ctrl + S) Ändringen är nu sparad och du kan attestera resultatet. A B