Träff 3 Välkommen!.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Mat från mark och vatten
Advertisements

Av förskolan, grundskolan och särskolan i Jönköpingskommun.
Tips när du planerar måltider
Energigivande näringsämnen
Resultat från en nationell undersökning, Riksmaten vuxna
Informationscentrum för Ekologiska Produkter
Kost Internationella Hälsokommunikatörer.
Långsiktig beteendeinriktad behandling för livsstilsförändringar
Maten.
Kapitel 4 November 2008/Leif Carlsson Om Dina levnadsvanor Liv & hälsa i Örebro län år 2000, 2004 och 2008 Liv & hälsa 2008 Liv & hälsa 2000, 2004 och.
Kapitel 4 Liv & hälsa i Örebro län år 2008 November 2008/Leif Carlsson Om Dina levnadsvanor Liv & hälsa en undersökning om hälsa, levnadsvanor och.
Skol maten Klubbgerdsskolan ca 130 elever Klass 2.
MATCIRKELN OCH TALLRIKSMODELLEN
VÄLKOMMEN!!!.
Näring och individuella behov åk 8
Kostcirkeln del 5 - Matfett
ViktreduktionAptitlöshetIllamående 2 Nutritions behandling vid Hematologisk sjukdom, Okt 2011, Leg dietist Åsa Nybacka.
Sjuksköterskors samtal om levnadsvanor
Sammanfattning mat och hälsa
Kost & Hälsa.
Näringslära Vi använder kemisk energi i bensin för att få bilarna att gå. Men här har vi inte något vanligt mått på bensinens energi utan vi brukar istället.
Mat Hur och vad ska vi äta?.
Sammanfattning mat och hälsa
Hem- och konsumentkunskap
Så arbetar KRAV med ekologiskt och med nya kriterier för klimatmärkt mat Klimatsmart mat – långt ifrån eller nära?
Johanson, Klingberg, Söderlund, Wanderlöf 2007 Hjärtinfarkt - Hur kommer jag vidare?
Mat och hälsa åk 6.
Du är vad du äter Höstterminen 2011.
Fysiskt aktiva individer löper lägre risk att drabbas av bland annat benskörhet, blodpropp, fetma och psykisk ohälsa. Källa:
Nya köttrekommendationer – hur påverkar de offentliga kök? Anna-Karin Quetel Nutritionist Nationellt kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg.
SFAM.Qs Mål & Mått byggs vidare Ny kvalitetsindikator: Levnadsvanor Sven Engström Linköping, Hans Brandström, Visby.
Matregler.
Kost för idrottare.
Teori Träningscamp 7 maj
Energigivande näringsämnen
Kostcirkeln del 5 - Matfett Matfett kan man dela in i framförallt två grupper: Hårt matfett – Främst smör och margarin som innehåller en stor mängd animaliskt.
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära /hälsa.
Vegetariskt.
Repetition av näringslära
Diskussionsfrågor Har du bra balans mellan träning, vila och mat?
SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Resonera/utvärdera måltider?  Lunch: Pannkaka?  Sammanfattande test lektion 47  Det som vi främst kommer att.
Proteiner Fett Kolhydrater Mineralämnen Vitaminer Vatten För att din kropp ska må bra behöver den:
Att äta rätt Henrik Persson Gästriklands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna.
Bra proteinkällor Ägg Kyckling Fisk Kött Keso och kesella.
KOST Varför måste vi äta och dricka? En bil behöver bränsle för att fungera. Med kroppen är det likadant, den behöver bränsle för att orka leka, springa,
Eveliina, Eric, Sebastian
Henrik Persson Gästriklands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna
Träna svenska A och B Häfte 10 Mat och dryck En matsedel Matsedel
Matdagbok 1177.se.
Matcirkeln, tallriksmodellen och näringslära
Näringslära/Kost Maria Lund -.
Kost En bra och balanserad kost innehåller: Kolhydrater Proteiner
Hälsokursen - vikt Träff 1 Välkomna!.
Träff 11 Välkomna!.
Energi och Näringsämnen
Träff 6 Välkomna!.
Träff 13 Välkomna!.
Träff 10 Välkomna!.
Träff 2 Välkommen!.
Diabetes mellitus
Träff 5 Välkomna!.
Näringslivsutveckling &offentliga måltiden
Träff 7 Välkomna!.
Träff 16 Välkomna!.
Hälsokursen – Vikt Träff 15 (individuell) 2015
Träff 9 Välkomna!.
Träff 14 Välkomna!.
Leg Dietist ”Om man gör som man alltid har gjort, får man samma resultat som man alltid har fått” Pernilla Larsson Leg Dietist
Bra matvanor för den nyblivna mamman
Tipspromenad.
Presentationens avskrift:

Träff 3 Välkommen!

Agenda Genomgång av hemuppgiften Dagens tema: mat och ätande Ny hemuppgift inför nästa träff Reflektionstid Boka tid för individuell träff

Hemuppgift Börja nu att göra en noggrann registrering i din matdagbok Fortsätt med att göra en noggrann registrering i din motionsdagbok

ÖKA BYTA UT BEGRÄNSA Grönsaker Baljväxter Frukt och bär Fisk och skaldjur Nötter och frön BYTA UT Spannmåls- Spannmåls- produkter av produkter av vitt/siktat mjöl fullkorn Smör, smör- Vegetabiliska baserade oljor, oljebas- matfetter erade matfetter Feta mejeri- Magra mejeri- produkter produkter BEGRÄNSA Charkprodukter Rött kött Drycker och livsmedel med tillsatt socker Salt Alkohol

www.nyckelhalet.se 5

Syftet med att registrera mat och fysisk aktivitet Att få en detaljerad bild av dina levnadsvanor när det gäller mat och fysisk aktivitet, vilket visar vad dina problem med dessa levnadsvanor består av. Genom att bli medveten om vad du gör, just när du gör det, hjälper det dig att ändra de beteenden som tidigare verkade automatiska och utanför din kontroll.

Hemuppgifter Fortsatt arbete med matdagboken och motionsdagbok Reflektera utifrån kostråden vad jag äter Regelbunden vardagsmotion och motionsaktivitet

Vad behöver du mer information omkring fysisk aktivitet och mat för att underlätta arbetet till dina mål?

Reflektionstid Egna tankar efter idag… Vad ska jag fortsätta med… Vad ska jag göra mer av… Vad ska jag göra mindre av… Vad ska jag avstå ifrån… Detta tar jag med mig från dagens träff…

Tack för idag! Välkommen åter!