Kvaliteten på svenska jordbruksprodukter

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Nedbrytning av plast i Naturen
Advertisements

Foto; Kjell-Åke Fredriksson, Naturskyddsföreningen Hornuggla
Redovisning av intervjuer (Empiri)
Ekonomiska System Alla länder har ett ekonomiskt system:
Förmågor & Centralt innehåll
Informationscentrum för Ekologiska Produkter
Sveriges Konsumenter •Sveriges enda konsumentorganisation •Äger Råd & Rön •Driver konsumentrådgivning •Fyller 20 år under 2012 •Representerar Sverige nationellt.
Minskad köttkonsumtion Antibiotikaresistens
© Aduct AB voxpop ”folkets röst” ett webb-baserat beslutstödssystem.
Organisationen Fair Trade Återförsäljarna 2011 Världsbutiksrörelsen Rättvis handel – en rörelse.
LRF Kött Mål och strategier med sikte på 2020
Föreläsning 6 •Imperfekt konkurrens:
Ekonomiska System Alla länder har ett ekonomiskt system:
Perspektiv på arkitektur
Handlingsprogram för livsmedel och gröna näringar
Kostcirkeln del 7 - Frukt och bär
Ekologiskt på frammarsch ! Helsingfors 24 januari Ann-Sofi Ljungqvist.
Ekologiskt lantbruk som föregångare och metodutvecklare Erik Steen Jensen Agrosystem, SLU Alnarp.
Att hitta sina kunder och lära känna dem
Är Greppa Näringens frågor viktiga för konsumenten? Greppa Näringens halvtidskonferens 1-2 september 2004 Sören Persson Sigill Kvalitetssystem AB
Fyra viktiga element i konsumentbeslut
BETYGSKRITERIER I GEOGRAFI
procent eko i kommunen – utopi eller möjlighet?
Design, något för snobbar?
Samhällsekonomi Del 1 Åsa Lillerskog, Forsenskolan, Tidaholm –
VÄLKOMNA!. ”VI ARBETAR FÖR ATT FLER SKA SERVERA EKOLOGISK OCH KLIMATSMART MAT I RESTAURANG & STORHUSHÅLL.”
Min affärsidé [freni-stanislas joseph HA14]. Min produkt/tjänst Allt inom fotografering /kameror Student Kalas Bröllop dop Nyfödd barn.
Undersökning JULMUST Spendrups Bryggeri
Matcirkelns budskap Du ska äta allsidigt= med variation. Motsats = ensidigt= Samma livsmedel dag efter dag.
Bättre varnar Business Bureau för senaste bluff forsaken.
Välkomna Kroppens självläkande förmåga Maria Petri.
Västra Götaland Förutsättningar att bli en stark jordbruksregion inom Horisont 2020.
Stekning/Fritering med MONTABES Extra jungfruolivolja
Underhållsinriktad behovsinventering.. 2  Behovsinventering: Inledande fokus på “Verktyg för övervakning av ventiler”.  Verktyg finns på marknaden (ABB,
Björn Svensson Fredrik Krig Filip Edén.  Att sälja kläder online  Kunder ska kunna designa sina egna kläder  Låga priser  Kvalitet.
MÄNNISKAN, MATEN & MIKROORGANISMERNA Syftet Mikroorganismers förekomst, egenskaper, livsbetingelser och betydelse. Målet Elever ska ha kännedom mikroorganismers.
UTMANA DIG SJÄLV ATT NÅ LEVEL 10. LEVEL 10-UTMANINGEN? VARFÖR SKA DU GÅ MED I LEVEL 10-UTMANINGEN? Level 10-utmaningen hjälper dig att nå ditt optimala.
Analyser och mallar. Innehåller Kravspecifikation SWOT Personas (användare) 4P (marknadsmixen) Metod Mall Exempel Metod Mall Exempel Det finns inga rätt.
Grundkurs i nationalekonomi: Mikroekonomi (5 sp) Kan EPF hitta en annan produktion och fördelning som ökar välfärden i samhället?
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande landsbygdsprogrammet Presentationen.
H2000 Servicekunskap – för goda kundrelationer Kopiering tillåten © Liber AB 12:1 Olika metoder för kundundersökningar Skrivbordsundersökning: använder.
Ledningens genomgång Xxx skolans/universitetsförvaltningens miljöledningssystem Möte ÅÅMMDD.
Brist på energi och ork i skolan, dålig koncentration och motivation Utebliven frukost Föräldrars bristande ansvar att.
Detta är miljömåltider
Forskningsetik – läkaretik
Teknikutveckling i ett hållbart perspektiv
Kort om | skötselråd.
Miljö Ekonomiska Sociala
7 frågor Ett verktyg för att göra en tydlig, fullständig och specifik beskrivning av ett problem.
PRV – upphovsrättsundersökning 2017
Välkommen till Oriola AB
Kognitionspsykologi Kognition Psykologi Perception Minne Tänkande
Samhällsekonomi Del 1 Åsa Lillerskog, Forsenskolan, Tidaholm –
Lektionspass 3 Säsong, miljömärken?
Mål v.46 Jag känner mig säker (grön) Oftast går det bra (gul)
Ange vilken/vilka dimensioner av hållbar utveckling är
Standardisering i energibranschen Förutsätter ett innovativt företag att grundläggande standardisering är på plats då omvärlden digitaliseras med ökat.
Välkommen till Kyänis Produktpresentation
Ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet
Nyheter Visma Recruit version 17.2
Claes Johansson, chef Hållbar utveckling
Tvärvillkor foder Rebecca Wärnbring
Hur kan man bedöma Symboliska uttryck i slöjdföremål?
Individuell energimätning och personuppgiftslagen
Kommunikationsstrategi för landsbygdsprogrammet
Historik Bildades 1992 Från 9 till 26 organisationer Ökat erkännande
Forskningsetik – läkaretik
Produktnamn.
REKO = Relationsmat! I REKO-ringen skapas relationer mellan de som föder upp och odlar vår mat och de som sen tillagar och äter den. REKO står för Rejäl.
Presentationens avskrift:

Kvaliteten på svenska jordbruksprodukter Kristina Mattsson, Jordbruksverket 2018-12-06

Begreppet kvalitet 2018-12-06

produkt konsumenten Marknadssituationen belysning Alternativa produkter Stress JUL pris Klimatvarning Avlönings- dag Hungrig Nyförälskad 2018-12-06

Grund Sensorisk Teknisk Produktions- specifikationer Uppdateringar om ändrade Konsument- preferenser Grund Sensorisk Teknisk Produktions- krav kvalitet(+) kvalitet aspekter Mikrobiologi Kemikalier Toxiner Smak Arom Textur Utseende Defekter Näring inkl vitaminer Hållbarhet Hanterbarhet Känslighet för patogener Kvalitet efter frysning Kvalitet efter bearbetning Etc. Ursprung Närodling Ekologisk prod. Klimatsmart GMO-fritt Fair trade Kulturella aspekter Djurskydd 2018-12-06

Grund Sensorisk Teknisk Produktions- Mikrobiologi Kemikalier Toxiner Grund Sensorisk Teknisk Produktions- krav kvalitet(+) kvalitet aspekter Smak Arom Textur Utseende Defekter Näring inkl vitaminer Hållbarhet Hanterbarhet Känslighet för patogener Kvalitet efter frysning Kvalitet efter bearbetning Etc. Ursprung Närodling Ekologisk prod. Klimatsmart GMO-fritt Fair trade Kulturella aspekter Djurskydd 2018-12-06

Grund Sensorisk Teknisk Produktions- Mikrobiologi Kemikalier Toxiner Grund Sensorisk Teknisk Produktions- krav kvalitet(+) kvalitet aspekter Smak Arom Textur Utseende Defekter Näring inkl vitaminer Hållbarhet Hanterbarhet Känslighet för patogener Kvalitet efter frysning Kvalitet efter bearbetning Etc. Ursprung Närodling Ekologisk prod. Klimatsmart GMO-fritt Fair trade Kulturella aspekter Djurskydd 2018-12-06

Grund Sensorisk Teknisk Produktions- specifikationer Uppdateringar om ändrade Konsument- preferenser Grund Sensorisk Teknisk Produktions- krav kvalitet(+) kvalitet aspekter Mikrobiologi Kemikalier Toxiner Smak Arom Textur Utseende Defekter Näring inkl vitaminer Hållbarhet Hanterbarhet Känslighet för patogener Kvalitet efter frysning Kvalitet efter bearbetning Etc. Ursprung Närodling Ekologisk prod. Klimatsmart GMO-fritt Fair trade Kulturella aspekter Djurskydd 2018-12-06

Några viktiga observationer 2018-12-06

Det ska helst smaka svenskt 2018-12-06

Vi har varit ”sena” när det gäller att utveckla specialsegment baserade på råvarornas egenskaper – detta vore en bra grund för landsbygdsutveckling 2018-12-06

Den viktigaste kvalitetsaspekten för svenska animalieprodukter är förtroendet för livsmedelssäkerhet och djurskydd 2018-12-06